Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Omáčky

Přidat recept
OMÁČKY
Svíčková omáčka

Svíčková omáčka

Potřebné ingredience

500g masa dle chuti, špek, 2 mrkve, 1 petržel, 1 malý celer, 1 cibule, citron, vývar, hořčice, cukr, smetana, olej, bobkový list, 3 nové koření, hřebíček, sůl

Postup přípravy

Nejprve si na oleji orestujeme zeleninu, kterou zasypeme hrstkou cukru, jakmile začne hnědnout. Mícháme do zkaramelizování a přendáme do zapékací mísy. Potom si orestujeme na…

Zobrazit více...
OMÁČKY
LEDVINKY NA OMÁČKU - VAŘIL MANŽEL +++

LEDVINKY NA OMÁČKU - VAŘIL MANŽEL +++

Potřebné ingredience

ledvinky, cibule, gulášové koření, mletý kmín, zelenina, houby, můžete přidat i (vepřové maso ).

Postup přípravy

Nejprve osmažíme cibuli,potom přidáme kořenovou zeleninu a houby orestujem přidáme veškeré koření potom 2x převařené a oprané ledvinky, (můžete přidat i vepřové maso na kostičky )…

Zobrazit více...
OMÁČKY
KŘENOVÁ OMÁČKA +++

KŘENOVÁ OMÁČKA +++

Potřebné ingredience

1 l mléka, 3 lžíce hladké mouky, špetka vegety, 1 nastrouhaný křen, sůl, 1 smetana, UZENÉ NEBO VEPŘOVÉ MASO VAŘENÉ.

Postup přípravy

Odlejeme1/2 hrnka mléka do toho dáme rozkvedlat mouku,ohřejeme trochu mléko nalejeme zákletku do toho osolíme,trochu vegety chvilku vařit až to začne vařit tak přidat po troškách…

Zobrazit více...
OMÁČKY
.·:* * *:·.Rajská a masové kuličky.·:* * *:·.

.·:* * *:·.Rajská a masové kuličky.·:* * *:·.

Potřebné ingredience

.............

Postup přípravy

Orestuji cibulku do zlatova a hned při restování dávám nové koření bobkový list, skořici, potom na cibulce osmažím koř.zeleninu(nemusí být).2 protlaky a dlouho restovat (kvůli…

Zobrazit více...
OMÁČKY
KUŘE NEBO KRÁLÍK NA SMETANĚ +++

KUŘE NEBO KRÁLÍK NA SMETANĚ +++

Potřebné ingredience

Kuře nebo králík, bobkový list, nové koření, sůl, masox, cibule, sladká paprika, 12%smetana Kunin

Postup přípravy

Do papináku dáme kuře nebo králíka, a veškeré koření + cibuli necháme dusit do měkka asi 30 minut.Pak přidáme masox nalijem šlehačku a zahustíme hl.mouka s vodou.
PŘÍLOHA : …

Zobrazit více...
OMÁČKY
Masová směs na špagety (chutná i dětem :-) )

Masová směs na špagety (chutná i dětem :-) )

Potřebné ingredience

Na omáčku: 10 dkg másla, 2 lžíce hladké mouky, 3 rajské protlaky, sladký kečup, pepř celý, nové koření, bobkový list, skořice celá, sůl, cukr krystal Na směs: 300g sekané z vepřového plecka, 1 cibule, 2 stroužky česneku, lžíce sádla, koření: paprika sladká, pepř mletý, majoránka, sůl

Postup přípravy

Do hrnce dáme rozpustit máslo a přidáme mouku. Uděláme jíšku a do ní přidáme koření (pepř celý, nové koření, bobkový list, skořici celou). Až je jíška mírně nahnědlá, přidáme…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Tatarská omáčka

Tatarská omáčka

Potřebné ingredience

2 majonézy (používám Brněnku), kousek cibule, trošku hořčice (plnotučná), cukr moučka, kyselina citronová, okurek

Postup přípravy

Do majonézy najemno nastrouhám kousek cibule, malý okurek, přidám trošku hořčice, kytelky a dosladím cukrem. Vše dělám tak nějak od oka, takže vy podle chuti. Je to rychlovka a je…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Cibulová omáčka s knedlíkem

Cibulová omáčka s knedlíkem

Potřebné ingredience

1-2 velké cibule, olej, voda, hl.mouka, masox, sůl

Postup přípravy

Nadrobno nakrájím cibuli, osmahnu dozlatova na oleji, přidám vodu (množství podle toho kolik chci mít omáčky), dám masox a vařím asi 30 min. Pak zahustím moukou rozmýchanou ve…

Zobrazit více...
OMÁČKY
domácí tatarka

domácí tatarka

Potřebné ingredience

1 majnéza ,1 čerstvá paprika či kapie ,kyselá okurčička ,cibule ,hořčice plnotučná tak lžíce ,trochu worčestru či sojovky ,pár kapek šťávy z citronu ,trochu krystal cukru(může i nemusí),trochu soli a mletého pepře.

Postup přípravy

Do majonezy co jsme si vykleply do misky ,nastrouháme na struhadle půl papriky ,okurku ,cibuli a promícháme.Přidáme hořčici ,worčestr či sojovku ,cukr,pár kapek z šťávy z citronu …

Zobrazit více...
OMÁČKY
Svíčková na smetaně

Svíčková na smetaně

Potřebné ingredience

Suroviny maso na svíčkovou (cca 1 kg) 1 menší celer 2 mrkve 4 petržele 5 kuliček jalovce 5 kuliček nového koření 15 kuliček černého pepře 3 bobkové listy lžíce tymiánu 0,5 dl octa sůl olej 250 ml smetany hladká mouka

Postup přípravy

Nahrubo nastrouháme zeleninu. Poté zalijeme všechno koření asi 1,5 litrem vařící vody, do které přidáme ocet a lžičku solu. Mezitím v jiném hrnci rozehřejeme trochu oleje a na něm…

Zobrazit více...

Kategorie