Zobrazit přihlášovací formulář

Vážení návštěvníci,
reagovat na příspěvky mohou pouze registrovaní uživatelé. Vyplňte krátký registrační formulář a staňte se naším členem.
Jste-li již u nás zaregistrovaní, přihlašte se prosím.

Těšíme se na vás.

Vážení návštěvníci,
reagovat na příspěvky mohou pouze registrovaní uživatelé. Vyplňte krátký registrační formulář a staňte se naším členem.
Jste-li již u nás zaregistrovaní, přihlašte se prosím.

Těšíme se na vás.

Recepty - Luštěniny

Přidat recept
LUŠTĚNINY
HRACHOVKA  trochu jinak

HRACHOVKA trochu jinak

Potřebné ingredience

sáček hrachu,vývar z uzeného masa,cibulka,česnek,pepř a sůl.

Postup přípravy

osolený hrách uvaříme v papiňáku a rozmixujeme na hladkou kaši pomocí vývaru.v pánvi na oleji opražíme na drobno pokrájenou cibulku,2 stroužky rozmačkaného česneku a plátek…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
HRACHOVÁ  KAŠE

HRACHOVÁ KAŠE

Potřebné ingredience

Dnešní rychlovka k obědu..................

Postup přípravy

Nápad s chobotnicí jsem okoukala zde na MMB, tímto děkuji......................

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Moje čočková polívečka

Moje čočková polívečka

Potřebné ingredience

Dáme vařit čočku(čočku předem namočenou!),kořenovou zeleninu(mrkev,petžel,celer,cibuli),přidáme sůl a majoránku.Po chvilce přidáme i na kostičky nakrájenou bramboru.Jakmile je čočka měkká polévku zahustíme světlou jíškou(v hrníčku si rozpustím kousek másla a vmíchám hl.mouku-já nesmažím)nakonec přidám do polévky prolis.česnek a třeba petželku.

LUŠTĚNINY
Čočka s vejcem a opeč.špekáčkem

Čočka s vejcem a opeč.špekáčkem

Potřebné ingredience

Předem namočenou čočku uvaříme do měkka.Na pánvičce si osmažíme cibulku a vmícháme hl.mouku=světlá jíška.Tuto jíšku s cibulkou vmícháme do čočky,tím ji zahustíme.Ochutíme solí,pepřem,prolis.česnekem,malinko cukrem a octem.Jako příloha tzv.Ježci:osmažený nakrojený špekáček,vejce vařené na tvrdo,chléb

LUŠTĚNINY
Cizrna z jednoho hrnce

Cizrna z jednoho hrnce

Potřebné ingredience

Cizrna,zelenina dle chuti,rajský protlak,tuk,mouka hladká,sůl, česnek apod.

Postup přípravy

Cizrnu je potřeba předem namočit jako jiné luštěniny, nejlépe přes noc.Druhý den vaříme cca 2 hod., pokud máte papiňák, tak jen 30-40minut.Vodu slijeme a necháme stranou.V hrnci…

Zobrazit více...

Kategorie