Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vánoční cukroví

Přidat recept
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Skořicové trojhránky s krémem

Skořicové trojhránky s krémem

Potřebné ingredience

210g hladké mouky, 140g másla, 70g moučkového cukru, 2 žloutky, 1 vanilkový cukr, 1,5 lžičky skořice. KRÉM: 1/2 másla, 1/2 nevařeného salka, 1 lžička rumu OZDOBENÍ: mléčná a bílá čokoládová poleva

Postup přípravy

Suroviny na těsto zpracujeme a necháme uležet v ledničce. Vyválíme a vykrájíme libovolné tvary ( já mám trojhránky) a upečeme. Po vychladnutí slepujeme krémem a zdobíme mléčnou a…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Kakaové ořechy

Kakaové ořechy

Potřebné ingredience

30 dkg hladké mouky, 22 dkg másla, 10 dkg mletých vlašských ořechů, 15 dkg cukru moučka, 2 dkg kakaa, 2 lžíce rumu a krém na slepení

Postup přípravy

Ze surovin zpracujeme těsto a dáváme do vymazaných formiček, ne úplně nahoru, nabydou.
Po upečení a vychladnutí slepujeme ořechy libovolným krémem.
Já je plnila krémem z…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Křehké vanilkové rohlíčky-recept od tchýně

Křehké vanilkové rohlíčky-recept od tchýně

Potřebné ingredience

28dkg hladké mouky, 21dkg hery, 2 žloutky, 3dkg moučkového cukru,10dkg mletých vlašských ořechů a moučkový cukr na obalení

Postup přípravy

Všechny suroviny zpracujeme na těsto, tvoříme rohlíčky a dáváme na plech vyložený pečícím papírem.
Po upečení necháme ještě 2 minuty odpočinout na plechu, jsou křehké,tak aby…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Kávové knoflíky

Kávové knoflíky

Potřebné ingredience

200g hladké mouky, 75g moučkového cukru, 1/4 lžičky soli, 1 vejce,150g másla, 50g mletých mandlí, 2 lžičky instantní kávy a na náplň bílou a tmavou čokoládu

Postup přípravy

Z mouky, cukru, soli, vejce, másla, kávy a mandlí vypracujeme těsto. Těsto zabalíme do folie a necháme hodinu v lednici. Z těsta odebíráme kousky velké asi 2cm a tvarujeme kuličky…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Ořechové miňonky

Ořechové miňonky

Potřebné ingredience

110g másla, 40g cukru, 60g mletých vlašských ořechů, 140g hladké mouky, ořechy na ozdobu (mandle, vlašské, lískové ), 1 bílek na oříšky, moučkový cukr na obalení

Postup přípravy

Máslo, cukr, ořechy a mouku vypracujeme v tužší těsto. Přendáme na vál a těsto dobře propracujeme.Necháme v lednici hodinu odpočinout. Z těsta tvoříme malé kuličky, přendáme je na…

Zobrazit více...