Bramborový guláš s uzeninou a lečem
Potřebné ingredience
5 brambor * 1 větší cibule * 4 stroužky česneku * menší sklenička zeleninového leča (nebo mražené nebo čerstvá rajčata a papriky nebo konzervu leča s klobásou - to je nejlepší! :-)) * papriková klobása * 20 dkg slovenského či jiného točeného vepřového salámu nebo silných párků * hlíva nebo žampiony (nemusí být) * 2 kostky kuřecího nebo zeleninového bujonu * mletá paprika 2 lžíce * pálivá paprika 1 lžička * 1 lžíce gulášového koření * 1 lžíce mletého kmínu * 3 lžíce majoránky
Postup přípravy
Na tuku (nejlépe sádlo) osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, po chvíli přidáme nakrájenou klobásu a salám. Smažíme cca 5 minut. Pak posypeme paprikou a kmínem, přidáme na kostky…
Brokolicový pekáč
Potřebné ingredience
1 vařená a na růžičky rozebraná brokolice, vařené těstoviny /jakékoliv/, máslo, strouhanka, sůl, pepř, 2 vajíčka, mléko a sýr /jakýkoliv/.
Recept není nic světoborného, co se přípravy týče, prakticky se zde dají zužitkovat zbytky z ledničky :-) Když m,ám salám, dám salám, když nemám, tak nedám :-)
POMETNÍK podle paní Kubicové
Potřebné ingredience
1 sáček kyselého zelí, 2 hrnky hrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 1 lžička vegety, 1 lžíce majoránky,2 vajíčka, 1 celá hlávka česneku, 1 hera nebo delika, 1/4l mléka, ml.pepř, uzené maso, klobása( maso i klobása podle chuti)
Postup přípravy
Postup přípravy není žádný :-) Vše se dá do mísy, smíchá, vloží do zapékací mísy a dá se zapéct do trouby. Pečeme asi při 180st. dokud povrch není zlatavý. Je to opravdu výborné a…
CELEROVÝ SALÁT
Potřebné ingredience
1 celer menší2 menší mrkve1 jablíčko2 uvařená vejce ale bez žloutkusůl,pepř1/2 lžíce majonézy1/2 lžíce jogurtu
Postup přípravy
Celer, mrkev a jablko,oloupeme a nakrájíme na menší kostky a nebo můžeme nastrouhat. Vejce podélně rozkrojíme a vydlabeme žloutek, pak nakrájíme na malé kousky a přidáme k celeru …
Čína ze zeleniny
Potřebné ingredience
1 větší cibule,2 papriky,1 menši brokolice,1 mrkev,hrnek sterilovaných zelených fazolek,olej,jemný bramborový škrob,sojová omáčka,mlety zázvor,vegeta,kari koření, sul.
Postup přípravy
Cibuli oloupeme a nakrajíme. Osmahneme jí na rozehřátém oleji a přidáme na hrubo nebo na kolečka nakrájenou zeleninu.Opečeme ,podlijeme mirně vodou a chvíli podusíme.Zahustíme …
7x ZAPÉKÁME A PEČEME
Potřebné ingredience
1. RAŽNIČI Z TROUBY
2. KOTLETY PEČENÉ NA HLÁVKOVÉM ZELÍ A MRKVI
3. BRAMBORY ZAPEČENÉ S MLETÝM MASEM A LEČEM
4. PLOVDIVSKÉ MASO S HRÁŠKOVOU RÝŽÍ
5. BRAMBORY ZAPEČENÉ SE ZELENINOU V ALOBALU
6. BROKOLICE ZAPEČENÁ SE ŽAMPIONY
7. ZAPEČENÉ BRAMBORY S KYS. ZELÍM
Postup přípravy
RAŽNIČÍ Z TROUBY
Suroviny:
600 g vepřové pleci
nakrájené na kostky
anglická slanina
klobása nakrájená na kolečka
cibule, červená i zelená paprika
Brokolicové karbanátky
Potřebné ingredience
1 brokolice,
3 vejce,
30dkg točeného salámu,
30dkg sýra,
strouhanka,
sůl a
pepř
Postup přípravy
Brokolici uvaříme do měka a nakrájíme nadrobno.Přidáme nastrouhaný sýr,nakrájený salám najemno,vejce ,sůl,pepř a přidáme strouhanku na zahuštění.
Tvoříme karbanátky a ještě…
růžičková kapusta
Potřebné ingredience
Asi 500g růžičkové kapusty,sůl,trošku vegety,jíška(sádlo+hl. mouka).
Postup přípravy
Kapustu očistím a dám dusit s trochou vody a vegetou asi 20minut.Po změknutí rozšťouchám,osolím a přidám jíšku.Promíchám asi 5 minut společně povaříma je to.Příloha brambor…
ZAPEČENÉ LILKY**ZDRAVÁ DOBROTA
Potřebné ingredience
3lilky,cibule,čenek 2stroužky,rajče,balíček mletého masa,AJVAR,sýr na zapečení
Postup přípravy
nakrájíme si cibuli ,prolisujeme česnek a osmahneme na olivovém oleji,přidáme maso,
které si okořeníme podle chuti,já dávám koření bonanza......VÍCE OBRÁZKOVÝ POSTUP
BRAMBOROVÉ PLACIČKY
Potřebné ingredience
koupené bramborové těsto, voda, vajíčko, olej..popř. povidla, zeleninový salátek atd..
Postup přípravy
POSTUP PŘÍPRAVY
Dle návodu připravit bramb. těsto, vyválet placku co nejtenčí, hrnkem vykrájet kolečka, smažit nejlépe na suché pánvi, ale možno trošku másla, či oleje.