Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Omáčky

Přidat recept
OMÁČKY
KOPROVÁ

KOPROVÁ

Potřebné ingredience

3lžíce másla,2lžíce oleje,3lžíce hladké mouky,litr mléka,malou sklenici kopru v nálevu,smetana,cukr,ocet,sul,

Postup přípravy

zahřejeme máslo s olejem a přidáme mouku,mícháme 5min,přidáme mléko a necháme 20min provářet,pridáme cukr,sul a ke konci prohřáty kopr s octem-aby se omáčka nezdrcla a smetanu

Zobrazit více...
OMÁČKY
Velmi chutná petrželová omáčka se zázvorem

Velmi chutná petrželová omáčka se zázvorem

Potřebné ingredience

Tento recept jsem získala od mé známé z Polska a jelikož petržel moc nemusím, byla jsem zpočátku dost skeptická. Ale vyzkoušela jsem a musím říct, že omáčka je VYNIKAJÍCÍ. Doporučuji vyzkoušet! Budeme potřebovat: 1 kg petržele, 2 mrkve, 2 velké cibule, 1 zázvor, šťáva z 2 pomerančů, šťáva z 1 citronu, 2 kelímky sladké smetany, 2 kostky zeleninového vývaru, olivový olej, pepř, sůl a petrželka či čerstvý koriandr na ozdobení

Postup přípravy

Petržel a mrkev nakrájíme na kostky usmažíme na cibuli. Přidáme nastrouhaný zázvor. Teď budu za Babicu, ale pokud není čerstvý zázvor, můžeme nahradit sušeným. Podusíme, zalejeme…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Rajská omajda s kuličky mletého masa

Rajská omajda s kuličky mletého masa

Potřebné ingredience

pl.mouka, mleté vepřové maso: 30dkg, vejce: 1, strouhanka, sůl, pepř, větší cibule: 2, rajský protlak: 2, bobkový list: 4, nové koření, cukr, skořice, masox, nebo zeleninový bujón: 1, olej na smažení

Postup přípravy

Tuto rajskou vařím hlavně naší Nikolce. Je rychlá a snadná. Všem přeji dobrou chuť!!!

Zobrazit více...
OMÁČKY
Dýnový guláš

Dýnový guláš

Potřebné ingredience

6 plátku dýně , 700 ml vody , 2 lžíce sádla , 4 kyselé okurky kmín , sůl , 2 lžíce restovaná cibule 30 dkg jakého koliv salámu, 3 lžičky sladké papriky ,

Postup přípravy

. Ve větším kastrolu rozpustíme sádlo cibuli. salám nakrájíme na silnější kolečka a pak na kostičky , přidáme restovanou cibuli . Do tohoto základu přidáme sladkou papriku …

Zobrazit více...
OMÁČKY
Perníková rajská omáčka z Kladna

Perníková rajská omáčka z Kladna

Potřebné ingredience

Hovězí maso nebo vepřové, sůl, cibule, 1 rajčatový protlak, 2 bobkové listy, 5 nových koření, 5 celých pepřů, špetka tymiánu, 1 balíček medových perníčků s rumovou polevou ( Opavie).

Postup přípravy

Maso dáme vařit do osolené vody. V kastrolu osmažíme cibuli, přidáme protlak a koření a podlijeme vývarem z masa. Perníčky namočíme taky do vývaru zvlášť do misky až z nich bude…

Zobrazit více...
OMÁČKY
>>> Rajská omáčka (nenáročná)

>>> Rajská omáčka (nenáročná)

Potřebné ingredience

** 1/2cibule ** 5hřebíčků ** 3 celé nové koření ** 1celá skořice ** 1 větší rajský protlak ** cukr moučka ** sůl ** máslo+hl.mouka na zásmažku (trošku mléka nebo smetany)

Postup přípravy

V malém kastrolku asi ve 2,5dcl vody si uvaříme "vývar" z cibule i se slupkou, hřebíčků, nového koření a skořice. Povaříme 5-7min. a dáme stranou. V hrnci si uděláme z…

Zobrazit více...
OMÁČKY
>>> Koprová omáčka (velmi rychlá a také velmi chutná)

>>> Koprová omáčka (velmi rychlá a také velmi chutná)

Potřebné ingredience

** asi 3dcl vody ** 1/2l mléka ** 1 smetana ke šlehání ** kopr ** 1 vejce(pouze žloutek) ** polo.mouka ** kopr ** sůl ** ocet **

Postup přípravy

Do hrnce si dáme vodu s mlékem nebo pouze mléko, troškou soli a necháme zevřít. Přidáme kopr (buď sterilizovaný nebo ze zahrádky na velmi jemno nakrátý) a krátce povařime. POZOR:…

Zobrazit více...
OMÁČKY
HOUBOVÁ SMETANOVÁ OMÁČKA

HOUBOVÁ SMETANOVÁ OMÁČKA

Potřebné ingredience

plátky vepřové pečeně (asi 60 dkg), velká cibule, sádlo, 2 velké hrsti hub, smetana, hl. mouka, sůl, pepř, kmín, sladká paprika /5-6 porcí/

Postup přípravy

Menší plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme, na pánvi opečeme na sádle (jen nechat maso "stáhnout")
V hrnci si necháme na sádle jemně zrůžovět nakrájenou cibuli,…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Rajská omáčka - je opravdu hódně červená a chutná

Rajská omáčka - je opravdu hódně červená a chutná

Potřebné ingredience

Asi 0,5 kila hovězího masa 2 cibule hřebíček celý, bobkový list celý(asi 5 lístečků),celou skořici(asi 5 rolek), 1 mrkev,trochu kuliček pepře a nového koření asi 150g másla(máslo,hera) 2 velké nebo 3 malé protlaky zhruba 700g kečupu granulovaná hotová jíška od knorru tmavá sůl,cukr ocet dle chuti

Postup přípravy

Do hrnce dáme vodu,vložíme maso a jednu celou cibuli do které jsme napíchali hřebíček, přidáme pepř,nové koření,bobkové listy , celou mrkev a skořici.
Vaříme dokud není maso…

Zobrazit více...
OMÁČKY
>>> Houbová omáčka (ze sušených hub nebo ze žampiónu) s vařeným vejcem

>>> Houbová omáčka (ze sušených hub nebo ze žampiónu)…

Potřebné ingredience

houby sušené nebo žampióny ** 1/4 cibule ** 3 kuličky nového koření ** 3 kuličky pepře celého ** drcený kmín ** mléko ** zakysaná smetana (bílý jogurt, šlehačka...) ** máslo ** polo.mouka ** ocet

Postup přípravy

Pokud použijeme sušené houby, ty si namočíme tak půl hodiny předem. Pokud chceme "žampiónovou omáčku" - žampióny očistíme a nakrájíme.
Na rozehřáté máslo dáme jemně…

Zobrazit více...

Kategorie