BIO PERNÍČKY
Potřebné ingredience
300g bio mouky špaldové jemně mleté, 300g bio mouky pšeničné jemně mleté, 110 g třtinového cukru, 250g medu, 30g javorového sirupu, 80g tuku /máslo, hera/, 2-3žloutky, špetka soli, lžíce sádla, 2 lžíce mléka, 1lžička sody, 2 lžíčky perníkového koření /anýz, zázvor, tymián, nové koření, badyán, skořice/.
Postup přípravy
Smíchat mouky, sodu, koření a sůl.
1.Rozpustit cukr, med, sirup a mléko, tuto vlažnou směs smíchat s moukou, ve které je soda, koření a sůl. Přidáme rozměklý tuk, žloutky a…
ŽLOUTKOVÉ KŘEHULKY
Potřebné ingredience
4 žloutky, 150g moučkového cukru, 1 lžička vanilkového cukru, několik kapek citronové šťávy, tuk na vymazání formiček.
Postup přípravy
Žloutky, cukr, vanilkový cukr a citronovou šťávu šleháme, dokud hmota nezhoustne, nezesvětlá a nenabude. Formičky vymažeme tukem /já dávám olej/ a nalejeme do nich těsto- dává se…