Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Luštěniny

Přidat recept
LUŠTĚNINY
Kuřecí maso s fazolkami -DEKUJI BLESK.CZ

Kuřecí maso s fazolkami -DEKUJI BLESK.CZ

Potřebné ingredience

30 dkg kuřecích prsou -1 lžíce solamylu -2 lžíce oleje -1 cibule -2 až 3 stroužky česneku -bílé fazole v rajské omáčce bonduel obsah 20 dkg -sůl, kečup a chili podle chuti -50 ml vody

Postup přípravy

Omytá kuřecí prsa, nakrájíme na nudličky, osolíme, obalíme v solamylu dáme na rozehřátý olej a necháme zatáhnout. Přidáme na půlměsíčky nakrájenou cibuli a maso ještě trochu…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Zelená čočka a ztracené vejce

Zelená čočka a ztracené vejce

Potřebné ingredience

250 g zelené čočky bouquet garni 1 malá cibule 2 lžíce červeného vinného octa 6 plátků slaniny 3 domácí vejce hrst hladkoliské petržele 2 lžíce kvasného octa mořská sůl čerstvě mletý pepř olivový olej

Postup přípravy

Při přípravě tohoto porkmu začněte umotáním bouquet garni[. Bouquet garni je svazek bylinek, obvykle převázaný provázkem, který se používá při přípravě polévek, vývarů a…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Fazole s moravským uzeným

Fazole s moravským uzeným

Potřebné ingredience

1 plechovku červených fazolí s nálevem, 1 plechovku bílých fazolí s nálevem,1 červenou papriku,1 žlutou papriku,moravské uzené (množství dle potřeby a chuti),1 malou cibuli,1 sladkou smetanu,sůl,pepř,kečup. Obměna:místo paprik můžete dát rajčata,a použít sladkou papriku v koření.

Postup přípravy

Na cibulce lehce orestujeme nakrájené na drobno moravské uzené maso,přidáme nakrájenou papriku a chvilku podusíme.Po chvíli přímícháme fazole i s nálevem-získáme šťávu a necháme…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
LUŠŤENINOVÝ ZAPÉKANEC- LENTIL ROAST

LUŠŤENINOVÝ ZAPÉKANEC- LENTIL ROAST

Potřebné ingredience

315 g namixovaných luštěnin ( zelená čočka, žlutá čočka, žlutý hrách), 450 g cibule, 100 g másla, 280 ml vody, 2 lžíce marmite, 250 g strouhaného sýra, 4 lžíce strouhanky Marmite- jedná se typicky anglickou záležitost, ochucovací kvasný extrakt, je 100% vegetariánský, bohatý na vitamín B, koupíte v Tescu

Postup přípravy

Luštěniny namočte přes noc do vody. Nakrájenou cibuli orestujte na másle, přidejte bylinky podle chuti, vodu a marmite. Odstavte z ohně a vsypte polovinu strouhaného sýru a…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Dortík z pohankových palačinek

Dortík z pohankových palačinek

Potřebné ingredience

Připravíme si 5 ks pohankových palačinek(mám v receptech),nízko tučný tvaroh,zakyslá smetana,3-5 ks stévie(rozpustit ve lžičce mléka) podle toho jak máte rádi sladké nebo vanilkový cukr,čerstvé nebo zavařené ovoce.

Postup přípravy

Smícháme tvaroh,zakyslou smetanu,rozpuštěnou stévii nebo vanilkový cukr,vychladlé palačinky potíráme vymíchaným krémem a prokládáme ovocem.Dáme vychladit.Dobrou chuť

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Zapečená cizrna s nivou

Zapečená cizrna s nivou

Potřebné ingredience

250g suché cizrny, 200g nivy, 1 lžíce olivového oleje, hrst petrželky, 1 lžíce majoránky, 1 stroužek česneku, sůl

Postup přípravy

Cizrnu přes noc namočíme do studené vody, poté vodu vyměníme, osolíme a uvaříme (v papiňáku 20 - 25min.). Slijeme, promícháme s olejem, strouhanou nivou, petrželkou, majoránkou a…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Zapečená pohanková kaše se švestkami

Zapečená pohanková kaše se švestkami

Potřebné ingredience

1 hrnek pohanky lámanky, 2 jablka, 1balíček sušených švestek (250g), 1 zakysaná smetana, mléko, voda, cukr krupice, skořice

Postup přípravy

Pohanku namočíme na hodinku do studené vody. Vodu pak nesléváme a přímo v ní dáme pohanku vařit, přiléváme mléko podle potřeby, cukr dle chuti. Vaříme na mírné plotně cca 6 minut,…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Bretaňské palačinky

Bretaňské palačinky

Potřebné ingredience

125 g pohankové mouky,1 vejce,250 g studené vody,sůl.Před smažením přidáme 20 g rozpuštěného másla

Postup přípravy

Vše (krom másla) smícháme dohromady a dáme aspoň na 2 hodky do ledničky odležet,lepší je to aj přes noc.Jsou vláčnější,nepraskají.Před smažením dáme rozpuštěné máslo,promícháme a…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Červená čočka nakyselo . .výborná, uvařená za 5 minut

Červená čočka nakyselo . .výborná, uvařená za 5 minut

Potřebné ingredience

2-3 porce: půl balíčku (250 g) červené čočky , 1 cibule, 2 lžíce oleje, lžička sladového (nebo jiného) octa, sůl, 2-3 lžíce jemných ovesných vloček nebo obilné instantní kaše ze zdravé výživy (já jsem namíchala)

Postup přípravy

Čočku obereme, opláchneme, uvaříme 5-7 minut ve vodě, nesolíme - až nakonec. Mezitím nakrájíme cibuli a smažíme dozlatova.
Jakmile je čočka uvařená, scedíme vodu (buď přes…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Fazolový salát

Fazolový salát

Potřebné ingredience

1kg fazolí 1kg cibule 1kg rajčat 1kg papriky Vše nakrájet Ocet, cukr, Deko, olej, bobkový list.

Postup přípravy

výborné i jako hlavní jídlo nebo s klobásou, velmi chutné, zavařená rychlovka.

Fazole vařit do poloměka (cca 15min) v kakáči. Do hrnce dát 2dcl oleje, osmahnout cibuli,…

Zobrazit více...

Kategorie