Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Luštěniny

Přidat recept
LUŠTĚNINY
CIZRNOVÁ KAŠE - bez předešlého namáčení cizrny

CIZRNOVÁ KAŠE - bez předešlého namáčení cizrny

Potřebné ingredience

Cizrna, máslo, mléko, sůl, cibule, česneková sůl.

Postup přípravy

Cizrnovou kaši dělají u malé v MŠ a chutná jí, tak jsem se včera rozhodla vyzkoušet. Všude v receptech se ovšem cizrna napřed na několik hodin namočí do vody. To jsem ovšem…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
FAZOLKY SE SÝROVOU OMÁČKOU

FAZOLKY SE SÝROVOU OMÁČKOU

Potřebné ingredience

250 gr mražených zelených fazolek,100 gr anglické slaniny,5 malých trojuhelníčků taveného sýra (já měla Veselou krávu) 200ml smetany na vaření 12%,sůl,pepř.

Postup přípravy

Miluju zelené fazolky,vyzkoušela jsem je se sýrovou omáčkou a byla to mňamka.Já jsem si k nim dala ještě těstoviny ,ale dají se i samotné nebo s chlebem.Příprava je velice…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
BEZLEPKOVÉ ROHLÍKY , CHLEBA

BEZLEPKOVÉ ROHLÍKY , CHLEBA

Potřebné ingredience

350 g bezlepkové mouky ( POHANKOVÁ NEBO KUKUŘIČNÁ JIZERKA VYZKOUŠENÉ VŠECHNY ) 2 vejce 250 ml mléko 3 lžíce olej 42 g droždí •1 lžička cukr •1 lžička sůl

Postup přípravy

Z mouky, mléka, 1 vejce, oleje, droždí, cukru a soli zpracujeme v míse těsto, ze kterého ihned vytvarujeme rohlíky, které naskládáme na plech vyložený papírem na pečení. Rohlíky…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Čočkový úsměv :-)

Čočkový úsměv :-)

Potřebné ingredience

1 větší hrnek čočky, 1 větší cibule, 4 lžičky oleje na osmažení cibulky, 2 lžíce hladké mouky, voda (dle požadované hustoty), sůl, ocet dle chuti Příloha: vejíčko uvařené na tvrdo, uzenina, okurek, pečivo

Postup přípravy

Čočku si nejlépe přes noc namočíme do vody.
Cibuli si nakrájíme na kostičky a orestujeme do sklovata na oleji. Poté zasypeme moukou a uděláme světlou jíšku. Do hotové jíšky…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Pohankové palačinky

Pohankové palačinky

Potřebné ingredience

250g pohankové mouky,400ml vody,200ml mléka,špetka soli,1 vejce

Postup přípravy

Vše smícháte dohromady,necháte 15-20 min.odstát.Nahřejete teflonovou pánvičku a smažíte.Já smažila na sucho,ale můžete dát trošku oleje.Plníme tvarohem,marmeládou,povidlama nebo…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Fazole na smetaně - fazole na kyselo

Fazole na smetaně - fazole na kyselo

Potřebné ingredience

250g suchých bílých fazolí (střední velikost), bobkový list, tymián, saturejka, šalvěj, ml. bílý pepř, sůl, slepičí nebo zeleninový bio bujón, bílý vinný ocet, 1 větší cibule, máslo, olej, kysaná smetana.

Postup přípravy

Fazole propereme a namočíme na 24hod do studené vody. Vodu 1x za 24hod. vyměníme. Poté vodu slijeme, fazole vypereme a v čisté studené vodě je přivedme k varu, sebereme pěnu,…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Cizrnový guláš

Cizrnový guláš

Potřebné ingredience

50g cizrny 30g mrkve 25g celeru 100 g kapusty 40g brambor 7g olivového oleje 5g česneku zelenou petrželku 20g eidamu 20% sůl,pepř,drcený kmín,bobkový list

Postup přípravy

cizrnu namočíme přes noc,Zeleninu nakrájíme ,na rozehřátém oleji osmahneme kořenovou zeleninu a přidáme slitou cizrnu. Vše zalijeme vodou přidáme koření a necháme vařit přidáme…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Čočka se šunkou a rajčaty

Čočka se šunkou a rajčaty

Potřebné ingredience

čočka , 150 g šunky, 2 cibule , 3 rajčata, česnek, olej, pepř, sůl

Postup přípravy

Čočku namočíme na 2 hod. a uvaříme. Cibuli nakrájenou nadrobno osmažíme, přidáme spařená, oloupaná a na kousky nakrájená rajčata, pokrájenou šunku, česnek a dusíme až rajčata…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Fazolový "guláš" - rychlovka k večeři

Fazolový "guláš" - rychlovka k večeři

Potřebné ingredience

2 porce: 2x fazole v konzervě, já kupuji světlé v kečupovém nálevu a tmavé ve slaném nálevu, který vyliju, cibule, párek (klobása), kečup, sůl, pepř, majoránka, česnek, chili, olej, chléb

Postup přípravy

Osmažíme cibuli, párek, přidáme fazole, kečup a vodu dle potřeby, ochutíme, necháme trochu provařit a rychlovka je na světě!

Podáváme s chlebem. Ten prostě nesmí chybět!:)

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Čočka

Čočka

Potřebné ingredience

350g.čočky, 2ks.mrkve, 1ks.petržele, pulka celeru, koření:sul,pepř,majoránka, ocet

Postup přípravy

Čočku si dáme do vody přes noc.Scedíme,zalejeme vodou a vaříme asi 20min.Do uvařené čočky nastrouháme mrkev,celer a petržel,tím ji zahustíme chviličku podusíme.Dochutíme kořením a…

Zobrazit více...

Kategorie