Linecké koláčky
Potřebné ingredience
150g pšeničné mouky CZ, 150g hladké mouky, 120g másla, 40g přírodního cukru, vanilkový cukr, několik lžic vody
Vanilkové rohlíčky s ovesnými vločkami
Potřebné ingredience
150g ovesných vloček, 150g hladké mouky, 140g hery, 40g přírodního cukru, voda Na obalení 100g přírodního cukru, vanilkový cukr
Postup přípravy
Ovesné vločky opražit v troubě, chladné pomlet v mixéru. Vše smíchat, vypracovat vláčné těsto, vytvarovat rohlíčky, péct při 155st do růžova, horké obalit
Celozrnné pracny
Potřebné ingredience
250g polohrubé mouky, 150g ovesných vloček, 120g přírodního cukru, 150g hery, 70g loupaných slunečnicových semen, 70g loupaných dýňových semen, 20g kakaa, voda
Postup přípravy
Ovesné vločky opražit, pomlet spolu se semeny v mixéru, vše smíchat, plnit do formiček a péct při 160st. do zlatova
Perníčky vykrajované s celozrnné mouky
Potřebné ingredience
250g žitné mouky CZ, 250g hladké mouky, 75g medu, 150g přírodního cukru, 2 malá vejce, 20g perly na pečení, ¾ lžičky jedlé sody, 100ml vody, 1a1/2 lžíce prášku do perníku, ½ lžičky mletého anýzu, ½ lžičky, tuk a hrubá mouka na plech
Postup přípravy
Med, cukr a perlu rozpustit a dáme do větší mísy, přidáme vejce a koření a mícháme do vychladnutí a pak přidáme zbytek, těsto má být tuhé jako těsto na nudle, nechat přes noc…