Houbový tatarák
Potřebné ingredience
500 g hub - různé druhy - hříbky, babky, lišky, holubinky, 5-6 žloutků, 4 cibule, 2 lžíce kečupu, 2 lžíce plnotučné hořčice, sůl, pepř, kmín, olej.
Postup přípravy
Nakrájíme na drobno 2 cibule, osmahneme na oleji. Přidáme houby nakrájené na drobné kostičky, podusíme do měkka s trochou vody. Přidáme kmín. Až budou houby měkké, přidáme žloutky…
žampiónové placičky
Potřebné ingredience
Chtěla jsem dělat smažené žampiony a zjistila jasem ,že mám málo strouhanky.A tak jsem našla recept na placičky a moc jsme si pochutnali. Žampiony měla jsem asi 35 dkg 3 celá vejce,2 pol.lžíce mléka,dvě polévk.vrchovaté lžíce hladké mouky, a ještě jsem to zahustila strouhankou.přidala sůl,pepř,čerstvou majoránku a česnek.
Postup přípravy
Žampiony jsem nakrájela na malé kostky a vmíchala do rozšlehaných vajec s mlékem,moukou a kořením.
Velkou lžící jsem dělala placičky a smažila.
Smaženice
Potřebné ingredience
toto není recept na inspiraci, ba právě naopak, houby miluji, ale dělám jen smaženici, tak bych byla ráda, kdybyste mi do komentářů poradili, jak připravujete houby.
Postup přípravy
Nejprve na sádle nebo másle osmažím do zlatova cibulku, očištěné, a nakrájené houby dám na cibulku, osolím, krátce promíchám a pak pod pokličkou dusím asi 20 - 40 minut (dle druhu…
plněné žampiony
Potřebné ingredience
žampiony, slanina,cibule,vajíčka,sůl, na obalení-mouka ,vajíčko,strouhanka
Postup přípravy
žampiony-oddělíme hlavičku od nožičky, očistíme hlavičku i nožičky, nožičky nakrájené na kousky osmahnem na cibulce se slaninou a vmícháme 2 vejce. Do kloboučků vydlabeme větší…
Žampiony plněné drůbeží játrou a jarní cibulkou
Potřebné ingredience
Velké žampiony /na osobu 2-3 kusy/, plátek másla, 200g drůbežích jater, jarní cibulku - cca 3 kusy - 1 vajíčko, nějaký sýr /já dávám hermelín nebo uzený, ale je to dobré i bez sýra/, sůl, pepř.
Postup přípravy
Žampiony oloupeme z té tuhé slupky, vydlabneme nožku, kterou jemně nasekáme. Žampiony naskládáme do vymyštěného pekáčku a osolíme a opepříme.
Játrová nádivka: na másle si…
Špagety ve smetanově-lanýžové omáčce s hřiby
Potřebné ingredience
Špagety na 2 porce, 1 lžička lanýžové salsy nebo pate, 1 lžička kari, 1 balení 12% smetany, cca 1 polévková lžíce polohrubé mouky, asi 10 ks sušených hřibů, bazalka, sůl, strouhaný sýr, rajče, petrželka.
Postup přípravy
Špagety dáme vařit v osolené vodě, do které přidáme lžičku kari, kvůli barvě. V menším hrnci rozmícháme smetanu s moukou, přidáme hřiby a dáme vařit. Jakmile omáčka zhoustne,…
Žampiónový moučník - Mylord
Potřebné ingredience
Hrozny, jablka, bílý jogurt, citrónová šťáva, cukr, žampióny.
Postup přípravy
Bobule zbavíme jader a slupek. Jablko nakrájíme. Drobné žampióny opereme a osušíme a nakrájíme na plátky. Potom ovoce smícháme s žampiónovými plátky a přidáme bílý jogurt.…
Salát ze syrových žampiónů
Potřebné ingredience
250g žampiónů, 1 salát dubáček červený a zelený, 50 g sekaných jader vlašských ořechů, šťáva z ½ citrónu, 1 lžička hořčice, olej, sůl, pepř.
Postup přípravy
Žampióny očistíme a nakrájíme na plátky, listy salátu opereme a rozdělíme. Připravíme zálivku z citrónové šťávy, hořčice, oleje, soli a pepře. Vše smícháme a nakonec posypeme…
Hnědé žampióny na francouzský způsob
Potřebné ingredience
500 g plodnic hnědého žampiónu, 3 malé šalotky, 1 stroužek česneku, 30 g másla, 2 lžíce oleje, 250 ml bílého vína, černý pepř, sůl, kari, cukr, 2 - 3 lžíce zakysané smetany, petrželka
Postup přípravy
Houby očistíme a nakrájíme na malé kousky. Šalotky a česnek oloupeme a nasekáme najemno a podusíme na másle s olejem. Po 2 minutách přidáme houby a vše dusíme dalších 4 - 5 minut.…
Exotické bramborové knedlíky se Šhii-take
Potřebné ingredience
500 g šhii-take, 100 g uzeného masa nebo šunky, 1 cibule, 4 stroužky česneku, sůl, pepř, 1/2 lžičky curry powder, 2 lžíce strouhanky, bramborové knedlíky v prášku nebo klasicky vyrobené z brambor.
Postup přípravy
Povařené plodnice hub šhii-take, uzené nebo šunku nasekáme na drobno. Na lžíci oleje osmahneme pokrájenou cibuli a strouhanku, přidáme houby a uzené maso, utřený česnek, curry…