Čokoládové cukroví Inka
Potřebné ingredience
Těsto: 420 g hladké mouky, 40 g kakaa, 140 g moučkového cukru (může být i méně), 80 g mletých (vlašských) ořechů, 280 g změklého másla, skořice (cca lžička). Náplň: 300g opraźených a umletých ořechů, 4 lžíce kyselé marmelády, 4 lžíce rumu, 6 žloutků, 200 g moučkového cukru, vanilka. Čokopoleva. Půlky vlašských ořechů navrch.
Postup přípravy
Vypracujeme těsto, necháme v lednici do druhého dne. Poté vyválíme a vykrájíme kolečka, upečeme. Na náplň vše smícháme a slepujeme dvě kolečka k sobě. Vršek namočíme v čokoládě a…
Medová kolečka
Potřebné ingredience
Těsto: 140g krupicového cukru, 80g medu, 2 vejce, 1 lžička sody, 80g zúženého tuku, 350g hladké mouky. Krém: 400g mléka, 90g polohrubé mouky, 60g cukru, 100g másla. Čokoláda navrch.
Postup přípravy
Za stálého míchání zahříváme cukr, med, vejce a sodu, cca 5 min. Poté přidáme tuk a mícháme do rozpuštění. Směs necháme vychladnout a v robutu zpracujeme s moukou. Necháme v…
Cukroví z bílého vína
Potřebné ingredience
300g hladké mouky, 300g másla, 6 lžic bílého vína. Moučkový cukr na obalení
Postup přípravy
Zpracujeme mouku, máslo a víno. Necháme v lednici odležet. Vyválíme 0.5cm plát a vykrajíme tvary. Upečeme na 170 - 180 stupňů, asi 8 - 10 min. Horké obalujeme v cukru.
Kokosky
Potřebné ingredience
Kokosová kolečka : 150g másla, 90g cukru, 40g kokosu, sůl, 1 vejce, 280g mouky (celozrnná špalda + hladká). Krem: 120g šlehačky, 100g vysokoprocentní čokolády, 20g cukru, 250g másla. Kokosky: cca 150g bílků (z 5 vajec), 280g cukru krupice, cca 130 - 150g kokosu. Čokoláda. Marmeláda.
Postup přípravy
Na kolečka vyšleháme máslo s cukrem do oeny, přidáme zbytek ingrediencí a dopracujeme. Necháme v lednici. Poté vyválíme, vykrajíme kolečka a upečeme. Na krém rozpustíme čokoládu…
Perníčky "Polopatě"
Potřebné ingredience
325g hladké mouky, 100 - 125g cukru, 1 lžička sody, 1 malá lžíce kakaa, perníkové koření skořice, 25g másla, 50g medu, 2 vejce
Postup přípravy
Sypké suroviny prosyjeme, přidáme vejce a rozehřáté máslo s medem (zchladlé na pokojovou teplotu). V robutu vypracujeme těsto, poté dopracujeme ručně (důležité pro hladký povrch),…
Kokosové kostky
Potřebné ingredience
Korpus: 210-220g bílků (cca 7 vajec), sůl, 80g třtinového cukru, 100g špaldové mouky, 60g sekaných lískových ořechů, 80g rozpuštěného másla. Poleva: 4 ledové kaštany extra hořké, 100g kokosového oleje, 150g kakaového másla, 100g nepraženého kakaa, rum dle chuti. Na obalení kokos a moučkový třtinový cukr
Postup přípravy
Bílky se solí ušleháme, ke konci přidáme cukr a šleháme dohladka. Na nižší otáčky přilijeme máslo, zašleháme a nakonec mouku smíchanou s ořechy (jen krátce zašlehat). Natřeme na…
Ořechové cukroví přes strojek
Potřebné ingredience
420g hladké mouky, 300g másla, 150g cukru moučka, 200g mletých vlašských ořechů, 1 vejce, 1 žloutek, sůl. Krém: másla, cukr, silná uvařená káva, trouchu spařené mleté kávy, rum
Postup přípravy
Vypracované těsto necháme v lednici do druhého dne, poté přes strojek uděláme stejně dlouhé pásky. Upečeme ve vyhřáté troubě, vychladlé slepujeme krémem (vyšlehat máslo s cukrem…
Kokosové válečky
Potřebné ingredience
150g hladké mouky, 20g cukru moučka, 100g másla, 50g kokosu, 1 žloutek, VC, sůl. Cukr na obalování.
Postup přípravy
Zaděláme těsto, necháme chvíli v chladu. Poté vyválíme váleček, nakrájíme na kousky a upečeme ve vyhřáté troubě. Vychladlé obalujeme v cukru.
Mandlovo-kakaová kolečka
Potřebné ingredience
250g hladké mouky, 1 čokoládový pudink, 1 lžička kakaa, 120g cukru, 250g másla, 100g nahrubo nasekaných mandlí, 1 vejce, sůl. Kokos, cukr, 250g omegy, 50g čokolády na vaření, 1 lžíce kakaa, 5 lžic rumu
Postup přípravy
Zadělat těsto, dát alespoň na chvíli do lednice, poté dělat kuličky a rukama na plechu rozmáčknout do placičky. Upéct ve vyhřáté troubě. PO vychladnutí máčet v polevě a obalovat v…
Kuličky s oříškem
Potřebné ingredience
250g hladké mouky, 200g másla, 1 žloutek, 20g cukru, sůl. Lískové ořechy, cukr na obalení.
Postup přípravy
Vypracujeme těsto, necháme chvíli v chladu. Vždy do kousku těsta zabalíme oříšek. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 10min. Vychladlé obalujeme v cukru.