Andělská kokosová očka - nepečené
Potřebné ingredience
4 uvařené žloutky natvrdo, 150 g cukr moučka, 50 g másla, 3 PL rumu nebo vaječného likéru, 80 g strouhaného kokosu, tmavá čokoládová poleva - já používám čokoládu a trochu másla
Postup přípravy
Žloutky najemno nastrouháme, přidáme k nim změklé máslo, cukr, kokos, rum a zpracujeme do tužší hmoty, dáme vychladit. Z hmoty poté tvarujeme kuličky a koncem vyřečky v nich…
Kraple
Potřebné ingredience
300 g hl. mouky, 300 g másla, 2 žloutky, 4 PL mléka, 1 lžíce octa, 1 lžíce rumu, moučkový cukr na obalení
Postup přípravy
Suroviny zpracujeme v těsto a necháme půl hodiny odpočinout (déle ne, ztuhlo by). Rozválíme na 6 mm silný plát a vykrajujeme různé tvary. Poklademe na plech potažený pečícím…
Mozartovy koule (marcipánové) - pracné, ale vynikající
Potřebné ingredience
1) 800 g marcipán (recept mám zde: http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=137363&user=147115) - 400g mletých mandlí, 400 g cukr moučka, 2 bílek, 1 ampulky mandlové esence, potravinářské zelené barvivo 2) čokoládové drobky: 80 g čokolády na vaření, 80 g másla + na formu, 2 vejce, 1 kypřící prášek, 50 g moučkového cukru, 50 g hladké mouky, 50 g mletých mandlí, hrubá mouka na formu 3) čokoládový krém: 100 g čokolády na vaření, 100 ml smetany na šlehání, 100 g másla, 50 ml rumu 4) čokoládová poleva
Postup přípravy
1) Připravte si marcipán a nechte ho odležet.
- Mandle zakapeme esencí, přidáme většinu bílku a cukru a prohněteme, je možno v této chvíli přidat i barvivo (tekuté, příp.…
Kokosové kuličky
Potřebné ingredience
150 g čokolády, 20 g másla, 2 vejce, 150 g cukr krupice, 150 g kokosu, 2 PL rumu, kokos na obalení
Postup přípravy
Čokoládu a máslo rozpustíme vo vodní lázni, vejce a cukr vyšleháme zvlášť, poté přidáme k čokoládě, přidáme, rum, kokos, promícháme, odstavíme, necháme ztuhnout, poté děláme…
Marcipán
Potřebné ingredience
množství je na výrobu 400 g marcipánu - 200g mletých mandlí, 200 g cukr moučka, 1 bílek, 1/2 ampulky mandlové esence
Postup přípravy
Mandle zakapeme esencí, přidáme většinu bílku a cukru a prohněteme, je možno v této chvíli přidat i barvivo (tekuté, příp. práškové naředěné trochou vody), poté přidáváme bílek a…
Oříškové košíčky
Potřebné ingredience
250 g prosáté hladké mouky, 70 cukr moučka, 120 g másla, 50 g mletých vlašských ořechů, citr.kůra, 1 vejce náplň: 375 ml šlehačky rozehřát nad parou, přidat 150 g mletých ořechů, 150 g třtinového cukru, 150 g rozdrcených piškot, 3 polévkové lžíce rumu, vše promíchat a nechat vychladit rybízová marmeláda, čokopoleva, něco na posypání (pistácie, oříšky,mandle...).
Postup přípravy
Ze surovin připravíme těsto, necháme vychladit, poté plníme ořechové formičky a pečeme do růžova dle dispozic trouby.
Do košíčku dáme trochu rybízové marmelády, trochu náplně,…
Karamelové oválky
Potřebné ingredience
210 g prosáté hladké mouky, 140 g másla, 70 g cukr moučka, 2 žloutky, citronová kůra, 1 PL holandského kakaa, 140 g mletých ořechů náplň: 1 salko, 250 g másla, čokopoleva
Postup přípravy
Z uvedených surovin připravíme těsto, necháme v lednici odležet,poté vykrajujeme oválky (a pečeme do růžova na 180 st.C. POZOR, jsou po upečení křehké.
Salko dáme do hrnce s…
Citronové tyčinky
Potřebné ingredience
120 g polohrubé mouky, 120 g másla, 1 žloutek, 1 PL mléka, citr. kůra, citr. šťáva z ½ citronu, hl. mouka na vál poleva: 150 g cukr moučka, 1 bílek – smícháme a mícháme asi 15 min.
Postup přípravy
Ze surovin zpracujeme těsto, necháme odložit, rozválíme na silnější plát, potřeme polevou, rádýlkem nakrájíme na tyčinky a pečeme15 min na 170 st. C.
Klášterní rohlíčky
Potřebné ingredience
50 tmavé čokolády, 140 g hladké prosáté mouky, 100 g másla, 1 žloutek, 100 g ml. vlašských ořechů 30 g cukr moučka čokoláda a lískové oříšky na ozdobu
Postup přípravy
Vychlazenou čokoládu nastrouháme a dáme do lednice. Smícháme mouku, máslo, žloutek, ořechy, ořechy a dáme vychladit, poté zpracujeme do těsta nastrouhanou čokoládu a nechaáme…
Vanilkové rohlíčky - s mandlemi
Potřebné ingredience
300 g prosáté hladké mouky, 50 cukr moučka, 100 g mletých mandlí, 2 žloutky, 200 g másla moučkový a vanilkový cukr na obalení
Postup přípravy
Ze surovin připrávíme těsto, necháme vychladit, poté tvarujeme malé rohlíčky a pečeme 7 min na 180 st.C, teplé obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru