Funghi trifolati - vynikajúce hríby
Potřebné ingredience
800 g rôznych čerstvých hríbov- ja som použila len šampióny, 4 lyžice olivového oleja, trošku masla, 1 strúčik cesnaku, čerstvý petržlen
Postup přípravy
Očistíme hríby od zeme, poutierame ich vlhkou utierkou a priečne nakrájame. Rozpusíme maslo na panvici a pridáme olej. Osmahneme cesnak a pridáme hríby. Varíme na prudkom ohni asi…
Žampionová omáčka trochu jinak
Potřebné ingredience
žampiony,cibule,kari koření,olej,petrželka nať
Postup přípravy
Na oleji- možno i másle,zpěníme cibulku,lžíci mouky,lžičku kari,po chvíli zředit studenou vodou.Ulehčuji si tak dělání jíšky :-).Tentokrát jsem opekla i žampiony na plátky.Sůl…
ČALAMÁDA - Houby ve sladkokyselém nálevu , VÝBORNÉ !!!
Potřebné ingredience
1.*** 3l vody ,1 kg hub ,6 dkg soli *** 2.*** 1kg paprik (červené ,žlutá ,oranžová) , 70dkg cibule ,2 l vody ,20 kuliček nového koření ,5 bobkových listů ,6 dkg soli ,20dkg cukru ,4 dcl octa
Postup přípravy
1. houby ,vodu a sůl svaříme, vodu scedíme, houby propláchneme, necháme vychladnout
2. všechny suroviny z bodu 2 svaříme, necháme zchladnout, vyndáme koření !! a smícháme s…
HOUBOVÁ TOPINKOVÁ POMAZÁNKA
Potřebné ingredience
1,5 KG SMĚSI HUB, 1/2 KG CIBULE, 1/4 L OLEJE, RAJČATA 1/2 KG SPAŘENÁ BEZ SLUPKY, 1 PALICE ČESNEKU, 1/2 KG PAPRIK, 1 KLASICKÝ VELKÝ KEČUP-OSTRÝ, PEPŘ, SŮL, 1 LŽÍCE KARI KOŘENÍ, 2 LŽÍCE VEGETY
Postup přípravy
nakrájenou cibulku nechat zesklovatět,pokrájené houby a spařená nakrájená rajská s paprikami dusit tak půl hodiny, poté namixovat nebo semlít strojkem na maso a sterilovat 20 min…
Placičky z hub- výborné
Potřebné ingredience
1/2kg pokrájených podušených hub-různé druhy,3 středně velké cibule- nakrájené na kolečka,3 celá vejce,3 lžíce solamylu,1 lžíce worchestru,1 lžíce soj.omáčky,1 lžíce magi,3 lžíce oleje,2 lžičky kari koření,1/2 lžičky mletého pepře,2 lžičky soli
Postup přípravy
Vše promíchat a nechat odležet minimálně 2 hod.čím déle tím lépe.Smažíme na rozpáleném oleji malé placičky.Podáváme s krajíčky chleba.Přeji dobrou chuť
PANENKA S HŘÍBKOVOU OMÁČKOU
Potřebné ingredience
Vepřová panenka cca 1 kg,ale můžete též použít kuřecí prsa, Kvalitní houbové koření,2 lžíce sojové omáčky,kousek másla. NA OMÁČKU :1/2 kg hříbků-já ale měla mražené,1/2 másla,1 smetana 33%,4 lžíce instantní tmavé jíšky,houbové koření,sůl,pepř,1/2 l vroucí vody.
Postup přípravy
Nejdříve připravuji omáčku : Ná másle podusit na plátky nakrájené hříbky (já měla mražené-a vůbec to nevadí) s houbovým kořením.Zalít asi tak 1/2 litrem vroucí vody přidat 4 lžíce…
hlíva s kuřecím masem a těstovinou
Potřebné ingredience
pul kg houby,těstoviny dle potřeby,kuřecí maso já dala 2prsa tak na 4porce,cibule,smetana,sul,pepř,sojová omáčka
Postup přípravy
cibuli orestujem do hněda,přidáme maso-orestujem-sul,pepř,sojová omáčka,přidáme houbu 20min podusíme a zalít smetanou-smíchat s těstovinou
Klasická smetanová houbová omáčka
Potřebné ingredience
Smetanová houbová omáčka ingredience:\r\n\r\n200g čerstvých hub, trochu citronové šťávy, 1 cibule, 80g másla, 40g hladké mouky, 3/8l vývaru,(nebo 1/4 masox) sůl, 1/8l kyselé smetany
Postup přípravy
Očištěné houby nakrájíme na plátky, pokapeme citronem a dusíme na polovině másla s jemně nasekanou cibulí. Z druhé poloviny másla a mouky připravíme jíšku (nebo zahustit hl.moukou…
Hlíva na jehle
Potřebné ingredience
1 balení hlívy ústřičné - kuřecí prsní řízky nebo salám vcelku (šunka, šunkový, junior,...) - čerstvá paprika - cihla - 2 syrová vejce - cca půl hrníčku hladké mouky - olej - sůl - pepř - grilovací koření. A špejle/jehly na špízy... :o)
Postup přípravy
Hlívu povaříme ve vodě, dokud nezměkne. Pokud vodu osolíme, později nemusíme hlívu samostatně solit.
Kuřecí prsní řízky nakrájíme na větší kostky, tak, aby se daly dobře…
Guláš z hlívy ústřičné
Potřebné ingredience
hlíva ústřičná, 1 cibule, 1 paprika (červená nebo zelená), kmín, sl.paprika, oregano, libeček, hladká mouka, máslo, sůl
Postup přípravy
Na másle si osmahneme nadrobno pokrájenou cibulku, přidáme na kousky nakrájenou hlívu, papriku a lehce osmahneme. Stáhneme z ohně, přidáme sladkou papriku, kmín, poprášíme hladkou…