++++LUXUSNÍ KŘENOVÁ OMÁČKA ZA PÁR MINUT-jak ji dělám…
Potřebné ingredience
máslo,3-4 lžíce mouky,šlehačka,smetana,sůl,pepř,špetka muškátu,1 malý křenex nebo ještě lépe strouhaný čerstvý křen,cukr
Postup přípravy
Z másla a mouky uděláme hustou světlou jíšku,orestujeme,zalijeme šlehačkou,dolijeme smetanou na požadované množství,osolíme,opepříme,okořeníme,přivedeme k varu,vaříme,alespoň 10…
Domáca sladko-kyslá čili omáčka
Potřebné ingredience
2 čili papričky (alebo viac),2 stručiky cesnaku,80-100 g kr.cukru,80-100 ml octu,100 ml vody
Postup přípravy
Čili papričky očistíme,zbavíme semienok ( nemusíte),nakrajame na jemno,cesnak tiež.Do hrnčeka dame vodu,cukor,ocot a premiešame ,pridame cesnak s papričkami a varíme asi 10 minut…
Výborná svíčková z plecka skoro bez práce
Potřebné ingredience
1kg plecka,dvě větší cibule,mrkev,celer,petržel,10 kuliček nového koření,5 bobkáču,slaninu,ocet,cukr,sul a špetka tymiánu.,2 smetany.,a knedlíky.
Postup přípravy
Maso si dáme do většího pekáče,přidáme očištěnou zeleninu,koření,slaninu a trochu octa. Vše zalejeme vodou aby bylo maso ponořené a nechame do druhého dne v lednici odpočinout.…
Kuře na paprice s knedlíky z mikrovlnky
Potřebné ingredience
kuře nebo jeho díly, cibule, olej, sladká paprika, sůl, smetana, hladká mouka
Postup přípravy
Na oleji zpěnit cibuli, přidat papriku, naporcované kuře, sůl a zalít vodou. Dusit pod pokličkou do měkka. Maso vytáhnou a omáčku zakvedlat smetanou s moukou. Chvíli nechat…
Kedlubnovo-mrkvová omáčka
Potřebné ingredience
1 kedlubna, 2 mrkve, příp. 1 červená řepa, olej, cibule, hl. mouka, mléko, smetana
Postup přípravy
Uvaříme do měkka 1 kedlubnu a 2 mrkve,můžeme přidat klidně i 1 malou červenou řepu (já vařím v papiňáku a mám to za 7 min.) , rozmixujeme a přidáme zásmažku (na oleji nebo másle…
Játrová omáčka s těstovinami
Potřebné ingredience
500g Drůbeží játra (jeden balíček) 2 středně velké cibule (je to zhruba stejný poměr jako ty játra) Olivový olej Bobkový list Mletý kmín Masox Jíška knorr - tmavá
Postup přípravy
Na olivový olej si dáme cibulku kterou si orestujeme dozlatova, pak přidáme játra která jsme si nejdřív očistili. Po orestování jatýrek přidáme 4 bobkové listy a zhruba 2 lžíce…
Zeleninová omáčka na cokoliv
Potřebné ingredience
50g cibule, 50g mrkve, 50g petržele nebo pastiňáku, 25g celeru, 70g rajského protlaku, 2x kuřecí bujón Natur od Vitany, sůl, pepř, cukr nebo umělé sladidlo, voda, troška oleje
Postup přípravy
Cibuli nakrájet nadrobno, orestovat na trošince oleje, přidat protlak, orestovat, přidat nejemno nastrouhanou zeleninu, orestovat, než začne zelenina vonět, pak zalít dvěma hrnky…
Španělský ptáček - vylítaný s jasmínovou rýží
Potřebné ingredience
400g hovězí maso 400g cibule (2 střední) 100g slanina (libovější) 4 vařená vejce 2 drůbeží párky 4 nakládané okurky (podle toho jak jsou velké) olivový olej, hořčice plnotučná nebo dižonská (je pikantnější), jíška knorr (tmavá), hovězí bujon (může být masox)
Postup přípravy
Na olivovém ojeli orestujeme cibulku do středně zlatova. Já dávám kolik masa tak tolik cibulky. Pak přidáme slaninu. Když slanina jakoby sezlátne přidáme maso. Orestujeme,…
***RAJSKÁ OMÁČKA MOJÍ BABIČKY***
Potřebné ingredience
1 malá cibule,4 lžíce cukru,1 rajský protlak,1 smetana,6 kuliček nového koření,2 bobkové listy,1/2 lžičky skořice,1 hřebíček,2-3 lžíce hladké mouky,hovězí vývar,kostička bujonu,sůl a pepř,lžíce oleje
Postup přípravy
ze 4 lžic cukru udělám karamel,přileji k němu trošku vody a rozmíchám,pak vleji do kastrůlku,kde je připraveno na omáčku, v kastrůlku orestuji nakrájenou cibulku,přidám koření…
Koprovka z vývaru
Potřebné ingredience
1l vody,1 kostka masoxu,cukr,kopr ve sklenici nebo čerstvý,smetanu 12% (žlutá),hladká mouka,kousek másla
Postup přípravy
V litru vody si necháme rozpustit a povařit masox.Z másla a hladké mouky udělat světlou jíšku a pomalu přidávat vývar a metličkou rozmíchávat,aby se neudělaly hrudky.Když je jíška…