Boloňská omáčka
Potřebné ingredience
100 g uzeného bůčku, 2 lžíce oleje, 1 cibule, 1 mrkev, lodyha řapíkatého celeru, 1 stroužek česneku, 400 g mletého masa, 1/2 sklenice suchého červeného vína, 1 1/2 sklenice bujónu, 400 g rajčat, 1/2 svazku petrželky, špetka oregana, 1-2 lžíce rajského protlaku, sůl, pepř
Postup přípravy
Bůček vyškvaříme na oleji, přidáme kostičky cibule, mrkve, celeru a česneku, vše společně osmažíme. Poté přidáme mleté maso a za stálého míchání smažíme, až změní barvu. Podlijeme…
Omáčka ,,PASTAŠUTA,, na špagety či jiné těstoviny
Potřebné ingredience
Trošku oleje nebo sádla, 3 větší cibule, 6 stroužků česneku,( dávám více ) 40 dkg měkkého salámu, 1 kostka masoxu, 1 velký sladký kečup (Ostrý pokud máte rádi) já dávám půl na půl,trošku mletého pepře, pažitka, libeček, bazalka....na zředění tochu vody...
Postup přípravy
Na oleji nebo sádle osmažíme cibuli do zlatova, přidáme nastrouhaný nebo nakrájený na malé kostičky salám, masox,kečup, pepř, prolisovaný česnek....necháme tak 8 minut povařit aby…