Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Omáčky

Přidat recept
OMÁČKY
BÍLÁ OMÁČKA výborná blesková lahůdka

BÍLÁ OMÁČKA výborná blesková lahůdka

Potřebné ingredience

1x cibule,
5dkg anglické slaniny (podíl tuku a masa min. 50%),
tymián - zarovnaná malá lžíčka,
kuřecí čtvrtky,
sůl,
mouka,
smetana,
mléko

Postup přípravy

Do cca 2 litrů osolené vody dáme vařit kuřecí čtvrtky, do změknutí. Pak maso vyndáme,obereme,kosti dáme pejskovi a přecedíme vývar,aby byl čistý. Mezi tím, spěníme cibuli…

Zobrazit více...
OMÁČKY
JEDNODUCHÁ DOMACÍ  RAJSKA OMAČKA  S PAPRIKAMI

JEDNODUCHÁ DOMACÍ RAJSKA OMAČKA S PAPRIKAMI

Potřebné ingredience

5 rajčat,2x cibule,hladka mouka,skořice v celku 1 klas,sůl,1 velký rajský protlak,celý pepř,1 zeleninový masox,mlete maso a 5 paprik dle výberu..

Postup přípravy

Cibulku si nakrajime na jemno a dame smažit,až zružový přisypeme hladkou mouku a udělame jišku hustou,podlijeme množstvím vody,kolik chceme omačky a přidame nasekana oloupana…

Zobrazit více...
OMÁČKY
TATARKA K RAŽNIČI SE NEJLIP HODI !!!!!!! ----- UPLNĚ JEDNODUCHA :))

TATARKA K RAŽNIČI SE NEJLIP HODI !!!!!!! ----- UPLNĚ…

Potřebné ingredience

TATARSKA OMAČKA, ZAVAŘENA ČERVENA PAPRIKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Postup přípravy

TATARKU DAME DO MISKY A PŘIDAME PAPRIKU A ROZMIKSUJEME. HOTOVO A MA TO UŽASNOU CHUT MY POUŽIVAME JEN NA RAŽNIČI.

Zobrazit více...
OMÁČKY
Omáčka s Nivou

Omáčka s Nivou

Potřebné ingredience

cibule,olej,Niva,zakysaná smetana (400ml),smetana na vaření (250ml),černý pepř, Provensálské koření,sušené houby (nemusí být),sůl - suroviny jsem dávala od oka,záleží na tom,kolik chcete mít omáčky

Postup přípravy

Na oleji dozlatova orestujeme najemno nakrájenou cibuli. Poté přidáme trochu pepře a provensálského koření. Zakysanou smetanu si rozmýcháme s trochou vody + přidáme smetanu na…

Zobrazit více...
OMÁČKY
KOPROVÁ OMÁČKA-jednoduchá, rychlá, výborná

KOPROVÁ OMÁČKA-jednoduchá, rychlá, výborná

Potřebné ingredience

kousek másla
hl. mouku
vodu, mléko, sl. smetanu, pomazánkové máslo
kopr

Postup přípravy

Na másle si uděláme světlou jíšku a tu zalijeme 0,5l vody a provaříme. Rozšleháme si mléko, sl.smetanu a hl. mouku a to vlijeme do vroucí vody. provaříme mouku a na závěr…

Zobrazit více...
OMÁČKY
DOMACI HOUBOVE LUNCE BENS

DOMACI HOUBOVE LUNCE BENS

Potřebné ingredience

2 1-2KG HUB MUŽOU BYT I MRAŽENÉ POVAŘIME 5 MINU
1,20KG CIBULE
1,80 KG
1 KG RAJČAT
1-2 L OLEJE
30DKG CUKRU
7DKG SOLI
3DCL OCTA
1 LŽIČKA CHILI

KOŘENI

1 1-2 DCL VODY
5 HŘEBIČKŮ
10 KULATYCH KULIČEK PEPŘE
10 KULATYCH KULIČEK NOVEHO KOŘENI
5 BOBKOVYCH LISTŮ VŠE POVAŘIME ASI 5 MINUT A PŘECEDIME

VŠE SMICHAME DOHROMADY NAPLNIME DO SKLENIC A STERILIZUJEME 50 AŽ 60 MINUT.

Postup přípravy

JE TO VYNIKAJICI POUŽIVAM TO I DO GULAŠE

Zobrazit více...
OMÁČKY
Vepřový jazyk a játra na smetaně (lepší pajšl)

Vepřový jazyk a játra na smetaně (lepší pajšl)

Potřebné ingredience

2 vepřové jazyky ,30dkg vepřových jater,1 cibule,1mrkev,1 petržel ,kousek celeru,8 kuliček nového koření,6 kuliček pepře ,3 lístky bobkového listu,špetička tymiánu . Na dokončení omáčky trochu octa,mouku a tuk na jíšku,1 smetanu a sůl.

Postup přípravy

Dobře umyjeme jazyky a játra.Dáme do hrnce s kořením a se zeleninou a dáme vařit do měkka bez soli!!
Potom vytáhneme jazyky a sloupneme je ,jde to krásně,když je jazyk teplý…

Zobrazit více...
OMÁČKY
BUŘTGULÁŠ

BUŘTGULÁŠ

Potřebné ingredience

2 Ks cibule, olej, 1 kg brambory 2 lžíce mletá sladká paprika 1 lžíce mletý kmín, sůl, pepř, gulášové koření, majoránka(nakonec), trochu chilli, masox • 1 -2 lžíce hladká mouka 300 g točený salám nebo jiná uzenina-výborná je klobása, 3 stroužky česneku(nakonec) kysaná smetana, ,

Postup přípravy

Na oleji zpěníme cibuli, přidáme brambory, koření, sůl a chvíli restujeme. Pak vše podlijeme vodou a vaříme téměř doměkka. Hladkou mouku si rozkvedláme ve smetaně a nalijeme k…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Bezva vychytávka

Bezva vychytávka

Postup přípravy

Nejraději zahušťuji polévky, omáčky a masové šťávy instantní bramborovou kaší. Nedělá hrudky a možná je i lepší než mouka. Dá se přidat i do vroucího jídla.

Zobrazit více...
OMÁČKY
Játrová omáčka

Játrová omáčka

Potřebné ingredience

1/2 kg vepřových jater, kousek slaniny, sádlo, cibule, kořenová zelenina, bobkový list, nové koření, pepř celý, hladká mouka, smetana, sůl.

Postup přípravy

Na sádle zpěníme cibuli a slaninu a poté přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu, kterou krátce orestujeme. Pak vložíme játra / vcelku / a opečeme je ze všech stran, pak zalijeme…

Zobrazit více...

Kategorie