Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vánoční cukroví

Přidat recept
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Ořechové kostky

Ořechové kostky

Potřebné ingredience

• 3 žloutky • 30 dkg cukru utřít • 15 dkg másla • 10 dkg ořechů • 1/4 l mléka • 1 prášek do pečiva • 1/2 kg polohrubé mouky • ze 3 bílků sníh Poleva: • 1/4 kg 100% tuku • 15 lžic vody • 5 lžic rumu • 5 lžic kakaa • trochu cukru

Postup přípravy

Upečené nakrájíme na kostky (asi 70 Ks), které namáčíme v čokoládové polevě a potom je obalujeme v cukru moučce smíchaném s kokosem.

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Vosí hnízda

Vosí hnízda

Potřebné ingredience

16 dkg piškotů, 15 dkg moučkového cukru, bílek, 3 lžičky rumu, 8 dkg másla a lžíci kakaa.

Postup přípravy

Rozdrobíme 16 dkg piškotů a smícháme s 15 dkg moučkového cukru, 1 bílkem a 3 lžičky rumu (podle chuti přidat,ubrat)
přidáme 8 dkg másla a lžíci kakaa
Kousky hmoty obalíme…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Oříškové kuličky a Raffaelo

Oříškové kuličky a Raffaelo

Potřebné ingredience

Oříškové kuličky: Ingredience: • 10dkg moučkového cukru • 10 dkg mletých oříšků • 2 dkg kakaa • 1 lžíce rumu • 1 bílek Postup: Z hmoty vytvořené z přísad děláme malé kuličky a obalujeme v oříšcích nebo krystalovém cukru.

Postup přípravy

Raffaleo:

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
300g kokosu, slazeného kondenzovaného mléka Salko, loupané mandle

POSTUP
Z kokosu a Salka vypracujeme hmotu a necháme ji vychladit.…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Perníčky-mé první :-)

Perníčky-mé první :-)

Potřebné ingredience

Na těsto: 400 g hladké mouky 100 g Hery 2 + 1 vejce (na potření) 140 g práškového cukru 2 lžíce rozpuštěného medu 1 lžička jedlé sody 2 lžičky koření do perníku V míse utřeme cukr se dvěma vejci a změklou Herou, přidáme med a koření. Mouku promíchanou se sodou vmícháme do připravené hmoty. Vypracujeme těsto, které dopracujeme na válu. Těsto vyválíme a vykrajujeme silnější tvary, které naskládáme na plech vyložený pečícím papírem a potřeme rozšlehaným vajíčkem, aby se perníčky leskly. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C dozlatova. Na polevu: 1 bílek 150 g moučkového cukru Moučkový cukr prosejeme, díky tomu se nebude ucpávat dírka zdobítka. Cukr s bílkem třeme v míse, dokud poleva nezbělá.

Postup přípravy

Tipy:
Do těsta nedáváme více medu, než je uvedeno v receptu, z medu perníčky tvrdnou.
Pokud se těsto rozpadá, přidáme lžíci mléka či vody.
Pokud poleva dostatečně…

Zobrazit více...

Kategorie