VEPŘOVÉ MASO NA SMETANĚ
Potřebné ingredience
600 g vepřového (z kýty, plecka)
sůl, mletý pepř
40 g sádla
1 cibule
2 mrkve, kousek celeru, 1 petržel
1 bobkový list, 2 zrnka nového koření
masový vývar
30 g hladké mouky
2,5 dcl smetany
cukr, citronová šťáva
Postup přípravy
1. Maso posolíme, opepříme a opečeme na sádle
2. Potom přidáme drobně nasekanou cibuli, očištěnou a nakrájenou kořenovou zeleninu, bobkový list a nové koření.
3. Podlijeme…
RAJSKÁ OMÁČKA
Potřebné ingredience
Olej
Hladká mouka
Kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel)
Cibule
150 g rajského protlaku
20 kuliček pepře, 1-2 bobkové listy,
3 kuličky nového koření
sůl, cukr, ocet – citronová šťáva
7-8 dcl vývaru
Postup přípravy
1. Na rozpáleném tuku osmažíme během 10 minut zeleninu na kostičky a cibuli
2. Přidáme mouku a za stálého míchání uděláme jíšku
3. Vmícháme koření, zalijeme teplým vývarem,…