Kuřecí maso s fazolkami -DEKUJI BLESK.CZ
Potřebné ingredience
30 dkg kuřecích prsou -1 lžíce solamylu -2 lžíce oleje -1 cibule -2 až 3 stroužky česneku -bílé fazole v rajské omáčce bonduel obsah 20 dkg -sůl, kečup a chili podle chuti -50 ml vody
Postup přípravy
Omytá kuřecí prsa, nakrájíme na nudličky, osolíme, obalíme v solamylu dáme na rozehřátý olej a necháme zatáhnout. Přidáme na půlměsíčky nakrájenou cibuli a maso ještě trochu…
Zelená čočka a ztracené vejce
Potřebné ingredience
250 g zelené čočky bouquet garni 1 malá cibule 2 lžíce červeného vinného octa 6 plátků slaniny 3 domácí vejce hrst hladkoliské petržele 2 lžíce kvasného octa mořská sůl čerstvě mletý pepř olivový olej
Postup přípravy
Při přípravě tohoto porkmu začněte umotáním bouquet garni[. Bouquet garni je svazek bylinek, obvykle převázaný provázkem, který se používá při přípravě polévek, vývarů a…
Fazole s moravským uzeným
Potřebné ingredience
1 plechovku červených fazolí s nálevem, 1 plechovku bílých fazolí s nálevem,1 červenou papriku,1 žlutou papriku,moravské uzené (množství dle potřeby a chuti),1 malou cibuli,1 sladkou smetanu,sůl,pepř,kečup. Obměna:místo paprik můžete dát rajčata,a použít sladkou papriku v koření.
Postup přípravy
Na cibulce lehce orestujeme nakrájené na drobno moravské uzené maso,přidáme nakrájenou papriku a chvilku podusíme.Po chvíli přímícháme fazole i s nálevem-získáme šťávu a necháme…
LUŠŤENINOVÝ ZAPÉKANEC- LENTIL ROAST
Potřebné ingredience
315 g namixovaných luštěnin ( zelená čočka, žlutá čočka, žlutý hrách), 450 g cibule, 100 g másla, 280 ml vody, 2 lžíce marmite, 250 g strouhaného sýra, 4 lžíce strouhanky Marmite- jedná se typicky anglickou záležitost, ochucovací kvasný extrakt, je 100% vegetariánský, bohatý na vitamín B, koupíte v Tescu
Postup přípravy
Luštěniny namočte přes noc do vody. Nakrájenou cibuli orestujte na másle, přidejte bylinky podle chuti, vodu a marmite. Odstavte z ohně a vsypte polovinu strouhaného sýru a…
Dortík z pohankových palačinek
Potřebné ingredience
Připravíme si 5 ks pohankových palačinek(mám v receptech),nízko tučný tvaroh,zakyslá smetana,3-5 ks stévie(rozpustit ve lžičce mléka) podle toho jak máte rádi sladké nebo vanilkový cukr,čerstvé nebo zavařené ovoce.
Postup přípravy
Smícháme tvaroh,zakyslou smetanu,rozpuštěnou stévii nebo vanilkový cukr,vychladlé palačinky potíráme vymíchaným krémem a prokládáme ovocem.Dáme vychladit.Dobrou chuť
Zapečená cizrna s nivou
Potřebné ingredience
250g suché cizrny, 200g nivy, 1 lžíce olivového oleje, hrst petrželky, 1 lžíce majoránky, 1 stroužek česneku, sůl
Postup přípravy
Cizrnu přes noc namočíme do studené vody, poté vodu vyměníme, osolíme a uvaříme (v papiňáku 20 - 25min.). Slijeme, promícháme s olejem, strouhanou nivou, petrželkou, majoránkou a…
Zapečená pohanková kaše se švestkami
Potřebné ingredience
1 hrnek pohanky lámanky, 2 jablka, 1balíček sušených švestek (250g), 1 zakysaná smetana, mléko, voda, cukr krupice, skořice
Postup přípravy
Pohanku namočíme na hodinku do studené vody. Vodu pak nesléváme a přímo v ní dáme pohanku vařit, přiléváme mléko podle potřeby, cukr dle chuti. Vaříme na mírné plotně cca 6 minut,…
Bretaňské palačinky
Potřebné ingredience
125 g pohankové mouky,1 vejce,250 g studené vody,sůl.Před smažením přidáme 20 g rozpuštěného másla
Postup přípravy
Vše (krom másla) smícháme dohromady a dáme aspoň na 2 hodky do ledničky odležet,lepší je to aj přes noc.Jsou vláčnější,nepraskají.Před smažením dáme rozpuštěné máslo,promícháme a…
Červená čočka nakyselo . .výborná, uvařená za 5 minut
Potřebné ingredience
2-3 porce: půl balíčku (250 g) červené čočky , 1 cibule, 2 lžíce oleje, lžička sladového (nebo jiného) octa, sůl, 2-3 lžíce jemných ovesných vloček nebo obilné instantní kaše ze zdravé výživy (já jsem namíchala)
Postup přípravy
Čočku obereme, opláchneme, uvaříme 5-7 minut ve vodě, nesolíme - až nakonec. Mezitím nakrájíme cibuli a smažíme dozlatova.
Jakmile je čočka uvařená, scedíme vodu (buď přes…
Fazolový salát
Potřebné ingredience
1kg fazolí 1kg cibule 1kg rajčat 1kg papriky Vše nakrájet Ocet, cukr, Deko, olej, bobkový list.
Postup přípravy
výborné i jako hlavní jídlo nebo s klobásou, velmi chutné, zavařená rychlovka.
Fazole vařit do poloměka (cca 15min) v kakáči. Do hrnce dát 2dcl oleje, osmahnout cibuli,…