Zapečená kapusta s květákem a sýrem
Potřebné ingredience
500 g růžičkové kapusty 1/2květáku ( nebo 1 menší) slanina, cibule, česnek, smetana, vejce, tvrdý sýr. Pepř a sůl na ochucení.
Postup přípravy
Kapustu a květák uvaříme do poloměka.
V pekáčku osmažíme cibuli, česnek a slaninu. Na to narovnáme na polovičku rozkrojené kapustičky a květák.
Osolíme ,opepříme a zalijeme…
Cukeťák
Potřebné ingredience
700g cukety, 3-4 vejce, 100g tuku (máslo...), 200g uzenina, 250g polohrubé mouky, 4lžíce mléka, 2-3 stroužky česneku, drcený kmín, majoránka, sůl
Postup přípravy
Cuketu nastrouhat nahrubo, pidat sůl a necjat 15min stát, poté slít vodu. Z bílků ušlehat sníh. Tuk utřít se žloutky, přidat mouku, nakrájenou uzeninu, cuketu a dle potřeby mléko,…
Karbanátky z řepy
Potřebné ingredience
Řepa Vajíčka Ovesné vločky Sůl Koření indické Tajemna Bombay a kurkuma Česnek Cizrnová nebo kukuřična mouka
Postup přípravy
Řepu oloupeme, nastrouhame najemno, smichame všechny přisady, dochutime, nechame chvilku odstat, obalime v kukuřične mouce (kupuji ochucenou v DM) a usmažíme :-) vyborne s…
Cviklové carpaccio s broskyňami a mozzarellou
Potřebné ingredience
2 ks cvikla (malá) , 2 ks mozzarella , broskyňový kompót , šalát kučeravý , soľ , korenie štyroch farieb , ocot balzamico , olivový olej , Schwarzwaldská šunka
Postup přípravy
Cviklu uvaríme do mäkka,necháme vychladnúť , ošúpeme a nakrájame na tenké plátky.Na tanieri prekladáme s mozzarellou.Posolíme,okoreníme ,zastrekneme balzamicom a olejom.Dozdobíme…
Batátová kaše a hráškové pyré (dle Ivany Andrlové z…
Potřebné ingredience
Doporučuji, moc nám to chutnalo. Vhodné jako příloha, ale i jako rychlé a chutné bezmasé jídlo (když nepočítáme tu slaninu a vynecháme :o)
Postup přípravy
2-3 batáty trošku parmazánu na chuť (lze použít i jiný tvrdý sýr, pak dejte cca 15-20 dkg na 4 porce) lžíce másla 1 balení mraženého zeleného hrášku mozzarella 50 g…
Zeleninové ragú s parmazánem a smetanou
Potřebné ingredience
jakákoli mražená či čerstvá zelenina 350 -400 g (např. lahůdková, maďarská) * červená cibule * kousek papriky, pokud není ve směsi * 2 dcl smetany na vaření *půl kostky bujonu Natur bylinkový, může být i jakýkoli zeleninový * lžička rozmarýnu * 2 trojúhelníčky taveného sýra * parmazán
Postup přípravy
na oleji osmažíme cibuli nakrájenou na půlkolečka, přidáme zeleninu, kostku a sýr. jakmile se zelenina rozmrazí, přidáme smetanu, rozmarýn a vaříme, dokud se sýr nerozpustí.…
Fazolky na smetaně,jak máme rádi my
Potřebné ingredience
Zelené fazolky,cibule,smetana/šlehačka,anglická slanina-nemusí být,sůl,pepř,ocet,cukr,máslo
Postup přípravy
Fazolky si chystám tak,že čerstvé ze zahrádky chvilku povařím,nechám vychladnout,odstraním "nit" co je podél a nakrájím na malé kousky-u nás by celé lusky vcelku nikdo…
Květák nevařím, ale zapékám
Potřebné ingredience
1 květák, asi 200g anglické slaniny na plátky (popř. viz. další v receptu), máslo na vytření pekáčku, sýry na posyp - na kůrčičku Zálivka: 1. klasický bešamel nebo ochucený sýrem 2. vejce, zakysanka, koření 3. vejce, smetana, sýr 4. co dům dal, na co má kdo chuť
Postup přípravy
Koupila jsem květáky á 8,90 Kč a chtěla udělat něco nového, rychlého. Nechtělo se mi pracně zpracovávat květák vařením a čekat na vychlazení, tak jsem to udělala prudce!
Vše…
HARISA
Potřebné ingredience
Verze origo. 1 kg rajčat 1/2 kg hl.zelí 2 velké cibule 6ks velké červené papriky 10 dkg feferonek Nálev: 1/4 l octu 18 dkg cukru 1 PL DEKA Pokrajet na menší kousky povařit /asi 15mim/ pak rozmixovat a dát do skleniček dnem vzhůru. MOJE verze: 1 kg rajčat asi 3/4 kg červených paprik /6 ks-záleží jak jsou velké 3 střední cibule 2 stroužky česneku 7,5 dkg feferonek 3/4 kg hl.zelí Nálev: 1 PL Deka 150 ml 5% Bzeneckého vinného octa 50 ml 8% Bzeneckého ochuceného octa 11 dkg cukru PŘÍPRAVA I PROVEDENÍ JAK U ORIGA.
Postup přípravy
Dostala jsem od kamarádky recept na HARISU.Možná si někdo na ni pamatuje. Je to pikantní zeleninová směs. Použití místo hořčice,příloha k jídlu,do omáček no prostě fantazii se…
Máslová dýně - pečená s uzeným masem
Potřebné ingredience
1 máslová dýně, cca 300 g uzeného masa, 1 velká cibule, trocha rozmarýnu, tymián, uzená paprika (sušená), sůl, olej
Postup přípravy
Dýni oloupat, vydlabat a nakrájet na kostičky.
Uzené maso nakrájet na kostičky a cibuli na měsíčky.
V míse promíchat dýni s masem, zakápnout olejem, okořenit tymiánem …