Kombucha a její léčivé účinky
Potřebné ingredience
Černý čaj ,cukr......................................................já jí mám udělanou tak že jsi odliju do sklenice trouchu čaje z kombuchy a na teplém místě se houba udělá na vrchu takovej povrch a to je ta houba , je to uvařenej černej čaj s cukrem a do toho se dá ta houba a nechá se 6-8 dní na teplem místě a a po těch 6-8 dnech to můžete pít a tu houbu v žádnem případě nevyhazovat používáse pořád kolem dokola ale pokáždý jí musíte umít ve vodě s jednou lžíci octa a dáse znovu do toho čaje...............................
Postup přípravy
Kombucha je houba, resp. kvašený nápoj, který je vyrobený z čajové houby. Obsahuje mnoho rozmanitých látek (řasy, kvasinky, různé kyseliny včetně mléčné a vitamíny). Na světě,…
Med z mladých borových šišek (na kašel) od pani Monika…
Potřebné ingredience
1litr vody,1250g cukru,20mladých(zelených)borových šišek o velikosti 2-3cm,kyselina citronová POSTUP PŘÍPRAVY Šišky dobře omyjte a vařte půl hodinky,pak vodu sceďte,přisypte cukr a kyselinu citronovou vařte do zhoustnutí za občasného zamíchání Holky tady je ještě muj vlasní recept med ze smrkových výhonků dělám ho každý rok a je vynikající ..http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=18360&user=85818
Postup přípravy
Recept není můj.Našla jsem ho v jednom časopise.Přišel mi velmi zajímavý.Nedalo mi to a tak jsem zjišťovala něco více o borovici.A zjistila jsem,že opravdu velmi dobře zabírá na…
OŘECHOVY LIKÉR
Potřebné ingredience
1) 1,2 kg zelenych vlašskych ořechů
2)10 ks hřebičku
3) kousek skořice
4)kůru z jednoho pomeranče
5) 0,9 kg cukru
6) 0,9 l vody
7) 0,7 l 80 procentniho konzumniho lihu.ja davam čistou vodku je to to samy konzumni lih.
Postup přípravy
K pfiprave orechoveho likeru potrebujeme: (nacca 2 I hotoveho likeru) ------- Orechy JePotrebanasbirat asi v poloviny Června, musi se-dat propichnout Sirkou. - Omyjememe je,…
Med ze smrkovych vyhonku
Potřebné ingredience
35dg vyhonku sparime
1l prevarene vody a nechame 2 dny louhovat.
Pak precedime a pridame 1,35 kg cukru.
Varime az zhnedne a zoustne .Dobry na prudusky.
Vyhonky se zbiraji do 15.kvetna
Postup přípravy
Hned horke to nalevam dosklenic a zavickuju a otocim vickek dolu ono to lepe chytne vicko a necham to vychladnout .Zjedne davy jsou dve sklenice .