Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Omáčky

Přidat recept
OMÁČKY
Koprová omáčka

Koprová omáčka

Potřebné ingredience

1l mléka, sůl 1 lžička, 1 balíček kopru, 2 lžíce octa, 3lžíce cukr, 100g másla, 3 lžíce hladké mouky. PŘÍLOHA : vejce, brambory.

Postup přípravy

Čerstvý kopr obereme a nasekáme. Do rozpuštěného 100g másla nasypeme 3lžíce hl. mouky a trochu orestujeme... Za stálého míchání nalijeme 1L mléka osolíme 1lžickou soli - necháme…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Rajská omáčka

Rajská omáčka

Potřebné ingredience

1cibule, 3mrkve, 2lžíce máslo, 2lžíce mouka, 1lžička sůl, dva malé protlaky, 3lžíce cukr, šťáva z půlky citrónu nebo 1 lžíce octa, špetka tymian, 3 bobkový list, 8 kuliček nové koření, 10 kuliček pepře, 1 hřebíček, špetka skořice, 1L vývar nebo voda

Postup přípravy

Na másle nebo oleji zpěnime cibulku na jemno, na cibuli necháme rozvonět koření, po té přidáme nastrouhanou mrkev a dále restujeme, až bude mrkev zkaramelizovaná přidáme protlak a…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Svíčková na smetaně

Svíčková na smetaně

Potřebné ingredience

hovězí maso kýta 1 kg nebo líčka, sádlo 4lžíce, větší cibule 1 ks, mrkev velké 3ks, celer 1/4ks, petržel 3ks, krupicový cukr 3 lžíce, běžný (lihový) ocet 1 dcl, plnotučná hořčice 1lžička, voda 3dcl smetana 200g, hl. mouka 1vidličku 1dcl vody, sůl, pepř

Postup přípravy

Hovězí kýtu osolíme a popepříme na sádle z prudka opečeme odložíme bokem. Nyní do výpeku vložíme na kostičky nakrájenou mrkev petrze a celer osolíme a opravdu důkladně opečeme pak…

Zobrazit více...

Kategorie