Vánoční pečení 2009
Potřebné ingredience
Vše z přirozeně bezlepkových potravin.
Vanilkové rohlíčky
Potřebné ingredience
21 dkg mouky Jizerka, 125 g másla, 1 žloutek, 70g strouhaných vlašských ořechů, 70g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr a směs moučkového a vanilkového cukru na obalení
Postup přípravy
Ze všech surovin zpracujeme těsto a necháme v chladu uležet do druhého dne. Pečeme při cca 150 °C asi 10 min.
Bezlepková bábovka
Potřebné ingredience
1 smetana ke šlehání, 4 vejce, 1 sklenička curku, 1 a 1/2 skleničky bezlepkové mouky (já hodně používám Jizerku) 1 prášek do pečiva, citronová kůra, kakao
Postup přípravy
Ušlehat šlehačku, přidáme celá vejce, zamícháme už jen na nejmenší stupeň šlehače, přidáme cukr, mouku smíchanou s kypřícím práškem. Můžeme přidat citr. kůru, do části vmícháme…
Vánoční bezlepkové rohlíčky
Potřebné ingredience
1vanilkový cukr dr,eckera,100g moučkového cukru,250g hladké mouky-Jizerka,210g másla,100g mandlí,NA OBALENÍ:moučkový a vanilkový cukr
Postup přípravy
Smíchat vanilkový a moučkový cukr trošku přisolit přidáme změklé máslo a mandle,nakonec mouku a dobře propracujeme pak dáme do celofánu a necháme zchladit v lednici,ja dělaám…
Bezlepkové vánoční perníčky - hned měkké
Potřebné ingredience
Suroviny: 360g Jizerky, 180g moučkového cukru, 3 menší vejce, 50g másla, 1 kypřící prášek do perníku, lžička skořice, 2 lžíce medu, lžíce kakaa Na polevu: bílek a moučkový cukr
Postup přípravy
Suroviny smícháme, pokud se těsto moc lepí přidáme trochu mouky a dáme na 24 i více hodin do lednice. Druhý den vykrajujeme tvary a na plechu vyloženém pečícím papírem pečeme při…
BZL bramborový chléb
Potřebné ingredience
recept najdete zde: http://ivako.cz/images/kucharka/bramborrohl.htm
Postup přípravy
Já přidala jen navíc vajíčko, místo pohankové mouky amarantovou a ještě nasypala trošku psyllia.
Zkusila jsem udělat i z těsta i 4 bulky :-)) Je trochu do tmava, ale my…
Bezlepkové HRK HRK ŘEZY
Potřebné ingredience
Protože máme alergii na lepek a mléko upravila jsem HRK HRK ŘEZY, které mám v receptech, tak aby byly vhodné i pro nás :-) Na těsto : 1 hrnek polohr. kukuřičné mouky, 1/2 hrnku Jizerky, 1 hrnek cukru /krupice/, 1/2 hrnku sojového mléka z prášku /Zajíc/, 1/2hrnku oleje, 2 vejce a 1 kypř. prášek Dr. Oetker. Na krém: 1 jahodový kompot i s nálevem /0,75l/ 1 sojová šlehačka, 1 pudink Dr. Oetker Créme Olé kakaový nebo vanilkový. Ozdoba: 2 sojové šlehačky na šlehání, 2 ztužovače do šlehačky a čokoladové zdobení
Postup přípravy
Suroviny na těsto smícháme a rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení. Upečeme 10-12 min při 200 st.
Krém: Do uzavíratelné nádoby dáme celý kompot, přilijeme šlehačku a…
Bezlepkové mini dortíčky
Potřebné ingredience
Korpus na plát - 5 vajec, 5 PL cukr písek, 5 PL mouka jizerka, Krém - 2 vanilkové pudinky Dr.Otker, 1/2 l mléka, 1 máslo, cukr moučka. Ozdoba - kokos, ořechy, mandle,čokoláda - prostě dle vaši chuti
Postup přípravy
Vejce a cukr ušleháme do husta.Opatrně zamícháme mouku, rozetřeme na pečící papír a upečeme.
Z upečeného plátu vykrajeme kolečka které naplníme připraveným krémem.Celou…
Perník pre celiatikov....
Potřebné ingredience
2 hrnčeky bezlepkovej múky(ja som použila Promix uni),2 vajcia,1 hrnček cukru,kypriaci prášok do perníka,3/4 hrnčeka mlieka(trošku ohriať),1 hrnček oleja,2 PL kakaa,3 PL medu.Toto je celá dávka na plech,ja som robila z polovičnej v pekárničke
Zapečené brambory se špenátem
Potřebné ingredience
Dle velikosti pekáče: brambory, špenát (listový, ne protlak) čerstvý nebo mražený, sůl, bazalka, smetana ke šlehání
Postup přípravy
Na pánvi si uděláme špenát - rozmrazíme nebo orestujeme čerstvý. Do pekáče klademe po vrstvách plátky syrových brambor a špenátu. Vrstvy prosolujeme dle chuti a sypeme bazalkou.…