Řezy capuccino - ŽÁDNÁ MOUKA
Potřebné ingredience
5 vajec - žloutky a bílky, 165 g moučkového cukru (60 g + 60 g + 45 g), 45g kakaa + trocha na posypání, NÁPLŇ: 150 ml smetany na šlehání, 225 g plnotučného krémového sýra (Žervé, Fenix, Lučina ...), 30 g na hrubo nastrouhané čokolády na vaření, KRÉM: 2 lžíce horké vody, 2 lžičky instatní kávy, 225 g moučkového cukru, 225 g změklého másla, NA OZDOBU: čokoládová "kávová" zrnka ( nebo čokofloky)
Postup přípravy
Připravíme si plech, zlehka jej vymažeme a přilepíme na něj papír na pečení. (Při roztírání těsta se nám nebude hýbat.) Z bílků šleháme sníh, když začíná houstnout, přidáme 60 g …
Bezlepkový piškotový dortíček - další z universálních…
Potřebné ingredience
Sníh ze 3 bílků,do toho 18dkg cukru moučky,3 žloutky,6 lžic oleje,18dkg bezlepkové směsi Jizerka,1/2 bezlepkového prášku do pečiva,3 lžíce vlažné vody
Postup přípravy
Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh, přidáme žloutky, olej, pomalu zamícháme mouku s práškem do pečiva a vodu. Těsto vlijeme do vymazané a kukuřičnou strouhankou vysypané formy a…
Bezlepkové pochutnání
Potřebné ingredience
2 až 3 balíčky bezlepkových piškotů
1 puding Dr. Oetker originál čokoládový (výrobcem garantováno jako BL výrobek)
5 jablek
1 Dr. Oetker originál vanilkový (výrobcem garántováno jako BL výrobek)
cukr
banány, mandarinky, jahody, prostě měkké ovoce dle chuti.
voda
mléko, při intoleranci laktózy kokosové mléko
Postup přípravy
Nejprve oloupáme a na malé kostičky nakrájíme jablka, pokud nechcete mít ve směsi kousky, můžete je nastrouhat. Zalijeme je 4 dl vody a osladíme 2 až 3 pol. lžícemi cukru a vaříme…
Švestkové koláče
Potřebné ingredience
3/4 hrnku cukru (můžete použít méně)
125g másla
1 hrnek mouky (použila jsem asi čtvrt rýžové a zbytek jizerky)
1/4 lžičky xanthanové gumy (nebo psylia)
1 lžička prášku do pečení
špetka soli
2 vejce
24 půlek vypeckovaných švestek
cukr, trocha citronové šťávy, skořice.
Postup přípravy
Troubu předehřejte na stupeň 4 u plynové, 180st. elektrické. Utřete cukr s máslem. Přidáte suché ingredience a vajíčka. Dobře promíchejte. Můžete přidat trošku mléka, abyste…
Skořicové cookies s meruňkami
Potřebné ingredience
25g - 2,5 lžic másla (poslední dobou heruju:-) 50g - 0,5 hrnku rýžové moukypůl jablka najemno nastrouhaného 1 lžíce hnědého cukru (postačí normální nebo vanilkový)6 sušených meruněk nadrobno nakrájených3 špetky skořice (já mám ráda hodně, tak jsem přidala)2 lžíce sezam. semínek (možné vynechat)
Postup přípravy
1. Předehřej troubu na 450C/stupeň 8.
2. V misce vidličkou promíchej mouku s máslem.
3. Přidej jablko, cukr, skořici a meruňky. Zapracuj vařečkou, až vznikne koule těsta.
Šlehaná bábovka bez vážení - univerzální recept na…
Potřebné ingredience
6 vajec, 6 lžic bezlepkové směsi (Jizerka), 6 lžic krupicového cukru, 1 lžíce stolního oleje
Postup přípravy
Vejce oddělíme a šleháme nejdříve bílky při nejvyšší rychlosti za postupného přidávání cukru až vyšleháme pevný sníh. Snížíme rychlost šlehání a postupně zašleháváme žloutky. Po…
Bezlepková šlehačková bábovka
Potřebné ingredience
260g mouky (dávám mouku bezlepkovou UNIMIX)
150 mouč. cukru
250 ml šlehačky
3 vejce
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
Postup přípravy
Vše smícháme, nalijeme do vymazané formy a pečeme při 150 'C. Je to jednoduchý a dobrý recept.
Bezlepkové větrníčky
Potřebné ingredience
75g bezlepkové směsi Jizerka,
50g másla,
2 vejce,
1,25 dl vody,
špetku soli.
Tato dávka vystačí cca. na 20 kousků
Postup přípravy
Příprava jako u klasického odpalovaného těsta:
1) do hrnce nalejeme vodu, přivedeme k varu, osolíme ji a přidáme máslo, které necháme rozpustit. Do vody s máslem za stálého…
Jemné čajové perníčky od maminky
Potřebné ingredience
300 g cukru, 200 g medu, 700 g bezlepkové mouky Jizerka, 3 celá vejce, 1/2 lžičky citronové kůry, 1/2 lžičky pomerančové kůry, 15 g sody, 1 lžička skořice, 2 lžičky koření do perníku, trochu tuku
Postup přípravy
Z 600 g mouky a ostatních surovin vypracujemevláčné těsto, do kterého nakonec zapracujeme zbytek mouky podle požadované hustoty. Pokud chceme, aby bylo těsto tmavší, přidáme…
Bezlepkový mazanec či vánočka
Potřebné ingredience
400 - 500 ml mléka,
190 g cukru,
100 g rozpuštěného másla,
2 lžíce oleje,
120 g rozinek nebo kandovaného ovoce,
100 g nasekaných ořechů,
2 vejce,
5 g soli,
šťáva z ½ citronu,
citronová kůra,
1 a ½ balíčku sušeného droždí.
Postup přípravy
500 g bezlepkové mouky Mantler, 400 - 500 ml mléka, 190 g cukru, 100 g rozpuštěného másla, 2 lžíce oleje, 120 g rozinek nebo kandovaného ovoce, 100 g nasekaných ořechů, 2 vejce, 5…