cuketový prejt
Potřebné ingredience
40 dkg cukety NASTOUHAT, 20 dkg tvrdého sýra NASTOUHAT, 20 dkg měkkého salámu NAKRÁJET NA DROBNÉ KOSTIČKY, 2-3 vejce(celé), půl skleničky oleje, 1 sklenička polohrubé mouky,trochu strouhanky,půl prášku do pečiva,sůl,česnek,majoránka nebo petželka
Postup přípravy
Všechny ingredience smícháme dohromady,vymažeme a vysypeme zapékací mísu nebo pekáček a pečeme v troubě dozlatova.Přeji DOBROU CHUŤ nemá to chybu.
Zapečená kapusta (nebo hlávkové zelí) s bramborami a…
Potřebné ingredience
600-750 g kapusty, může být i růžičková (tu jen rozpůlíme),150-200 g anglické slaniny nebo podobného masa, k tomu dávám krkovici nebo i kotletu, ale nemusí být,1 velká cibule,1 kg brambor,5 až 6 stroužků česneku,pepř,sůl,masox,100-200 g nastrouhaného sýra (nemusí být).
Postup přípravy
Vě větším kastrolu, který můžeme dát do trouby, rozškvaříme slaninu nebo na oleji opečeme maso, které máme. Poté přidáme cibuli a nakrájenou kapustu bez středních tvrdých košťálů.…
Takovou baštu jste ještě nejedli!!!Zapečená kapusta…
Potřebné ingredience
1 střední kapusta,2 zakysané smetany,20 dkg česnekového boku nebo anglické slaniny,10 dkg eidamu,10 dkg nivy,konzerva žampionů,kousek mozzarely(nemusí být),sůl,pepř
Postup přípravy
Kapustu omyjeme,můžeme listy roztrhnout napůl,ale nemusíme a spaříme teplou vodou.
Připravíme si větší zapékací mísu a jdeme na to!Dno poklademe česnekovým bokem nebo slaninou…
Brokolicová dobrota
Potřebné ingredience
brokolice,3 stroužky česneku,niva
Postup přípravy
Brokolici povaříme 5 minut,dáme do zapékací mísy posypeme nastrouhanou nivou a česnekem a dáme zapéct.
KVĚTÁKOVÉ PŘEKVAPKO
Potřebné ingredience
1 KVĚTÁK,1KG BRAMBOR,30DKG GOTHAJE,POREK,SŮL,PEPŘ,4 VEJCE,15DKG SÝRU GOUDA,1KELIMEK SMETANY
ROZPIS PRO 4 OSOBY
Postup přípravy
KVĚTÁK UVAŘÍME V OSOL.VODĚ,-NE ÚPLNĚ DOMĚKKA,PEKÁČEK VYMAZAT A DNO POSKLÁDAT PLÁTKY VAŘENÝCH BRAMBOR.OSOLIT A OPEPŘIT.NA NĚ ROZLOŽIT VAŘENÝ KVĚTÁK,GOTHAJ POKRÁJENÝ NA KOSTKY A…
Brokolice ve smetanovo-rajčatové omáčce
Potřebné ingredience
NA 2 PORCE:
1 brokolice, 6 plátků anglické slaniny, 1 cibule, kousek nivy, 4 lžíce smetany, oreagano
Postup přípravy
Jídlo je rychle hotové a musí se hned podávat, proto si musíme vše dobře načasovat.
Nejdříve si tedy připravíme omáčku, tu můžeme popřípadě přihřát.
Osmahneme cibulku se…
Mozzarela s rajčátky a doma upravenou bagetkou
Potřebné ingredience
Trapně jednoduché a neuvěřitelně dobré :-)
Potřebujeme: jednu mozzarelu /větší/, 4 velká rajčata, bazalku, olivový olej, dva stroužky česneku, bagetu....
Postup přípravy
Na větší talíř si na plátky nakrájíme rajčata, posolíme, popepříme, na rajčata dáme na plátky nakrájenou mozzarelu, posypeme bazalkou. Na olivovém oleji /stačí tak 2 polévkové…
Paprikové špízy
Potřebné ingredience
Masoužrouti - máte smůlu, fakt recept bezmasa :-))
Ale nejen masem živ je člověk a tohle je fakt tak dobré, že není maso třeba - i když přiznávám, kousek slaninky tam taky někdy šoupnu :-))
Postup přípravy
Potřebujeme: oloupané a nakrájené brambory, cibule, červená a žlutá paprika, špejle, koření - sůl, pepř a něco ostřejšího - chilli nebo kari, olej.
A klasika - napichujeme…
Zapečený květák - vhodné i pro děti
Potřebné ingredience
Potřebujeme: uvařený květák, máslo, strouhanku, hladkou mouku, smetanu, dvě vajíčka, smetanu /stačí 12%/, 20dkg eidamu, koření: sůl, pepř, vegetu nebo maggi kostku (pokud vaříme dětem, tak nedáváme)
Postup přípravy
Uvařený květák rozmačkáme vidličkou a smícháme s máslem, solí, pepřem a troškou strouhanky. Připravíme si smetanovou jíšku /na másle osmahneme dvě polévkové lžíce mouky a zalijeme…