Pečené hokaido se zeleninou
Potřebné ingredience
Půl hokaida,stejné množství brambor,1 paprika,4 malé červené cibulky,2 stroužky česneku,1 malá cuketa,3 oloupaná rajčata,může být i pórek,olivový olej,sůl,pepř.,jarní cibulku.
Postup přípravy
Nakrájíme hokaido a omyté brambory ( obojí se slupkou),papriku,rajčata,cuketu -vše na kostky,cibulky na měsíčky,česnek na drobno,dáme do pekáčku,pokropíme oliv.olejem,posolíme…
Hlávkové zelí
Potřebné ingredience
špek sádlo cibule hlávkové zelí cukr pol. mouka
Postup přípravy
Špek nakrájíme na kostičky a dáme ho vyškvařit na sádlo. Přidáme cibuli nahrubo. Zasypeme lehce cukrem a necháme zkaramelizovat trochu.
Promícháme, přidáme hlávkové zelí…
+++CUKETOVÉ CHLUPATÉ KNEDLÍKY S UZENÝM MASEM+++
Potřebné ingredience
1 velká cuketa (oloupaná, nahrubo nastrouhaná), sůl, hrubá mouka (o 150g méně, než je váha cukety, již nastrouhané a vypocené), 1 vejce, 1 vrchovatá lžíce dětské krupičky, 3 cibule (nakrájené na jemné kroužky), máslo, 8 plátků uvařeného uzeného masa
Postup přípravy
Oloupanou cuketu nastrouhejte na hrubém struhadle, hodně osolte a nechte 15 min. vypotit. Vymačkejte veškerou vodu a pak cuketu promíchejte s hrubou moukou, vejcem, dětskou…
Moravské kysané zelí...k husičce
Potřebné ingredience
Kyselé zelí (nejlepší je Bolehošťské-se značkou česká klasa-je správně kysané)1/2 kg, 1 cibule na kostičky, 15 dkg uzeného špeku na kostičky, sůl, trochu sádla, kmín-drcený, 2 větší brambory-nastrouhat jako na bramborák-jemné struhadlo, hladká mouka-2 lžíce, vodu z uvařené brambory(na kostky)
Postup přípravy
Zelí do hrnce, přilejeme vodu, aby bylo trošku ponořené, posolíme, přidáme trochu kmínu a vaříme nejlépe v papiňáku cca 1/2 hodiny, Do hrnce či vyššího pekáče dáme sádlo, špek,…
Plněné brambory se špenátem
Potřebné ingredience
špenát, cibule, hladká mouka, olej, česnek, mléko, sýr tvrdý, brambory, sůl, smetana, vajíčko
Postup přípravy
Uvaříme špenát (osmahnout cibulku, přidat hladkou mouku, udělat jíšku, přidat špenát, sůl, česnek,, vajíčko, mléko a ke konci smetanu). Brambory velké uvařit do měkka oloupané,…
LILEK ZAPEČENÝ S RAJČATY A MOZZARELOU - DOKONALÁ,…
Potřebné ingredience
pro 2 osoby: 2 menší lilky, cca 500g rajčat /dle zapékací mísy a Vaší obliby/, 2 x mozzarella, olivový olej, provensálské koření - mlýnek KOTÁNYI
Postup přípravy
Lilky omyju, odkrojím konec-stopku a nakrájím na ježky cca 1cm kola, ale nedoříznu, ať zůstane lilek celý. Nasolím, otočím nařezanou plochou na talíř a nechám 30min vypotit.…
Obalované smažené kapustičky
Potřebné ingredience
růžičkové kapustičky,2 vejce,mléko asi 100 ml,sůl,hl.mouku,strouhanku,olej na smažení
Postup přípravy
Kapustičky -opereme sloupneme vrchní slupky,spaříme horkou vodou a asi 5 min.povaříme-slijeme a necháme okapat.
V misce smícháme vejce,mléko ,sůl a hl.mouku .Kapustičky v této…
Dýňové livanečky s hruškama
Potřebné ingredience
1 hrnek podmáslí,500g dýni,2 vejce,0,5 hrnku cukru,vanilkový cukr,0,5 lžičky sody,1,5-2 hrnky hladké mouky,hrušky(jiné ovoce)
Postup přípravy
Dýně nastrouháme na jemném struhadle.Přidáme vejce,podmáslí,sodu,cukr a mouku.Přidáme na kostičky nakrájený hrušky.Smažíme pod pokličkou na mírném ohni dozlatova.
Rustikální brambory
Potřebné ingredience
brambory, mrkev, petržel, celer, červená řepa, cibule, česnek, sůl, kmín, olivový olej
Postup přípravy
Zeleninu pokrájíme nahrubo, česnek necháme celé stroužky, brambory ve šlupce nakrájíme na měsíčky. Vše smícháme, osolíme, přidáme kmín, zakapeme olejem, podlejeme trochou vody a…
Špenátové krokety - i pro odpůrce špenátu
Potřebné ingredience
500g kuřecích prsou, 1 balíček mraženého špenátu, 3 stroužky česneku, 2 vejce, sůl, dle chuti pepř, strouhanka, tvrdý sýr (dle chuti asi 100g)
Postup přípravy
Kuřecí prsa pomeleme na jemno, osolíme, dle chuti opepříme, přidáme 2 vejce, prolisovaný česnek a nastrouhaný tvrdý sýr. Špenát rozmrazíme a asi 10 minut povaříme s troškou másla …