Těstoviny s kuřecím masem a sýrem - oběd
Potřebné ingredience
260g kuřecí maso, 42g cibule, 3KL oleje (stačí bohatě 2 - jedna na naložení masa a druhá na pánev), 1PL solamyl, 5KL kečup, 25g pórek, 4g česnek, 70g paprika, sůl, ďábelské koření, koření na špagety, paprika sladká, 10g eidam
Postup přípravy
Maso jsem si den předem naložila - maso na drobounké kousky, cibulku také, přidat 1KL oleje, koření, solamyl (zvyšuje kalorickou hodnotu - nemusíte dávat, já mám ráda masíčko s…
Tuňáková pomazánka - snídaně
Potřebné ingredience
5g hořčice, 7g cibule, 53g tuňák, 41g pomazánkové máslo, sůl
Postup přípravy
Vše smícháme dohromady, cibulku nadrobno. Namazat na celozrnné pečivo.
Hodnota na obrázku 55g kaiserka, 1154KJ.
Kuřecí prsa s plísňovým sýrem Figura, žampiony a…
Potřebné ingredience
104g kuřecí prsa, 35g hermelín Figura, 18g žampiony, Rama rovná PL, 1 KL oleje,sůl, houbové koření, brambory
Postup přípravy
Prsa nakrojíme na pěknou placku, naklepeme, osolíme, okořeníme houbovým kořením. Navrch položíme hermelín, na drobno pokrájené žampiony a posypeme lehce kudrnkou. Zabalíme do…
TRESKA + BRAMBORY V ALOBALU S CUKETOU A ŽAMPIÓNY
Potřebné ingredience
Filé treska - já měla od Nowaco - 1 filet cca 120 g v syrovém stavu, citrón, sůl, alobal, brambory, cuketa, žampióny, česnek, červená paprika jako zeleninová příloha
Postup přípravy
Zmrazené filé dáme do pekáčku nebo zapékací misky, vymačkáme citrónovou šťávu a posolíme - takto dáme do trouby - já pekla na 225 stupňů asi 35 minut - treska zůstala šťavnatá,…
Salát na "thajský" způsob - večeře
Potřebné ingredience
177g kuřecí maso (814KJ), 40g mrkev (71KJ), 50g ledový salát (27KJ), 18g pórek (32KJ), 10g cibule (16KJ), 35g ředkvičky (26KJ), olej (na maso a do salátu olivový), chilli papričky (mám domácí), sůl, pepř
Postup přípravy
Maso osolíme, opepříme, lehce zakápneme olejem a necháme cca 30min marinovat. Osmahneme na pánvi pěkně do zlatova. MEzitím nakrájíme všehcnu zeleninu,mrkev a ředkvičky nastrouhat…
GRILOVANÉ PLNĚNÉ ŽAMPIONY
Potřebné ingredience
Napíšu dávku pro 2 osoby, každý si podle sebe upraví množství:16 žampiónů (měla jsem takové střední velikosti), na gramy to bylo 230 g,1 vanička Gervais od Danone - příchuť bylinky a česnek = 80 g,1 plátek kvalitní libové vepřové šunky = 20 g,zelenina jako příloha, celozrnná bageta
Postup přípravy
Ze žampiónů vyloupneme nožičky, šunku nakrájíme na kousky a do každé hlavičky dáme stejný kousek šunky, zamázneme gervais, vanička mi vystačila na všech 16 žampiónů a bylo to…
Krůtí salát s fazolí
Potřebné ingredience
*100g krůtích prsou (500kJ) * 3g ol.oleje (120kJ) *60g steril. červených fazolí Bonduelle (250kJ) * 100g zelené papryky (60kJ) * 150g čínského zelí (70kJ) * špetka sladké pariky * bazalka * sůl * pepř * 30g toastového chleba (340kJ) Celkem 1340kJ
Postup přípravy
Taky jsem si konečně pořídila Vaříme s rozumem od Stobu, tak se podělím o receptík:-)
Fazole scedíme, papriku a čínské zelí pokrájíme na nudličky. Nudličky krůtího masa…
Omeleta s fazolkami
Potřebné ingredience
* 150 g zelených fazolek * 100 g cherry rajčátek * 1 vejce * 1 červená cibule * špetka sezamových semínek * hrst nasekané petržele * 1 lžíce olivového oleje * pepř * sůl
Postup přípravy
Fazolky povaříme ve slané vodě. Vajíčko rozšleháme vidličkou se sezamovými semínky, nakrájenou cibulí, povařenými fazolkami, osolíme a opepříme. Vše nalijeme do pánve se zahřátým…
Směs ze sojového masa
Potřebné ingredience
1 pytlík sojové nudličky Bonavita - 80 g (853,6KJ) , 1 kostičkaa zeleninového bujonu Varoma - 3KJ, 2 ČL olov. oleje - 282 KJ, 100 porku - 193 KJ, 300 g mražení zeleniny - 441 KJ, 2 ČL worčestru - 30KJ
Postup přípravy
Soju uvaříme v litru vody s kostkou bujonu - 20 min.Scedíme a přebytečnou vodu vymačkáme.
Na oleji osmahneme porek,přidáme maso,zeleninu. koření dle chuti,sůl a worčestr.…
Obložená bageta - oběd na cesty
Potřebné ingredience
120g kuřecí maso (378KJ), 11g solamyl (144KJ), 1kl olej (141KJ), 27g okurka (15KJ), 39g paprika (37KJ), 30g salát ledový (30KJ), 1PL tatarka Hellman´s light (220KJ), 105g kornbageta (1043KJ :-( )
Postup přípravy
Maso jsem si den předem naložil do kari a solamylu, ale fakt nemusíte :). Osmahnout na 1KL oleje - bohatě stačí - pustí trošku vodu a taky trošku podliji vodou. Masinko je krásně…