Jahodová Buchta předělávak od paní Lenka K.
Potřebné ingredience
3 vejce, 1 sklenička vlažné vody, 1/2 dcl oleje, 1 sklenice Jizerky 1 sklenice hrubé sojové mouky prášek do pečiva, 1 sklenička cukru, kakao, ...na krém: 25 dkg másla, 20 dkg cukr moučka, 25 dkg tvarohu (ve vaničce), hořká čokoláda, jahody
Postup přípravy
Z vajec,cukru,vlažné vody,oleje,mouky,kakaa a prášku do pečiva vymícháme těsto,které vylijeme na vymazaný a vysypaný plech a dáme péct,poté necháme buchtu vychladnout.
Mezitím…
BEZLPEKOVÁ PROŠÍVANÁ DEKA dle ivako.cz
Potřebné ingredience
2 hrnky Jizerky / 1 hrnek cukru krupice / 2 lžíce kakaa / 1 bezl. PRDOPEČ / 2 vajíčka / 1/2 hrnku oleje / 1/2 hrnku mléka / TVAROH : 2 tvarohy (dala jsem vaničky) / 1 vajíčko / cukr / vanilkový cukr (jsem přidala dle sebe) / citronová kůra (já jí neměla, tak nemusí být)
Postup přípravy
Nejdříve si připravíme vše na tvaroh a smícháme.
Dále vyšleháme cukr se žloutky a přidáme vše ostatní. Z bílků uděláme sníh a přidáme nakonec do těsta.
Těsto nalijeme na…
Dort Jadran
Potřebné ingredience
Korpus - 2 lžíce mouky Jizerka, 1 lžíce polohrubé kukuřičné mouky, 3 lžíce cukru moučka, 3 vejce /// Nádivka - 150g mletých vlašských ořechů, 150 ml mléka, 150 g změklého másla, 3 lžíce cukru moučka /// Ozdobení - šlehačka, nugátová pochoutka
Postup přípravy
Celá vejce s cukrem ušleháme ručním mixérem do pevné pěny, poté jemně zamícháme mouku a vzniklé těsto pečeme cca 10 min. v dortové formě o průměru 24 cm na 170 stupňů Celsia v…
BEZLEPKOVÝ MAKOVEC
Potřebné ingredience
1 hrnek máku / 1 hrnek cukru / 1 hrnek vlažného mléka / 1 hrnek oleje / 2 hrnky bezlepkové mouky (měla jsem MIX C, ale kdybych neměla, dala bych JIZERKU) / 1 bezl. PRDOPEČ, 2 vejce
Postup přípravy
Pro mě nejlepší recept, protože se vše smíchá dohromady. Dala jsem do srnčího hřbetu a pekla na cca 170 stupňů.\r\n\r\n
Recept dle paní Kateřiny ID 240925
Šlehaný tvaroh
Potřebné ingredience
250g netučného tvarohu, 250ml smetany ke šlehání, KL citrónové šťávy, 2x KL cukru krupice, vanilínový cukr, jogurt nebo mléko na zředění
Postup přípravy
Než začneme samotný šlehaný tvaroh připravovat, musíme si den předem zredukovat šlehačku.
Do hrnce se silnějším dnem naplejeme šlehačku, kterou přivedeme k varu. Poté přidáme…
Bezlepkový chleba z Michalíka 1 VYNIKAJÍCÍ
Potřebné ingredience
150 g bezlepkové mouky Finax zelená, 150 g bezlepkové mouky Michalík 1 ,200 g bezlepkové mouky Jizerka nová receptura ,2 čajové lžičky sušeného droždí ,1 polévková lžíce oleje ,450 ml vlažné vody , sůl ( cca 1,5 čajové lžičky )
Postup přípravy
Napřed dáme do nádoby vlažnou vodu, olej, sůl, potom smíchané mouky a nakonec droždí.
Pekla jsem na program rychlý .Recept není můj,čerpala jsem ze stránek ivako.
Makovec s vanilkovými obláčky
Potřebné ingredience
Opět jsem lustrovala internet a hledala něco nového méně tradičního. A hele, povedlo se! Vyzkoušela jsem a musím říct, že buchta je famózní. Ještě lepší než buchta vanilková kynutá. Doporučuji vyzkoušet. Ti, co mají rádi mák budou nadšené:-) Těsto: 100 g másla 120 g cukru 4 vejce 120 g hladké mouky 100 g mletého máku 1/2 prášku do pečiva 200 ml mléka citrónová kůra špetka soli Krém: 1 vanilkový pudink 400 ml mléka 50 g cukru 50 g másla Dále: med mandlové lupínky
Postup přípravy
Nejdříve si připravíme krém. Uvaříme vanilkový pudink ze 400 ml mléka. Uvařený pudink zakryjeme potravinářskou fólií, aby se nám nevytvořil škraloup a necháme vychladnout. Poté…
Buchta Vanilkový obláček
Potřebné ingredience
Hned na úvod musím dodat, že obrázek vytvořené dobroty není můj. Stáhla jsem jej z netu, jak jde jistě poznat :-)) Na netu jsem našla super buchtu. Kvůli její netradičnosti jsem ji neváhala vyzkoušet. Sice je recept na klasickou mouku, ale podařilo se mi buchtu vyrobit i z bezlepkové. Suroviny: 450 g Bezlepkové mouky ( použila jsem Schar mix C ), 50 g jemnější mouky ( já použila Doves farm ) ale lze použít i jemná pohanková , 2 lžíce oleje, 2 lžíce cukru krupice, 2 vejce, 2 lžičky sušeného droždí nebo půl (20 g) čerstvého, 1 rovná lžička soli, 250 ml mléka. Náplň: 100 g másla (nebo Hery), 1 žloutek, 1 cukr vanilka, rozinky namočené v rumu. Poleva: 150 ml smetany ke šlehání, 1 cukr vanilka
Postup přípravy
Postup:
Zpracujeme těsto a necháme vykynout. Pak vyválíme placku - válela jsem na utěrce. Líp se zavinuje, asi 20x40 cm a potřeme jí náplní, na kterou jsme utřeli máslo s…
Domácí tvarohové listové těsto
Potřebné ingredience
250g světlé bezlepkové mouky ( Schar, Jizerka ) 2 lžičky prášku do pečiva špetka soli 200g nízkotučného tvarohu 160g margarýnu nebo másla mouku na zpracování
Postup přípravy
1) Mouku smícháme s práškem do pečiva a se solí. Tvaroh a margarýn přidáme k mouce. Všechny přísady uhněteme do vláčného těsta.
2) Těsto opatrně rozválíme na moukou…
Kokosovo-marcipánové muffiny bez mouky
Potřebné ingredience
150g marcipánové hmoty, 150g másla, 80g třtin.cukru, 4 vejce, špetka soli, nastrouhaná kůra z 1 limetky, 150-160g kokosu, 50g kandované citrusové kůry(nemusí být), 2 lžíce škrob.moučky, 1 lžičku mandlového aroma
Postup přípravy
Marcipán a máslo nakrájíme na kousky, necháme povolit v mikrovlnce(pozor, nespalte marcipán) a ručním šlehačem šleháme dokud se nespojí, pak přidáme vejce, sůl, citronovou kůru,…