+++RAJSKÁ OMÁČKA+++
Potřebné ingredience
2 LŽÍCE MÁSLA 2 LŽÍCE HLADKÉ MOUKY 1/4 L VODY 4-6 VĚTŠÍCH RAJČAT 4 ZRNKA PEPŘE 4 ZRNKA NOVÉHO KOŘENÍ 3 BOBKOVÉ LISTY ŠPETKA TYMIÁNU SŮL A CUKR PODLE CHUTI
Postup přípravy
Z rozehřátého másla a mouky usmažíme sv. jíšku , našleháme a povaříme.
Přidáme oytá , nakrájená rajčata , sůl a ostatní koření. . pOSTUPNĚ DOPLNUJEME HOV. VÝVAREM
Když jsou…
++HOUBOVÁ OMÁČKA++++
Potřebné ingredience
2 VRCHOVATÉ LŽÍCE HUB SUŠENÝCH NEBO NALOŽENÝCH V SOLI ČI PŘIMĚŘENÉ MNOŽSTVÍ HUB ČERSTVÝCH 1/2 L VODY 2 LŽÍCE MÁSLA 2 LŽÍCE HLADKÉ MOUKY SŮL , PEPŘ, TROCHU OCTA
Postup přípravy
sUŠENÉ HOUBY NAMOČÍME ASI NA HODINU DO STUDENÉ VODY, HOUBY NALOŽENÉ V SOLI VE VODĚ PROPLÁCHNEME , ČERSTVÉPAK OČISTÍME , OYJEME , POKRÁJÍME.
V kastrolu rozehřejeme máslo ,…
KOPROVÁ OMÁČKA
Potřebné ingredience
1/2 L MLÉKA SŮL 2-3 KOSTKY CUKRU 2LŽÍCE HLADKÉ MOUKY ŠT´ÁVA Z PŮLKY CITRONU VĚTŠÍ SVAZEK KOPRU
Postup přípravy
Do studeného osoleného mléka doplněného cukrem vmícháme mouku,rozkvedlanou ve 2dl studeného mléka,na mírném ohni povaříme a je-li omáčka příliš hustá ,zředíme ji několika lžícemi…