CELEROVÁ OMÁČKA S NOKY
Potřebné ingredience
naložené hovězí maso,celer,mrkev,pastinák,cibule,mouka,smetana.
Postup přípravy
původně to měla být svíčková,ale nějak jsem to přehnala s celerem :-) tak vznikla tato dobrůtka...
vše uvaříme v papiňáku,veškerou zeleninu rozmixujeme v mixéru se smetanou…
HOUBOVKA S MASÍČKEM
Potřebné ingredience
čerstvé houby,krůtí hřbety,koření bylinkové,smetana,zakysaná smetana,hl.mouka a hotový knedlík.
Postup přípravy
osolené a kořeněné hřbety upečeme.
houby opereme a dusíme ve výpeku z masa,přidáme smetanu,zahustíme hl.moukou a dochutíme zakysanou smetanou.
podáváme s knedlíkem.
VEPŘOVÉ KOUSKY V KAPIOVÉ OMÁČCE
Potřebné ingredience
vepř.maso,smetana,sterilovaná kapie,vývar,jarní cibulka,petrželka,hladká mouka.
Postup přípravy
maso uvaříme v papiňáku,vývar si schováme.
na másle opražíme cibulku s petrželkou,zalijeme vývarem,zahustíme moukou a ve finále přidáme 3 velké lžíce sterilované kapie.kdo má…
KŘENOVKA
Potřebné ingredience
čerstvý nastrouhaný křen,mléko,smetana,hl.mouka,máslo.
Postup přípravy
na másle opražíme hl.mouku,zalijeme mlékem a smetanou,osolíme a přidáme nastrouhaný křen.necháme přejít varem a podáváme s pečeným vepřovým a houskovým knedlíkem.
dobrou chuť.