Dýňová svíčková
Potřebné ingredience
3 kuřecí řízky, kousek špeku,cibule,1 mrkev,1 petržel,1/4 celer,1 sklenička sterilované zeleniny Halali,1 menší dýně Hokkaidó , 4 kuličky nového koření,8 kuliček pepře,2 bobkové listy,tymián, sůl,1 šlehačka, hladká mouka,máslo
Postup přípravy
Nakrájíme si cibuli a zpěníme ji na lžíci másla, přidáme očištěnou na menší kousky pokrájenou zeleninu a přidáme zeleninu Halali, přidáme koření( já dávám do vajíčka na čaj, aby…
Nepřekonatelná klasika-Koprová omáčka
Potřebné ingredience
500 ml hovězího vývaru, 1 lžíci másla, 2 lžíce hladké mouky,1 kelímek smetany na vaření,sůl,cukr,ocet, svazek čerstvého kopru
Postup přípravy
V nepřilnavém kastrolu si rozpustíme máslo,zaprášíme moukou a připravíme si světlou jíšku,kterou zalijeme vývarem-rozšleháme metličkou a dobře provaříme.Kopr nasekáme najemno,…
Dýňovo-mrkvová omáčka s cizrnou,rýže
Potřebné ingredience
1/2 středně velké dýně Hokaido (500g),1 cibule,2 mrkve(200g), 60g suché cizrny olej,1 lžička sojové omáčky,1 lžička římského kmínu,2 bobkové listy, špetku ml.koriandru,1/2 lžičky soli,200g kulatozrné rýže
Postup přípravy
Cizrnu-si nejlépe přes noc namočíme do studené vody-druhý den uvaříme doměkka. Dýni zbavíme jader, oloupeme a nakrájíme na kostičky 2 cm velké. Na olivovém oleji zpěníme cibuli,…
Trochu jiná koprová omáčka s novým bramborem
Potřebné ingredience
50g másla,1 malá cibulka,2 l hl.mouky,300 ml zeleninového vývaru,1 šlehačka,sůl,trochu cukru,dle chuti ocet,kopr-nejlépe čerstvý,4 vejce vařené natvrdo,1/2 sáčku mražených baby mrkviček,a asi 1/4 sáčku mraženého hrášku,1kg nových brambor
Postup přípravy
Z másla,pokrájené cibulky a hladké mouky si udělám jíšku-rozředím vývarem - dobře rozšlehám a nechám povařit asi 20 minut.Pak přidám šlehačku,nasekaný kopr dochutím,solí,cukrem a…
Rajská omáčka aneb dvě mouchy jednou ranou
Potřebné ingredience
500 g hov.zadního a 500g hovězího žebra ,1 větší rajský protlak cibuli kousek slaniny mraž.zeleninu pod svíčkovou koření:bob list 1x,4 kuličky cel.pepře,4 kuličky nov.koření sůl,cukr,citr.šťáva
Postup přípravy
Nejdříve si dáme do papiňáku uvařit maso -tz .žebro i hovězí zadní, to pouze osolíme.Vaříme do měkka asi 45 min.
Do kastrolu si dáme trochu oleje ,cibulku ,kousek slaniny na…