Brokolice zapečená se žampiony
Potřebné ingredience
200 g brokolice, 150 g žampionů, 2-3 vejce, 50 g strouhaného eidamu, sůl, kmín
Postup přípravy
Brokolici rozebereme na růžičky a chvíli povaříme. Nakrájené žampiony orestujeme na oleji na pánvi. Přidáme najemno nakrájenou brokolici, osolíme a okmínujeme. Chvíli dusíme.…
Brambory zapečené se zeleninou v alobalu
Potřebné ingredience
1,5 kg syrových brambor nakrájených na drobné kostičky, 350 g mražené zeleniny (mrkev, hrášek, kukuřice), cibule a pár kyselých okurek – vše nakrájené na drobné kostičky, klobása nakrájená také na kostičky (může a nemusí být pár plátků anglické slaniny rovněž na kostičky), sůl, pepř, olej, alobal
Postup přípravy
Všechny nadrobno nakrájené suroviny smícháme ve velké míse, osolíme a mírně opepříme. Alobal nastříháme na půlmetrové kusy, každý uprostřed potřeme lehce olejem a klademe porce…
Zapečený hermelín s květákem pro regiment
Potřebné ingredience
Suroviny pro 10 porcí: Sedlčanský Hermelín 5 ks (nebo Sedlčanský Hermelínek 6 ks, Král Sýrů Hermelín 4 ks, Král Sýrů Hermadur 4 ks), květák 1 kg, měkký salám 400 g, máslo 150 g, cibule, pažitka, paprika 5 ks, smetana 4 dl, vejce 3 ks, sůl a pepř podle chuti
Postup přípravy
Uvařený květák nakrájíme na menší kousky, promícháme s drobně pokrájeným salámem, Hermelínem. Pokud máte rádi aromatičtější sýry s lahodnou konzistencí doporučujeme použít Král…
Indické květákové kari s hráškem
Potřebné ingredience
3 lžíce rostlinného oleje nebo másla, nejlépe přepuštěného , 3 lžíce žluté kari pasty , 1 lžičku drceného kmínu, 500g květáku, propláchnutého a rozebraného na drobné růžičky , šálek čerstvého nebo zmraženého hrášku , sůl a pepř na dochucení
Postup přípravy
Ve větším silnostěnném kastrolu rozehřejte olej a minutu na něm za stálého míchání smažte kari pastu. Přisypte kmín a květák. Promíchejte, aby se růžičky pěkně obalily kořením.
Květák zapečený s paprikou, slaninou a smetanou
Potřebné ingredience
1 velký květák , 6 plátků anglické slaniny , 200g červených paprik naložených v oleji , 200ml zakysané smetany, 180g strouhaného sýra typu čedar nebo gouda , sůl a pepř na dochucení
Postup přípravy
1. Květák rozdělte na růžice a vařte sedm minut ve větším hrnci v osolené vodě, aby zkřehl, ale nerozvařil se. Pak růžice sceďte a rozložte do zapékací formy. Ještě jemně osolte a…