Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Omáčky

Přidat recept
OMÁČKY
Výtečná snadná rajská

Výtečná snadná rajská

Potřebné ingredience

Velká lžíce Halalí (název produktu), ale není nutná, máslo, velká cibule, hl. mouka, 400g protlaku, mléko, cukr, ocet/citron (já používám kyselinu citronovou-je bez příchuti), mletý pepř, mletá skořice, řebíček, bobkový list, sůl;

Postup přípravy

Na másle zpěním nadrobno nakrájenou cibulku a popráším cca 2ma lžícemi hl. mouky a krátce tuto jížku osmahnu. Do ní pak za míchání metlou přiliji studenou vodu a dám lžíci Halalí.…

Zobrazit více...
OMÁČKY
RYCHLO GULÁŠ BEZ PRÁCE

RYCHLO GULÁŠ BEZ PRÁCE

Potřebné ingredience

1KG VEPŘOVÉHO MASA 3 CIBULE 5 STROUŽKŮ ČESNEKU 3 LŽÍCE SOLAMYLU 3 LŽIČKY GULÁŠOVÉHO KOŘENÍ 3 LŽIČKY SLADKÉ PAPRIKY 2 MASOX SŮL PEPŘ 1L VODY

Postup přípravy

MASO,CIBULI,ČESNEK,SOLAMYL,PAPRIKU,GULÁŠOVÉ KOŘENÍ,SŮL,PEPŘ SMÍCHÁME DOHROMADY
2XMASOX ROZPUSTÍME V 1L VODY A ZALEJEME SMÍCHANOU SMĚS,KTEROU MÁME V PEKÁČI,NEBO MÍSE(VŠE S…

Zobrazit více...
OMÁČKY
@ Babicovy dobroty @ Omáčky ke grilovaným pokrmům @

@ Babicovy dobroty @ Omáčky ke grilovaným pokrmům @

Potřebné ingredience

Vše je v postupu.

Postup přípravy

Maminčin sos


400 g zakysané smetany
2 lříce majonézy
5 lžíce sladké thajské omáčky
2 lžičky cukru
pažitka, kopr, petrželka
5 cl láku z okurek
sůl

Zobrazit více...
OMÁČKY
Krůtí játrová omáčka na paprikách

Krůtí játrová omáčka na paprikách

Potřebné ingredience

500g krůtích jater,1 cibule,1zelená paprika,pepř,drcený kmín,olej,majoránka,sůl,hl.mouka.

Postup přípravy

Cibuli zesklovatíme na oleji,přidáme játra,drc.kmín,ml.pepř,nakrájenou papriku na proužky,podlijeme vodou a dusíme půl hodinky,potom přidáme z hl.mouky a vody základ a dobře…

Zobrazit více...
OMÁČKY
***Rychlí segedín*****

***Rychlí segedín*****

Potřebné ingredience

***Stačí málo času****:-)) A Vepřové plecko,bůček(množství celkem tak 1kg)olej,2-3 cibule,sl.paprika,5 lupínek bobkového listu,15 kuliček pepře,5 kuliček Jalovce(být nemusí)sůl,cukr,smetana a pol.mouka.

Postup přípravy

Cibuli na jemno nakrájíme osmahneme na oleji lehce posolíme(aby nebyla cibulka tak ostrá)přidáme sl.papriku a maso nadrobno nakrájené, promícháme a necháme chvíli s trochou vody…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Houbová omáčka ze zámoří

Houbová omáčka ze zámoří

Potřebné ingredience

Suroviny: 2 lžíce másla, 1 jemně nakrájená šalitka, 1/2 kg nakrájených hub, 2 lžíce másla, 2 lžíce mouky, 1/2 šálku vody, 2 kostky zeleninového vývaru, 2 lžíce smetany, kousek utřeného česneku, sůl

Postup přípravy

Pracovní postup:
Ma másle podusíme houby a šalotku do měkka, aby se vytvořila hnědá omáčka. Houby vyndáme a omáčku slijeme a na chvíli odstavíme. Na stejné pánvi rozpustíme 2…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Smetanová tvarohová omáčka

Smetanová tvarohová omáčka

Potřebné ingredience

Suroviny: 350 g měkkého tvarohu, 175 ml kysané smetany, sůl, cukr, mletý bílý pepř, 30 g pažitky, místo smetany možno použít jogurt

Postup přípravy

Pracovní postup:
K prolisovanému tvarohu přidáme smetanu, sůl a pepř, trochu cukru a vše dohladka vymícháme. Nakonec přidáme nadrobno nakrájenou pažitku. Vhodné k bramborům,…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Houbová omáčka

Houbová omáčka

Potřebné ingredience

Suroviny: 1 cibule, 10 zrnek celého pepře, 5 zrnek nového koření, 2 bobkové listy, 2 hrsti předem namočených sušených hub, 2 dl vývaru, 0,5 l smetany, 1-1,5 lžičky hladké mouky, 2 lžičky octa, máslo, tymián

Postup přípravy

Pracovní postup:
Na másle zpěníme cibuli, přidáme koření a houby. Dusíme asi minutu. Podlejeme vývarem a dusíme. Podle potřeby podléváme. Když jsou houby měkké, přilijeme…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Vepřový guláš

Vepřový guláš

Potřebné ingredience

plecko, paprika sladká i pálivá, pepř, sůl, majoránka, česnek, cibule, mouka+voda

Postup přípravy

Opíct cibulku, dát na kousky maso, nechat zatáhnout, osolit, opepřit, nasypat obě papriky, promačkat česnek a zalít vodou. Vařit do změknutí masa, zahustit moukou s vodou. Povařit…

Zobrazit více...
OMÁČKY
VEPŘOVÉ KOUSKY V KAPIOVÉ OMÁČCE

VEPŘOVÉ KOUSKY V KAPIOVÉ OMÁČCE

Potřebné ingredience

vepř.maso,smetana,sterilovaná kapie,vývar,jarní cibulka,petrželka,hladká mouka.

Postup přípravy

maso uvaříme v papiňáku,vývar si schováme.
na másle opražíme cibulku s petrželkou,zalijeme vývarem,zahustíme moukou a ve finále přidáme 3 velké lžíce sterilované kapie.kdo má…

Zobrazit více...

Kategorie