Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Omáčky

Přidat recept
OMÁČKY
Drůbeží plátky v strakaté omáčce-děkuji maminčinyrecepty

Drůbeží plátky v strakaté omáčce-děkuji…

Potřebné ingredience

Ingredience 500 g drůbežího masa (kuře, králík, krůta), hladká mouka, sůl, mletý pepř, 1 cibule, 4 stroužky česneku, 2 lžíce posekané zelené petrželky, 1 lžička citronové kůry, 2 - 3 sterilované okurky, 2 - 3 lžíce pokrájené kapie, 1 lžička tymiánu, 2 lžíce octa, olej, 250 ml smetany na vaření

Postup přípravy

Postup
Cibuli, okurky a papriku pokrájíme nadrobno. Plátky masa lehce naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a prudce z obou stran opečeme na rozpáleném oleji.…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Vepřová tyrolská játra-děkuji Norfáně

Vepřová tyrolská játra-děkuji Norfáně

Potřebné ingredience

Suroviny: 1kg jater 2 mrkve 1 petržel 1/2 celeru 1 cibule 2pl sádla 200ml mléka 1-1,5l vývaru mletý pepř sůl 5 kuliček pepře 5 kuliček nového koření 2 bobkové listy 1/2kl tymiánu 2pl hladké mouky 2pl zakysané smetany šťáva z půlky menšího citronu

Postup přípravy

Postup
Játra si očistíme odblaníme, posypeme pepřem a necháme v chladu odležet.
Cibulku si očistíme a nakrájíme na malé kostičky.
Kořenovou zeleninu očistíme, opereme a…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Guláš s pivem a smetanou-dekuji Ditě

Guláš s pivem a smetanou-dekuji Ditě

Potřebné ingredience

Ingredience 50 dkg vepřového plecka, 2 cibule, 1/2 l světlého piva, 1 zakysaná smetana, mletá paprika, pepř, sůl.

Postup přípravy

Příprava receptu


Na tuku osmahneme nakrájenou cibuli a na kostky nakrájené maso. Osolíme a okořeníme mletou paprikou a pepřem, můžeme přidat i špetku pálivé papriky…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Pochválená játra-děkuji Ivetě Bílkové

Pochválená játra-děkuji Ivetě Bílkové

Potřebné ingredience

Suroviny: 0,5 kg kuřecích jater, 1 střední cibule, 1/2 hlávky středně velkého česneku, 1 lžíce dijonské hořčice, 3 lžíce kečupu, mletá paprika, olej, sojová omáčka,zlatý hovězí bujon od Maggi, 2 bílé papriky, 1 rajče, 1 feferonka sušená, kmín

Postup přípravy

Postup
Cibuli nakrájíme na půlkolečka a na oleji osmahneme do růžova. Přidáme česnek, pokrájený najemno. Lehce osmahneme. Přisypeme papriky nakrájené na jemná kolečka a rajče.…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Dušené fazolky na smetaně-DĚKUJI LENCE

Dušené fazolky na smetaně-DĚKUJI LENCE

Potřebné ingredience

Suroviny: 1 konzerva naložených fazolových lusků i s nálevem, 1 kelímek (250ml) smetany 12%, hladkou mouku podle potřeby, sůl, pepř, sladká paprika .JÁ JEŠTE UVAŘILA HOVEZÍ MASO

Postup přípravy

Postup
Uděláme si jíšku, přisypeme trochu sladké papriky, přidáme lusky i s nálevem(NEDALA NÁLEV ALE VÝVAR Z MASA), povaříme, přidáme sůl, trošku pepře a nakonec smetanu.…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Rajská omáčka s hovězím masem - recept

Rajská omáčka s hovězím masem - recept

Potřebné ingredience

Suroviny:500 g předního hovězího masa, 1 menší cibule,2 lžíce másla,4 kuličky pepře,2 kuličky nového koření,1 ks bobkového listu, 200 g rajského protlaku,200 ml kečupu,sůl,cukr podle chuti,perníkové koření

Postup přípravy

Postup:Maso omyjeme, zalijeme vodou, přidáme kuličky pepře, nového koření a bobkový list, osolíme a vaříme, dokud není maso měkké. Podle potřeby doléváme vodou, abychom měli asi 1…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Drůbeží játra s marinádou-DĚKUJI BIBINCE

Drůbeží játra s marinádou-DĚKUJI BIBINCE

Potřebné ingredience

Suroviny: 500 g drůbežích jater, 1 větší cibule, 2 lžíce ostrého dobrého kečupu, 1 lžíce sójové omáčky, 1 lžička mleté papriky, 3 žloutky, 8 menších tmavých žampiónů, 1 zelená paprika, olivový olej, 1 lžíce solamylu,nebo instantní jíšky, pepř, sůl, 3 dcl vody.

Postup přípravy

Postup
Cibuli si nakrájíme na plátky, orestujeme na oleji, přidáme omytá, očištěná a překrájená játra a ještě na silnější plátky nakrájené žampióny, necháme orestovat.
Do…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Buřtguláš.DĚKUJI RECEPTY.CZ

Buřtguláš.DĚKUJI RECEPTY.CZ

Potřebné ingredience

Točený salám 500 g Uzené maso 100 g Brambory 500 g Cibule velká 1 ks Sádlo () nebo rostlinný olej 2 lžíce Kmín 1 špetka Majoránka 1 špetka Červená paprika 2 lžíce Sůl 1 špetka

Postup přípravy

Oloupané brambory a uvařené uzené maso nakrájíme na kostičky, salám na kolečka. Na oleji v hrnci osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme červenou papriku a ostatní koření.…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Boloňská omáčka 2-dekuji labužník.com

Boloňská omáčka 2-dekuji labužník.com

Potřebné ingredience

4 porce 1 cibule 1 mrkev 50 g celeru 30 g slaniny 300 g mletého masa 2 lžíce rajčatového protlaku 300 ml masového vývaru 150 ml červeného vína 1 bobkový list pepř, muškát, sůl

Postup přípravy

Postup
Oloupanou cibuli, zeleninu a slaninu pokrájíme na kostičky. Slaninu rozškvaříme. Cibuli a zeleninu na ní zhruba 25 minuty osmahneme. Přidáme mleté maso a propečeme ze…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Kuřecí játra s hráškem a rýží-PODLE MAMINKY ID-37048

Kuřecí játra s hráškem a rýží-PODLE MAMINKY ID-37048

Potřebné ingredience

POTŘEBNÉ PŘÍSADY Kuřecí játra ( někdy dělám i z krůtích jater ), olej, cibule, hrášek ( mražený nebo sterilizovaný ), lžíce kečupu, mletý nebo drcený kmín, pepř, masoxová kostka, hladká mouka na zahuštění.

Postup přípravy

POSTUP PŘÍPRAVY

Na olej si dáme spěnit cibulku, přidáme očištěná játra nakrájená na kostičky a orestujeme a dáme hrášek, tolik kolik kdo má rád. Posypeme kmínem a troškou…

Zobrazit více...

Kategorie