Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Diety

Přidat recept
DIETY
Těstoviny s kuřecím masem a sýrem - oběd

Těstoviny s kuřecím masem a sýrem - oběd

Potřebné ingredience

260g kuřecí maso, 42g cibule, 3KL oleje (stačí bohatě 2 - jedna na naložení masa a druhá na pánev), 1PL solamyl, 5KL kečup, 25g pórek, 4g česnek, 70g paprika, sůl, ďábelské koření, koření na špagety, paprika sladká, 10g eidam

Postup přípravy

Maso jsem si den předem naložila - maso na drobounké kousky, cibulku také, přidat 1KL oleje, koření, solamyl (zvyšuje kalorickou hodnotu - nemusíte dávat, já mám ráda masíčko s…

Zobrazit více...
DIETY
Tuňáková pomazánka - snídaně

Tuňáková pomazánka - snídaně

Potřebné ingredience

5g hořčice, 7g cibule, 53g tuňák, 41g pomazánkové máslo, sůl

Postup přípravy

Vše smícháme dohromady, cibulku nadrobno. Namazat na celozrnné pečivo.

Hodnota na obrázku 55g kaiserka, 1154KJ.

Zobrazit více...
DIETY
Kuřecí prsa s plísňovým sýrem Figura, žampiony a kudrnkou - oběd

Kuřecí prsa s plísňovým sýrem Figura, žampiony a…

Potřebné ingredience

104g kuřecí prsa, 35g hermelín Figura, 18g žampiony, Rama rovná PL, 1 KL oleje,sůl, houbové koření, brambory

Postup přípravy

Prsa nakrojíme na pěknou placku, naklepeme, osolíme, okořeníme houbovým kořením. Navrch položíme hermelín, na drobno pokrájené žampiony a posypeme lehce kudrnkou. Zabalíme do…

Zobrazit více...
DIETY
TRESKA + BRAMBORY V ALOBALU S CUKETOU A ŽAMPIÓNY

TRESKA + BRAMBORY V ALOBALU S CUKETOU A ŽAMPIÓNY

Potřebné ingredience

Filé treska - já měla od Nowaco - 1 filet cca 120 g v syrovém stavu, citrón, sůl, alobal, brambory, cuketa, žampióny, česnek, červená paprika jako zeleninová příloha

Postup přípravy

Zmrazené filé dáme do pekáčku nebo zapékací misky, vymačkáme citrónovou šťávu a posolíme - takto dáme do trouby - já pekla na 225 stupňů asi 35 minut - treska zůstala šťavnatá,…

Zobrazit více...
DIETY
Salát na "thajský" způsob - večeře

Salát na "thajský" způsob - večeře

Potřebné ingredience

177g kuřecí maso (814KJ), 40g mrkev (71KJ), 50g ledový salát (27KJ), 18g pórek (32KJ), 10g cibule (16KJ), 35g ředkvičky (26KJ), olej (na maso a do salátu olivový), chilli papričky (mám domácí), sůl, pepř

Postup přípravy

Maso osolíme, opepříme, lehce zakápneme olejem a necháme cca 30min marinovat. Osmahneme na pánvi pěkně do zlatova. MEzitím nakrájíme všehcnu zeleninu,mrkev a ředkvičky nastrouhat…

Zobrazit více...
DIETY
GRILOVANÉ PLNĚNÉ ŽAMPIONY

GRILOVANÉ PLNĚNÉ ŽAMPIONY

Potřebné ingredience

Napíšu dávku pro 2 osoby, každý si podle sebe upraví množství:16 žampiónů (měla jsem takové střední velikosti), na gramy to bylo 230 g,1 vanička Gervais od Danone - příchuť bylinky a česnek = 80 g,1 plátek kvalitní libové vepřové šunky = 20 g,zelenina jako příloha, celozrnná bageta

Postup přípravy

Ze žampiónů vyloupneme nožičky, šunku nakrájíme na kousky a do každé hlavičky dáme stejný kousek šunky, zamázneme gervais, vanička mi vystačila na všech 16 žampiónů a bylo to…

Zobrazit více...
DIETY
Krůtí salát s fazolí

Krůtí salát s fazolí

Potřebné ingredience

*100g krůtích prsou (500kJ) * 3g ol.oleje (120kJ) *60g steril. červených fazolí Bonduelle (250kJ) * 100g zelené papryky (60kJ) * 150g čínského zelí (70kJ) * špetka sladké pariky * bazalka * sůl * pepř * 30g toastového chleba (340kJ) Celkem 1340kJ

Postup přípravy

Taky jsem si konečně pořídila Vaříme s rozumem od Stobu, tak se podělím o receptík:-)

Fazole scedíme, papriku a čínské zelí pokrájíme na nudličky. Nudličky krůtího masa…

Zobrazit více...
DIETY
Omeleta s fazolkami

Omeleta s fazolkami

Potřebné ingredience

* 150 g zelených fazolek * 100 g cherry rajčátek * 1 vejce * 1 červená cibule * špetka sezamových semínek * hrst nasekané petržele * 1 lžíce olivového oleje * pepř * sůl

Postup přípravy

Fazolky povaříme ve slané vodě. Vajíčko rozšleháme vidličkou se sezamovými semínky, nakrájenou cibulí, povařenými fazolkami, osolíme a opepříme. Vše nalijeme do pánve se zahřátým…

Zobrazit více...
DIETY
Směs  ze sojového masa

Směs ze sojového masa

Potřebné ingredience

1 pytlík sojové nudličky Bonavita - 80 g (853,6KJ) , 1 kostičkaa zeleninového bujonu Varoma - 3KJ, 2 ČL olov. oleje - 282 KJ, 100 porku - 193 KJ, 300 g mražení zeleniny - 441 KJ, 2 ČL worčestru - 30KJ

Postup přípravy

Soju uvaříme v litru vody s kostkou bujonu - 20 min.Scedíme a přebytečnou vodu vymačkáme.

Na oleji osmahneme porek,přidáme maso,zeleninu. koření dle chuti,sůl a worčestr.…

Zobrazit více...
DIETY
Obložená bageta - oběd na cesty

Obložená bageta - oběd na cesty

Potřebné ingredience

120g kuřecí maso (378KJ), 11g solamyl (144KJ), 1kl olej (141KJ), 27g okurka (15KJ), 39g paprika (37KJ), 30g salát ledový (30KJ), 1PL tatarka Hellman´s light (220KJ), 105g kornbageta (1043KJ :-( )

Postup přípravy

Maso jsem si den předem naložil do kari a solamylu, ale fakt nemusíte :). Osmahnout na 1KL oleje - bohatě stačí - pustí trošku vodu a taky trošku podliji vodou. Masinko je krásně…

Zobrazit více...

Kategorie