Perníková chaloupka + věnec - druhý pokus
Potřebné ingredience
Recept na těsto: 650 g hladké mouky, 240 g moučkového cukru, 4 celá vejce, 100 g medu, 50 g tuku (nejlépe Omega), 1 polévkovou lžíci skořice a 1 polévkovou lžíci směsi koření do perníku ( anýz, hřebíček, badyán, fenykl, nové koření - prodává se již hotová směs ), lžička jedlé sody, 2 až 3 lžíce kakaa, chcete-li tmavší těsto. Nedávat žádný kypřící prášek do perníku !!!! Poleva: 1 bílek, 150 až 200 g moučkového cukru, citrónová šťáva.
Adventní věnce ze solného těsta
Potřebné ingredience
2 hrníčky hladké mouky, 1 hrníček soli 1 hrníček vlažné vody a kakao na obarvení.
Postup přípravy
Chtěla jsem něco do předsíně, ale není tam topení a tak je tam vlhko a chlad. Nevím, co by to udělalo s perníkovým těstem, tak jsem zkusila toto a docela dobrý.
Moje první perníková chaloupka, betlém a věnec
Potřebné ingredience
Recept na těsto: 650 g hladké mouky, 240 g moučkového cukru, 4 celá vejce, 100 g medu, 50 g tuku (nejlépe Omega), 1 polévkovou lžíci skořice a 1 polévkovou lžíci směsi koření do perníku ( anýz, hřebíček, badyán, fenykl, nové koření - prodává se již hotová směs ), lžička jedlé sody, 2 až 3 lžíce kakaa, chcete-li tmavší těsto. Nedávat žádný kypřící prášek do perníku !!!! Poleva: 1 bílek, 150 až 200 g moučkového cukru, citrónová šťáva.
Postup přípravy
Perníkové těsto a inspirace s chaloupkou u ID 324156, na betlém jsem si udělala šablonku podle fantazie a věnec je podle talíře a dezertní misky...
Doporučuju, hustší sníh,…