Fazolková omáčka
Potřebné ingredience
Suroviny: l sklenice sterilovaných fazolek, 250 ml smetany, 50 g másla, 50 g mouky, vývar, sůl, ocet
Postup přípravy
Postup:
Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, rozředíme ji vývarem a nálevem z fazolek, osolíme a necháme provařit. Přidáme smetanu, vložíme fazolky, případně dochutíme…
Svíčková na smetaně
Potřebné ingredience
Suroviny maso na svíčkovou (cca 1 kg) 1 menší celer 2 mrkve 4 petržele 5 kuliček jalovce 5 kuliček nového koření 15 kuliček černého pepře 3 bobkové listy lžíce tymiánu 0,5 dl octa sůl olej 250 ml smetany hladká mouka
Postup přípravy
Nahrubo nastrouháme zeleninu. Poté zalijeme všechno koření asi 1,5 litrem vařící vody, do které přidáme ocet a lžičku solu. Mezitím v jiném hrnci rozehřejeme trochu oleje a na něm…
VEPŘOVÉ NA PAPRICE
Potřebné ingredience
Ingredience: 500 g vepřového masa na guláš, olej, 2 lžíce mleté sladké papriky, pár kapek sójové omáčky, špetka česnekového prášku, 3 lžíce hladké mouky, 200 ml sladké 12% smetany,sůl
Postup přípravy
Postup
Maso nakrájíme na kostičky, potom osmahneme cibuli na troše oleje zpěníme přidáme pokrájené maso, a poprášíme paprikou a z obou stran ho lehce opečeme, aby se na povrchu…
KOPROVÁ OMÁČKA
Potřebné ingredience
2 dl mléka,2L vývar z masa, 2,5 dl smetany, čerství kopr(nebo ve sklenici), sůl, ocet , cukr
Postup přípravy
Do vývarové vody z masa ,přidáme mléko, kopr a necháme přejít varem asi 20 minut.Potom přidáme smetanu ,cukr ,ocet prostě dochutíme podle sebe a zaděláme jíškou nebo hladkou…