Cviklové carpaccio s broskyňami a mozzarellou
Potřebné ingredience
2 ks cvikla (malá) , 2 ks mozzarella , broskyňový kompót , šalát kučeravý , soľ , korenie štyroch farieb , ocot balzamico , olivový olej , Schwarzwaldská šunka
Postup přípravy
Cviklu uvaríme do mäkka,necháme vychladnúť , ošúpeme a nakrájame na tenké plátky.Na tanieri prekladáme s mozzarellou.Posolíme,okoreníme ,zastrekneme balzamicom a olejom.Dozdobíme…
Baklažánovo-cuketové kari
Potřebné ingredience
1 ks baklažán -lilek , 2 ks cukety malé , 3 ks Cesnak - strúčiky , 1 plechovka krájané paradajky , 1 plechovka kokosové mlieko , asi 3-4 čl tikka korenie , podla chuti čili paprička , na dochutenie citrónová šťava , koriander alebo petržlenová vňať
Postup přípravy
Baklažán nakrájame na koleska asi 1,5 cm hrubé.Mierne posolíme a necháme 15 minút "vypotit".Poutierame papierovým servítkom a nakrájame na kocky.Cuketu nakrájame na…
Paprika plnena bryndzou
Potřebné ingredience
paprika,bryndza,kopor,žltok,kysla smotana,zemiaky,šampiony,maslo
Postup přípravy
Priprava je velmi jednoducha :papriku rozkrojime na polky a naplnime bryndzou v ktorej sme rozmiešali kopor a žltok.Zemiaky som piekla spolu s paprikami a šampiony som si podusila…