LEDOVÉ ŠPIČKY +++NEPEČENÉ
Potřebné ingredience
10 dkg kaštánků, 5 dkg ivy, 1 dcl šlehačky, 7.5 dkg čokolády na vaření, 5 dkg mléčné čokolády.
Postup přípravy
Vše rozpustíme ve vodní lázni,vychladíme, ušleháme dáme do pytlíku a děláme špičky do malích košíčků.
RAFAELO TROCHU JINAK +++
Potřebné ingredience
VANILKOVÝ PUDING,30 DKG MOUČKOVÉHO CUKRU,1 MÁSLO, 1/2 HÉRY1 BALÍK DORTOVÝCH OPLATKŮ,1/2 L MLÉKA, RUM.
Postup přípravy
Uvaříme vanilkový puding z půl litru mléka.( nesladit.) Pak vyšleháme 30 dkg moučkového cukru s jedním celým máslem a s polovinou Héry.Do krému pak po lžičkách opatrně zašleháme…
DOMÁCÍ PŘÍTEL +++
Potřebné ingredience
2 vejce,14 dkg cukru moučka a tře se,25 dkg hladké mouky,1 vanilkový cukr,1/2 sáč.hrozinky,1/2 sáč.oříšky,kandované ovoce vše pokrájet na malé kousky. Uděláme dvě stejné šišky potřem mlékem a posypem anýzem a pečem.Nenechávat v troubě moc dlouho. Až je vychladlý zabalíme do alobalu.Předtím než ho zabalíte můžete pokrájet .Je to tvrdší cukroví . Pečeme dopředu tři týdny aby změknul.VYNIKAJICÍÍÍÍÍ.
Postup přípravy
Určitě vyskoušejte.Měl by bít o trošku světlejší než je na obrázku.
PERNÍČKY - HNED MĚKKÉ +++
Potřebné ingredience
50 dkg hladké mouky, 25 dkg cukru moučka, 2 vejce, 10 dkg másla, dělala jsem i z jiného tuku ( héra, stela ) 2 lžíce medu, 2 lžíce rumu,1 lžíce perníkového koření , trochu kaka, 1/2 lžičky jedlé sody.
Postup přípravy
Vypracujeme tuhé těsto,těsto dáme do lednice odpočnout. Potom z lednice vytáhneme a necháme při pokojové teplotě pozvolna povolit.Vyválíme a na mírně vymaštěný plech dáme péct…
ORIGINÁL RECEPTY NA TĚSTA K LISU +++
Potřebné ingredience
DNES JSEM RECEPT VYZKOUŠELA A CUKROVÍ JE MĚKKÉ.NA OBRÁZKU JE VANILKOVÉ TĚSTO