OMÁČKY
Zobrazit více...
Hrášková omáčka z čerstvého hrášku
Potřebné ingredience
hrášek, voda, méko, hl. mouka, mléko, sůl, pepř, citr. šťáva (ocet)
Postup přípravy
Vyloupaný hrášek musíme nejdříve povařit do měkka v trošce vody. Potom přidáme mouku romíchanou v mléce, okořeníme, necháme povařit aspoň 10 minut, přidáme smetanu. Dochutíme…
OMÁČKY
Zobrazit více...
Žampiónová omáčka
Potřebné ingredience
máslo, žampiony, smetana, mléko, hl. mouka, česnek, sůl, citr. šťáva
Postup přípravy
Na másle podusíme nakrájené žempiony. Změklé žampiony zalijeme smetanou, případně mlíkem, necháme povařit. Podle potřeby zahustíme zátřepkou z mléka a hl. mouky, jde dodatečně…