Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Omáčky

Přidat recept
OMÁČKY
Roštěnky  se smetanou

Roštěnky se smetanou

Potřebné ingredience

4 plátky z roštěnky, sůl, pepř, hl.mouka na obalení, 2 cibule, 3-4 lžíce oleje, vývar na podlití, 1 malý rajský protlak ( ja neměla tak sem tam dala sladký kečup), 1 bobkový list, 3 kuličky nového koření, pepř, půl lžičky sušeného tymiánu, 1 sladká smetana.

Postup přípravy

Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.
V kastrole zpěníme na oleji cibulku drobně nakrájenou, vložíme na něj maso a z obou stran ho lehce opečeme.…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Zázvorová omáčka (ZÁZVORKA)

Zázvorová omáčka (ZÁZVORKA)

Potřebné ingredience

roštěnka (může být i vepřové maso - kotleta, kýta), zázvor (koření), sůl, pepř, drcený kmín, masox, smetana, mouka na zahuštění, knedlík.

Postup přípravy

Roštěnky naklepeme a prudce osmahneme na oleji, posolíme, opepříme a posypeme zázvorem a drceným kmínem. Osmahneme z obou stran a zalijeme vodou, přidáme masox. V papiňákju …

Zobrazit více...
OMÁČKY
koprovka

koprovka

Potřebné ingredience

olej,mouka,mléko,kopr

Postup přípravy

Olej+hl.mouka-uděláme zásmažku,pak do ní vlejeme mléko(dělám z 1 l),přidáme asi 2-3 lžičky ster.kopru,necháme povařit.Mícháme,aby se nepřipálila.Příloha brambory,knedlík,jak kdo…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Koprová omáčka

Koprová omáčka

Potřebné ingredience

sůl 2 lžičky,voda 500ml,hladká mouka 4 lžíce,máslo 100g,smetana 400g,cukr 5lžic,kopr,ocet 1 lžíce,mléko 600ml, vejce natvrdo,brambory

Postup přípravy

Čerstvý kopr opereme a nasekáme nebo natrháme(já dávám půl menší sklenice kopru ve sladkokyselém nálevu,pokud nemám kopr čerstvý)
Do rozpuštěného másla nasypeme hladkou mouku a…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Sražená omáčka

Sražená omáčka

Potřebné ingredience

Ahojte kuchařinky, dělala jsem včera koprovku a přijde mi, že je asi sražená...prostě není taková hebounká. Prý se to dá zachránit kypřícím práškem, ale asi jen když je čerstvá ne?? Nebo to půjde i takhle po noci v lednici??? Prosím pomozte. díky všem předem.

Postup přípravy

prosím o pomoc

Zobrazit více...
OMÁČKY
Omáčka z kapie aneb jak ošidit manžela

Omáčka z kapie aneb jak ošidit manžela

Potřebné ingredience

2 větší cibule, 2 kapie, slanina nebo šunka, olivový olej, krůtí maso (to jsem použila dnes, ale můžete kuřecí, vepřové i hovězí), sůl, pepř, instantní jíška

Postup přípravy

Tohle jídlo vařím skoro pořád. Můj manžel by jedl maso a k tomu maso. Žádná zelenina, to do něj nedostanu. Znáte to, řekne vám, nejsem kráva, abych žral trávu...............

Zobrazit více...
OMÁČKY
Štědrovečerní povidlová/švestková/omáčka

Štědrovečerní povidlová/švestková/omáčka

Potřebné ingredience

U nás to děláme přiměřeně,ale pro orientaci budu psát hrstě.2 hrstě vlašských ořechu,hrst lískových ořechu,hrst mandlí,hrst rozinek,hrst sušených švestek,povidla,sladká smetana /horší varianta je mléko a kousek másla /,perník na strouhaní,vanilkový cukr,citronová kůra,rum.

Postup přípravy

Je to jednoduché,zvládne to každý.Já ji vařím dopoledne na Štědrý den.Celkem to trvá necelou hodinu.Nejdříve dáme vařít to,co je nejtvrdší.Ale rozinky,lískové ořechy a mandle si…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Švestková omáčka nejen na vánoční stůl

Švestková omáčka nejen na vánoční stůl

Potřebné ingredience

250g sušených švestek, špetka soli, rozinky (hrst), ořechy (hrst), 3 lžíce povidel, a 1 vanil.cukr,0,5-0,75l vody,3 lžíce cukru krystal nebo krupice..., perník na strouhání (vhodné i ruměnky zn.OPAVIA), rum

Postup přípravy

Šušené švestky pokrájet na malé kousíčky, přidal špetku soli a vařit s asi 0,5 -0,75l vody - 30minut (tu vodu už píši odhadem, protože já to už mám od oka....).Uvidíte podle…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Svíčková inspirovaná pořadem Babicovy dobroty

Svíčková inspirovaná pořadem Babicovy dobroty

Potřebné ingredience

Inspirovala jsem se v Babicových dobrotách, poněkud upravila a včera jsme se mohli utlouct. Vřele doporučujeme :-) Ingredience: 1 kg hovězí zadní, 1/2 většího celeru, 2 - 3 mrkve, 1 petržel, 1 cibule, balíček mražené zeleniny do svíčkové, 8 kuliček celého pepře, 8 kuliček nového koření, 4 bobkové listy, 250 ml mléka, 2 lžíce hladké mouky, 250 ml 30% smetany ke šlehání, 1 kostka masoxu, 1 citrón, 4 lžíce cukru, špetka soli

Postup přípravy

Do ohnivzdorné zapékací misky jsem dala na dno mraženou a na ni čerstvou zeleninu nakrájenou na kostky, včetně nadrobno nasekané cibule. Spařila jsem to vroucí vodou. Na zeleninu…

Zobrazit více...

Kategorie