Žampiónová omáčka s hovězím masíčkem
Potřebné ingredience
Omáčka: Žampióny (buď čerstvé nebo konzervované), máslíčko, hovězí vývar, hl. mouku, smetanu, drcený kmín, sůl. Knedlík: celé vajíčko, 1/4 l vlážného mléka, 2 kávové lžičky soli, 300g hl. mouky, 200g pol. mouky, 1/2 sáčku sušeného droždí Hovězí vývar: maso, mrkev, celer, kostka slep. bujónu, vegeta
Postup přípravy
Žampióny si osmažíme na másle s trochou oleje, osolíme a okmínujeme, necháme vydusit vodu, zasypeme moukou, uděláme jíšku, kterou rozředíme vývarem, necháme povařit. Nakonec dáme…
Segedín jak ho dělám já :-)
Potřebné ingredience
Maso ( libový bůček, plecko), cibule, česnek, sádlo, kysané zelí, 1/2 masoxu, voda, koření( ml. červená paprika, sůl, pepř, grilovací koření, mletý kmín, trochu vegety), šlehačka, trochu mouky
Toto je na rozpis na cca 1kg masa, 2 kysané zelí
Postup přípravy
Maso si nakrájíme na kostičky, dáme do pekáče, kde přidáme sádlo, trochu vody, posypeme grilovacím kořením, cibulí a česnekem (cibule na kostičky, česnek na plátky), ještě trochu…