Vepřová játra na zelenině -DĚKUJI JARDOVI
Potřebné ingredience
500 g vepřová játra 2 ks červená paprika 300 g slanina 4 ks větší rajče 2ks řapikatý celer velká cibule podle chuti vegeta podle potřeby hladká mouka
Postup přípravy
Játra opláchneme ve vlažné vodě a necháme okapat, popř. osušíme kuchyňskou utěrkou. Nakrájíme na cca 0,5 - 1 cm tlusté plátky (proto vybíráme játra vyšší) a zbytek, ze kterého už…
Koprová omáčka s hovězím -DĚKUJI LENCE
Potřebné ingredience
750 g hovězí maso 4 kuličky celé nové koření 6 dl mléko 1 svazeček čerstvý kopr 1 ks smetana ke šlehání 3 lžíce ocet 8 kuliček celý černý pepř 4 lžíce hladká mouka 1 ks cibule podle chuti cukr sůl
Postup přípravy
Nejprve si uvaříme maso s celým černým pepřem, novým kořením a cibulí, já vařím v papiňáku, jen tak do třetiny ponořené. Poté vývar scedíme do hrnce, ve kterém chceme vařit…
Kuřecí prsa v jemné smetanové omáčce-děkuji Ottovi
Potřebné ingredience
Suroviny: 1 kg kuřecích prsou ½ litru silného kuřecího vývaru ½ litru sladké smetany (31%) 1 větší cibule, 100 g másla sůl, pepř, máslová jíška,
Postup přípravy
Postup přípravy receptu
Kuřecí prsa rozkrojíme na stejně velké porce. Porce osolíme a opepříme. Do hrnce dáme rozpustit máslo. Přidáme najemno nakrájenou cibuli a necháme lehce…
Teplá nivová omáčka
Potřebné ingredience
půlka cibule, 1/2dcl bílé víno, kousek másla, niva, smetana, pepř
Postup přípravy
Na másle osmahnu nadrobno nakrájenou cibulku, zaliju bílým vínem a nechám odpařit. Pak přidám nastrouhanou nivu a smetanu. Opepřím a nechám povařit, dokud se sýr nerozpustí. Lze i…
boloňská omáčka-DĚKUJI IRENCE
Potřebné ingredience
Jak dlouho? Doba přípravy: 40 minutdo hodiny Počet porcí 4 Ingredience 1 lžíce olivového oleje 4 lžíce másla 2 jemně nasekané cibule několik řapíků celeru, jemně nasekaných 2 středně velké mrkve, drobně nasekané nebo nastrouhané nahrubo 350 g mletého masa (hovězí nebo směs) sůl a čerstvě mletý pepř 250 ml mléka špetka strouhaného muškátového oříšku 250 ml suchého bílého vína 1/2 kg krájených rajčat Valfrutta čerstvě strouhaný parmazán k podávání 400 g těstovin (širší nudle tagliatelle nebo špagety)
Postup přípravy
Příprava jídla
V kastrole na oleji a třech lžících másla osmahněte cibuli. Přidejte celer a mrkev, smažte dvě minuty. Vsypte maso, rozmačkejte je vidličkou, osolte a opepřete.…
Krůtí játra
Potřebné ingredience
Ingredience 250 g krůtích jater 200 ml teplé vody 1/2 kostky drůbežího bujónu 1 lžička plnotučné hořčice 1 lžička kečupu 1 lžička sojové omáčky 1 lžička worcesterské omáčky 1 lžička polévkové tekuté vegety 1 lžíce slunečnicového oleje 1 plátek másla 1/4 lžičky uzené papriky 1 lžička hladké mouky 1 špetka oregana
Postup přípravy
Příprava
Omytá játra nakrájíme na nudličky. V teplé vodě rozpustíme bujón, přidáme hořčici, kečup, sójovou a worčestrovou omáčku, tekutou vegetu a špetku oregana. V pánvi…
Guláš s paprikami-děkuji Janě
Potřebné ingredience
Suroviny: 800g přední hovezí i zadní 100g slaniny 2 liberecké párky 2 cibule sádlo,olej 4 lžíce kečupu,sůl 1/2 lžíčky pepře 2 lžíčky sladké papriky 1 lžička dcreného kmínu,špetka majoránky 4 papriky 2 lžíce hl.mouky česnek dle chuti na dochucení
Postup přípravy
Postup přípravy receptu
Maso nakrájíme na kousky, slaninu na drobné kostičky a párky na hrubém struhadle nastrouháme. V tlakovém hrnci rozehřejeme sádlo nebo olej, vhodíme…
***KOPROVÁ OMÁČKA***
Potřebné ingredience
- 3 lžíce oleje - max. 500 ml mléka (pokojové teploty) - smetana ke šlehání (pokojové teploty) - 3 lžíce másla - silný hovězí vývar (pravý hovězí vývar lze nahradit kostkou hověz ího masoxu) - hladká mouka - sklenička kopru - ocet - mletý pepř - sůl - cukr
Postup přípravy
V hrnci si rozehřejeme máslo, poté přidáme olej, vmícháme hladkou mouku a připravíme světlou jíšku. Když je jíška téměř hotová, přidáme část odkapaného kopru, cca půlku.
MAJONÉZA Z MLÉKA BEZ VAJEC
Potřebné ingredience
1dcl mléka, 2dcl slunečnicového oleje, 1 lžička plnotučné hořčice,trošku citronové šťávy sůl, pepř a cukr dle chuti.
Postup přípravy
Vše dáme do nádoby a ušleháme ponorným mixérem 20-25 vteřin a zázrak je hotový. Nejsou tam vejce a vydrží i v ledničce. Zkoušela jsem mě moc chutná.
VEPŘOVÁ KÝTA V KUNOVJANCE-výborná omáčka k rýži…
Potřebné ingredience
KÝTA cca 1Kg(může být i plec,ale i kuřecí,jak chcete),1 CIBULE,1MRKEV,1PETRŽEL,KUS CELERE,SKLENIČKA KUNOVJANKY(340g),LŽÍCE SÁDLA,KELÍMEK SMETANY,CCA 2LŽÍCE HLADKÉ MOUKY,2KS BOBKOVÝ LIST,SŮL...
Postup přípravy
NA SÁDLE OSMAHNU NADROBNO NAKRÁJENOU CIBULKU,PŘIDÁM MASO NAKRÁJENÉ NA VĚTŠÍ KUSY,PRUDCE OSMAHNU ZE VŠECH STRAN,PO ZATÁHNUTÍ MASO NAHRNU KE STRANĚ,PŘIDÁM NAHRUBO NASTROUHANOU…