Rychlé mrkvové vláčné muffiny
Potřebné ingredience
175g nastrouhané mrkve, 175g mouka jizerka, 1/2 pr.do peč.,1 vejce, 90g moučka cukr, 150 šlehačky nebo smetany, 2 PL oleje
Postup přípravy
Všechny suroviny zamícháme dohromady. Polévkovou lžíci vkladáme do košíčku a pečeme ve vyhřáte troubě na 220°C dozlatova.
BEZLEPKOVÉ PLNĚNÉ ROHLÍČKY, KOBLIHY A ŠNEČCI
Potřebné ingredience
Vše z kynutého olejového těsta, které mám v receptech. Těsto jsem nechala 30-45 min vykynout a pak jsem tvořila :-)
Postup přípravy
Těsto jsem rozdělila na dvě části. Z první jsem udělala plněné rohlíčky jablkem, jsou nejlepší, vláčné. Postup v obrázkovém postupu :-)Vyšlo 16 ks. Druhou část těsta jsem vyválela…
BÁBOVKA
Potřebné ingredience
200 g másla, 6 vajec, 1 hrnek cukru krystal, 2 vanilkové cukry, 2 hrnky Jizerky, 1/2 sáčku prášku do pečiva, kakao
Postup přípravy
Tuhle bábovku jsem pekla poprvé, neboť bezlepkovou dietu musí držet moje mamka a sestra, zatím začínáme, zjištěna Duhringova choroba asi před měsícem.\r\n\r\nJe opravdu výborná!!!
MRKVOVÉ ŠÁTEČKY BEZ ALERGENŮ
Potřebné ingredience
35 dkg bezlepkové mouky (já používám Jizerku),25dkg jemně nastrouhané mrkve,25dkg tuku (používám Liru,je bez mléka a je levná),1 vanilkový cukr,1 prášek do pečiva,trošku soli (jenom špetku),marmeládu na naplnění,cukr moučka na obalení.
Postup přípravy
Uděláme těsto,po částech rozválíme a vykrajujeme menší čtverečky,poklademe marmeládou(spíš hustější a stačí jen trošku,pak by při pečení vytékala ven a připalovala se) a u každého…
Velikonoční beránek
Potřebné ingredience
3 vejce, 250g cukr moučka, 250g bezlepková mouka ( např. Jizerku), 100g másla, 100 ml šlehačky, 4 lžíce horké vody, 1 vanilkový cukr, 1 prášek do pečiva Dr. Oetker, 30g nasekané a oloupané mandle (lze nahradit ořechy), rozinky, bílkový sníh, hnědá potravinářská barva
Postup přípravy
Žloutky vyšleháme s cukrem, pomalu přiléváme horkou vodu, změklé máslo, šlehačku. Poté přidáme mouku s práškem do pečiva, mandle nebo cokoliv máme rádi a nakonec opatrně přídáme…
Bezlepkové mufiny
Potřebné ingredience
4 sáčky čokoládový pudink /nebo vanilkový/ 200g cukr moučka 1 pr.do peč. 4 vejce 1 PL rumu 200ml oleje
Postup přípravy
TP: napřed smícháme sypké suroviny a po té přidáme vejce, rum a olej.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 190°C .
Dávka je na 12 mufínu.
Poznámka: do mufínu můžete přidat…
Bezlepková pizza
Potřebné ingredience
Bezlepkový korpus pizza - koupený, šunka 100%, kečup, sýr eidam, 1 ks cherry rajče
Postup přípravy
Na korpus rozetřu kečup, pokladu šunkou, posypu sýrem, ozdobím rajčátkem a nechám upéct.Můj miláček si pak pochutnává.
Bezlepková pizza - těsto z pomazánkového másla
Potřebné ingredience
těsto: 1 pomazánkové máslo neochucené, bezlepková mouka - my používáme Mantler, množství - tolik co se vejde do krabičky od pom. másla, většinou pak ještě přisypávám dokud se těsto nelepí
Postup přípravy
Máslo a mouku smíchat a vypracovat nelepivé těsto, na tenko vyválet, z tohoto množství je to tak akorát na jeden plech. No a navrch co kdo má rád :o) My nejčastěji dáváme šunku,…
Bezlepkové kynuté, olejové těsto
Potřebné ingredience
Konečně jsem našla kynuté těsto se kterým jsem maximálně spokojená, je to olejové těsto. Nabízím dvě varianty receptů, jedno z nouky mantlér a druhé z mouky Jizerka. Možná znáte, možná ne :-) Mám odzkoušené na makovém zatočeném závinu, makových hřebenech, makových pletýnkách /, Honzíkových buchtách, koláčích i smažených vdolkách, ale těsto na vdolky jen 2 lžíce oleje :-). Dnes jsem dělala jablkový překládaný závin a pečené koblihy plněné jablkem. Vše naprosto supr. S těstem se dobře pracuje a je chutné. Ruce a pečící papír na kterém "tvoříte" mějte vždy dobře pomoučené. Budeme potřebovat : 250 ml mléka, 9 kostek nebo lžiček cukru, 3 žloutky, 1 dc oleje, špetka soli, 1/2 kostky droždí, 400 g mouky Mantler. Těsto z Jizerky : 500g Jizerky, 250ml mléka, 80g cukru, 1 dc oleje, větší půlka čerstvého droždí, 1 vejce.
Postup přípravy
Vše dám do pekárny a nechám půl hodiny vymíchat. Pak hned dám na pomoučený pečící papír, rozdělím na dvě půlky. Těsto vyjde na dva velké záviny. Jednu polovinu jsem vyválela asi…
Bezlepkové bulky nebo rohlíky
Potřebné ingredience
270g JIZERKY, 1 lžička soli, 1/2 balíčku sušeného droždí, 200ml mléka, 1 lžička cukru, 3 lžíce oleje
Postup přípravy
Suroviny v misce krátce promícháme ručním elektrickým mixérem s hnětacími háky. Těsto přendáme na lehce pomoučněný vál. Lehounce prohněteme, vytvoříme si váleček a ten rozdělíme…