Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Luštěniny

Přidat recept
LUŠTĚNINY
Vynikající cizrnové placičky

Vynikající cizrnové placičky

Potřebné ingredience

200g předem namočené, uvařené a scezené cizrny (nebo z plechovky), 1 menší cibule (nejlépe červená), cca 6 stroužků česneku, kmín, koriandr, hrstka petrželky, sůl, pepř, 2 lžíce hladké mouky (dala jsem špaldovou), 1 vejce

Postup přípravy

Uvařenou a zchladlou cizrnu rozmixujeme s ostatními ingrediencemi kromě vajíčka. Získáme hladkou hustou hmotu, do které přidáme vajíčko a zamícháme. Těstíčko je hutné, ale není…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Cizrnová pánvička - zdravá rychlovka

Cizrnová pánvička - zdravá rychlovka

Potřebné ingredience

Cizrna podle počtu strávníků, šunka (nebo slanina), cibule, bylinky sušené i čerstvé (tentokrát jsem dala oregano, bazalku, tymián a čerstvou petrželku), sůl, pepř, vajíčka, olej

Postup přípravy

1. Cizrnu namočíme asi na hodinu do vody a v téže vodě vaříme cca 20 minut do měkka. Scedíme.

2. Na troše oleje zesklovatíme na drobno nakrájenou cibulku, přidáme šunku …

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Cizrnový salát - tip na výživný a lehký oběd nebo večeři

Cizrnový salát - tip na výživný a lehký oběd nebo…

Potřebné ingredience

Základ salátu tvoří cizrna, 1/2 najemno nasekané cibule, listy petrželky (např. z mražáku nebo čerstvé), olivový olej, sůl, pepř. Dále přidáme zeleninu podle chuti, tentokrát jsem dala rajčata a papriku. Skvělá je i kukuřice nebo hrášek.

Postup přípravy

Cizrnu namočíme asi na 1 hodinu do vody a v téže vodě ji vaříme cca půl hodiny do změknutí. Přidáme ostatní ingredience a promícháme.

Salát skvěle chutná jak studený tak…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Čočka po římsku

Čočka po římsku

Potřebné ingredience

Čočka, cibule, rajský protlak, kečup, olej, sůl, pepř, tymián, oregano, slunečnicová semínka

Postup přípravy

Předem namočenou čočku uvaříme doměkka.

Na oleji osmažíme nadrobro nakrájenou cibulku. Přidáme protlak, tymián, pepř, oregano a prohřejeme. Vmícháme uvařenou čočku spolu s…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Tchánův vynikající fazolový guláš á la Chilli con carne

Tchánův vynikající fazolový guláš á la Chilli con carne

Potřebné ingredience

500 g masa (Tchán dává vařené kuřecí natrhané na kousky. Jinak lze použít hovězí zadní nebo kuřecí prsíčka), 250 g červených fazolí, 100 g anglické slaniny, 2 lžíce oleje, 2 cibule, 3 stroužky česneku, 2 žluté a 2 červené papriky (nebo prostě ty, které máte doma :-)), 6 rajčat, 2 lžičky mleté sladké papriky, 1 lžička koření Chilli con Carne nebo Chilli, oregáno, sůl, pepř

Postup přípravy

1. Předem namočené fazole uvaříme doměkka.

2. Na pánvičce resp. v hrnci opečeme na oleji na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli, pak česnek a…

Zobrazit více...

Kategorie