Květákový nákyp s uzeným masem
Potřebné ingredience
1/2 květáku, 3 vejce, gouda, kari, sůl,strouhanka
Postup přípravy
Květák uvaříme v osolené a okmínované vodě do poloměkka.Pak jej nasekáme najemno, smícháme s vejci,okořeníme kari kořením a trošku zahustíme strouhankou,vmícháme uzené na kostičky…
Zelený chřest s holandskou omáčkou
Potřebné ingredience
chřest, 2 žloutky, 100g másla, citronová štáva-2 lžíce, sůl,pepř
Postup přípravy
Ořízneme spodky chřestu a vhodíme je do zeleninové polévky,tam se uvaří a budou výborné.Zbylý chřest svážeme a vaříme v osolené,oslazené vodě s trochou citronové štávy a chlebovou…
Zapečený patizon-dobrý letní oběd
Potřebné ingredience
patizon,brambory,15 dkg česnekového boku,1 hermelín,vegeta,provensálské bylinky,zakysaná smetana,tři vejce,olej,kmín,sůl
Postup přípravy
Patizon oloupeme,vykrojíme zrníčka.Brambory nakrájíme na plátky.Plech vymažeme olejem,na něj dáme plátky boku,aby bylo dno zakryté,pak vrstvíme brambory,ty osolíme a okmínujeme.Na…
Brokolicový nákyp-rychlý a moc dobrý
Potřebné ingredience
brokolice,kousek točeného salámu- asi 15 dkg,
půl šálku polohrubé mouky,
2 vajíčka,
mléko-asi 1 dcl,
vegeta,pepř ,majoránka,olej,10 dkg eidamu,1/2 prášku do pečiva
Postup přípravy
Brokolici uvaříme v páře do poloměkka.Vymažeme si zapékací misku olejem.V míse smícháme nakrájenou brokolici a točeňák na kostičky,vejce, najemno strouhaný sýr,půl prášku do…