BÍLÁ OMÁČKA výborná blesková lahůdka
Potřebné ingredience
1x cibule,
5dkg anglické slaniny (podíl tuku a masa min. 50%),
tymián - zarovnaná malá lžíčka,
kuřecí čtvrtky,
sůl,
mouka,
smetana,
mléko
Postup přípravy
Do cca 2 litrů osolené vody dáme vařit kuřecí čtvrtky, do změknutí. Pak maso vyndáme,obereme,kosti dáme pejskovi a přecedíme vývar,aby byl čistý. Mezi tím, spěníme cibuli…
JEDNODUCHÁ DOMACÍ RAJSKA OMAČKA S PAPRIKAMI
Potřebné ingredience
5 rajčat,2x cibule,hladka mouka,skořice v celku 1 klas,sůl,1 velký rajský protlak,celý pepř,1 zeleninový masox,mlete maso a 5 paprik dle výberu..
Postup přípravy
Cibulku si nakrajime na jemno a dame smažit,až zružový přisypeme hladkou mouku a udělame jišku hustou,podlijeme množstvím vody,kolik chceme omačky a přidame nasekana oloupana…
TATARKA K RAŽNIČI SE NEJLIP HODI !!!!!!! ----- UPLNĚ…
Potřebné ingredience
TATARSKA OMAČKA, ZAVAŘENA ČERVENA PAPRIKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Postup přípravy
TATARKU DAME DO MISKY A PŘIDAME PAPRIKU A ROZMIKSUJEME. HOTOVO A MA TO UŽASNOU CHUT MY POUŽIVAME JEN NA RAŽNIČI.
Omáčka s Nivou
Potřebné ingredience
cibule,olej,Niva,zakysaná smetana (400ml),smetana na vaření (250ml),černý pepř, Provensálské koření,sušené houby (nemusí být),sůl - suroviny jsem dávala od oka,záleží na tom,kolik chcete mít omáčky
Postup přípravy
Na oleji dozlatova orestujeme najemno nakrájenou cibuli. Poté přidáme trochu pepře a provensálského koření. Zakysanou smetanu si rozmýcháme s trochou vody + přidáme smetanu na…
KOPROVÁ OMÁČKA-jednoduchá, rychlá, výborná
Potřebné ingredience
kousek másla
hl. mouku
vodu, mléko, sl. smetanu, pomazánkové máslo
kopr
Postup přípravy
Na másle si uděláme světlou jíšku a tu zalijeme 0,5l vody a provaříme. Rozšleháme si mléko, sl.smetanu a hl. mouku a to vlijeme do vroucí vody. provaříme mouku a na závěr…
DOMACI HOUBOVE LUNCE BENS
Potřebné ingredience
2 1-2KG HUB MUŽOU BYT I MRAŽENÉ POVAŘIME 5 MINU
1,20KG CIBULE
1,80 KG
1 KG RAJČAT
1-2 L OLEJE
30DKG CUKRU
7DKG SOLI
3DCL OCTA
1 LŽIČKA CHILI
KOŘENI
1 1-2 DCL VODY
5 HŘEBIČKŮ
10 KULATYCH KULIČEK PEPŘE
10 KULATYCH KULIČEK NOVEHO KOŘENI
5 BOBKOVYCH LISTŮ VŠE POVAŘIME ASI 5 MINUT A PŘECEDIME
VŠE SMICHAME DOHROMADY NAPLNIME DO SKLENIC A STERILIZUJEME 50 AŽ 60 MINUT.
Vepřový jazyk a játra na smetaně (lepší pajšl)
Potřebné ingredience
2 vepřové jazyky ,30dkg vepřových jater,1 cibule,1mrkev,1 petržel ,kousek celeru,8 kuliček nového koření,6 kuliček pepře ,3 lístky bobkového listu,špetička tymiánu . Na dokončení omáčky trochu octa,mouku a tuk na jíšku,1 smetanu a sůl.
Postup přípravy
Dobře umyjeme jazyky a játra.Dáme do hrnce s kořením a se zeleninou a dáme vařit do měkka bez soli!!
Potom vytáhneme jazyky a sloupneme je ,jde to krásně,když je jazyk teplý…
BUŘTGULÁŠ
Potřebné ingredience
2 Ks cibule, olej, 1 kg brambory 2 lžíce mletá sladká paprika 1 lžíce mletý kmín, sůl, pepř, gulášové koření, majoránka(nakonec), trochu chilli, masox • 1 -2 lžíce hladká mouka 300 g točený salám nebo jiná uzenina-výborná je klobása, 3 stroužky česneku(nakonec) kysaná smetana, ,
Postup přípravy
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme brambory, koření, sůl a chvíli restujeme. Pak vše podlijeme vodou a vaříme téměř doměkka. Hladkou mouku si rozkvedláme ve smetaně a nalijeme k…
Bezva vychytávka
Postup přípravy
Nejraději zahušťuji polévky, omáčky a masové šťávy instantní bramborovou kaší. Nedělá hrudky a možná je i lepší než mouka. Dá se přidat i do vroucího jídla.
Játrová omáčka
Potřebné ingredience
1/2 kg vepřových jater, kousek slaniny, sádlo, cibule, kořenová zelenina, bobkový list, nové koření, pepř celý, hladká mouka, smetana, sůl.
Postup přípravy
Na sádle zpěníme cibuli a slaninu a poté přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu, kterou krátce orestujeme. Pak vložíme játra / vcelku / a opečeme je ze všech stran, pak zalijeme…