OMÁČKY
Zobrazit více...
Koprovka
Potřebné ingredience
voda, mlíko, kopr, podravka, mouka hladká, smetana, 1 vejce
Postup přípravy
Do kastrolku nalít vodu a mlíko, dávám půl na půl, dát půlku nasekaného kopru, podravku, jak začně omáčka vřít, zahustit moukou s mlíkem, 15 minut vařit, rozmíchat jedno vejce…
OMÁČKY
Zobrazit více...
Játrová omáčka se zeleninou
Potřebné ingredience
Drůbeží játra, mražené lečo, cibule, sůl, pepř, rýže.
Postup přípravy
Orestovat cibulku, přidat játra, opepřit, zalít vodou a přisypat tak půl pytlíku leča, nechat vařit, zahustit moukou s vodou, osolit. Dobré s rýží, ale můžou být i brambory nebo…
OMÁČKY
Zobrazit více...
Bramborový guláš
Potřebné ingredience
Brambory, párek, cibule, sůl, pepř, slanina, majoránka, sladká paprika, česnek.
Postup přípravy
Na oleji orestovat cibulku, přidat nadrobno nakrájený kousek anglické, až se opeče, dát párek na kostičky,prolisovat 2 stroučky česneku, osolit, opepřit, posypat paprikou,…