Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zeleninová jídla

Přidat recept
ZELENINOVÁ JÍDLA
cuketový prejt

cuketový prejt

Potřebné ingredience

40 dkg cukety NASTOUHAT, 20 dkg tvrdého sýra NASTOUHAT, 20 dkg měkkého salámu NAKRÁJET NA DROBNÉ KOSTIČKY, 2-3 vejce(celé), půl skleničky oleje, 1 sklenička polohrubé mouky,trochu strouhanky,půl prášku do pečiva,sůl,česnek,majoránka nebo petželka

Postup přípravy

Všechny ingredience smícháme dohromady,vymažeme a vysypeme zapékací mísu nebo pekáček a pečeme v troubě dozlatova.Přeji DOBROU CHUŤ nemá to chybu.

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Zapečená kapusta (nebo hlávkové zelí) s bramborami a slaninou

Zapečená kapusta (nebo hlávkové zelí) s bramborami a…

Potřebné ingredience

600-750 g kapusty, může být i růžičková (tu jen rozpůlíme),150-200 g anglické slaniny nebo po­dobného masa, k tomu dávám krkovici nebo i kotletu, ale nemusí být,1 velká cibu­le,1 kg brambor,5 až 6 stroužků česneku,pepř,sůl,masox,100-200 g nastrouhaného sýra (nemu­sí být).

Postup přípravy

Vě větším kastrolu, který můžeme dát do trouby, rozškvaříme slaninu nebo na oleji opečeme maso, které máme. Poté přidáme cibuli a nakrájenou kapustu bez středních tvrdých košťálů.…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Takovou baštu jste ještě nejedli!!!Zapečená kapusta pro gurmány!!!

Takovou baštu jste ještě nejedli!!!Zapečená kapusta…

Potřebné ingredience

1 střední kapusta,2 zakysané smetany,20 dkg česnekového boku nebo anglické slaniny,10 dkg eidamu,10 dkg nivy,konzerva žampionů,kousek mozzarely(nemusí být),sůl,pepř

Postup přípravy

Kapustu omyjeme,můžeme listy roztrhnout napůl,ale nemusíme a spaříme teplou vodou.
Připravíme si větší zapékací mísu a jdeme na to!Dno poklademe česnekovým bokem nebo slaninou…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Obložené Mísy

Obložené Mísy

Potřebné ingredience

Vše co máte rádi

Postup přípravy

...............Pro inspiraci.........

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Brokolicová dobrota

Brokolicová dobrota

Potřebné ingredience

brokolice,3 stroužky česneku,niva

Postup přípravy

Brokolici povaříme 5 minut,dáme do zapékací mísy posypeme nastrouhanou nivou a česnekem a dáme zapéct.

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
KVĚTÁKOVÉ PŘEKVAPKO

KVĚTÁKOVÉ PŘEKVAPKO

Potřebné ingredience

1 KVĚTÁK,1KG BRAMBOR,30DKG GOTHAJE,POREK,SŮL,PEPŘ,4 VEJCE,15DKG SÝRU GOUDA,1KELIMEK SMETANY
ROZPIS PRO 4 OSOBY

Postup přípravy

KVĚTÁK UVAŘÍME V OSOL.VODĚ,-NE ÚPLNĚ DOMĚKKA,PEKÁČEK VYMAZAT A DNO POSKLÁDAT PLÁTKY VAŘENÝCH BRAMBOR.OSOLIT A OPEPŘIT.NA NĚ ROZLOŽIT VAŘENÝ KVĚTÁK,GOTHAJ POKRÁJENÝ NA KOSTKY A…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Brokolice ve smetanovo-rajčatové omáčce

Brokolice ve smetanovo-rajčatové omáčce

Potřebné ingredience

NA 2 PORCE:
1 brokolice, 6 plátků anglické slaniny, 1 cibule, kousek nivy, 4 lžíce smetany, oreagano

Postup přípravy

Jídlo je rychle hotové a musí se hned podávat, proto si musíme vše dobře načasovat.
Nejdříve si tedy připravíme omáčku, tu můžeme popřípadě přihřát.
Osmahneme cibulku se…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Mozzarela s rajčátky a doma upravenou bagetkou

Mozzarela s rajčátky a doma upravenou bagetkou

Potřebné ingredience

Trapně jednoduché a neuvěřitelně dobré :-)

Potřebujeme: jednu mozzarelu /větší/, 4 velká rajčata, bazalku, olivový olej, dva stroužky česneku, bagetu....

Postup přípravy

Na větší talíř si na plátky nakrájíme rajčata, posolíme, popepříme, na rajčata dáme na plátky nakrájenou mozzarelu, posypeme bazalkou. Na olivovém oleji /stačí tak 2 polévkové…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Paprikové špízy

Paprikové špízy

Potřebné ingredience

Masoužrouti - máte smůlu, fakt recept bezmasa :-))
Ale nejen masem živ je člověk a tohle je fakt tak dobré, že není maso třeba - i když přiznávám, kousek slaninky tam taky někdy šoupnu :-))

Postup přípravy

Potřebujeme: oloupané a nakrájené brambory, cibule, červená a žlutá paprika, špejle, koření - sůl, pepř a něco ostřejšího - chilli nebo kari, olej.

A klasika - napichujeme…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Zapečený květák - vhodné i pro děti

Zapečený květák - vhodné i pro děti

Potřebné ingredience

Potřebujeme: uvařený květák, máslo, strouhanku, hladkou mouku, smetanu, dvě vajíčka, smetanu /stačí 12%/, 20dkg eidamu, koření: sůl, pepř, vegetu nebo maggi kostku (pokud vaříme dětem, tak nedáváme)

Postup přípravy

Uvařený květák rozmačkáme vidličkou a smícháme s máslem, solí, pepřem a troškou strouhanky. Připravíme si smetanovou jíšku /na másle osmahneme dvě polévkové lžíce mouky a zalijeme…

Zobrazit více...

Kategorie