PERNÍKOVÝ LES
Potřebné ingredience
hlavně fůůra času, doporučuju péct perníčky na stromeček tenší, z těch vysokých to není tak pěkné a to mezikolečko úplně nejtenší :-) a do všech dílů co jsou na stromeček potřeba udělat hned po upečení dírku, později už to nejde-perník ztvrdne. na stromeček jsem potřebovala 7 hvězdiček, 7 mezikoleček a jedno větší podkladové kolečko a nějakou tu ozdůbku nahoru-loni jsem tam dávala tu malinkatou dortovou svíčku
vánoční stromeček z perníku
Potřebné ingredience
650g hladké mouky, 250g cukru moučky, 3 vejce, 100g medu, 100g sádla, nebo másla,1 lžička skořice, 1 lžička perníkového koření- já používám kotany, 1 lžička sody, vypracujeme těsto-nejlépe rukou. pokud z toho máte drobenku, tak přilejte 1-2 polévkové lžíce mléka, ale opatrně!
POLEVA: bílek, moučkový cukr, citronová štáva- bílek propasíruju přes síto, citronové šťávy s půlky citronu, ale úplně ho neždímám, prostě jednou zmáčknu dokud teče, a přisípám cukr (prosátý) dokud to není řádně husté, míchám vidličkou až se mi za vidličkou dělají rýhy které se zpátky nezalejí a je hotovo
Postup přípravy
těsto zabalíme do folie a necháme v ledničce odležet alespoň 24 hodin. Poté vytáhneme z lednice a necháme v teple povolit-líp se s těstem pracuje, rozválíme na plát silný 4-5 mm…