Ořechové cukroví
Potřebné ingredience
150 g másla,100 g cukru,1 vanilkový cukr,2 lžíce krémové smetany,100 g oříšků,300 g bezlepkové mouky,špetky skořice.Nutela,čokoládové poleva,zdobení
Postup přípravy
vypracujeme těsto ,které necháme 1 den odpočnout.Vykrajujeme tvary,pečeme do růžova,slepujeme nutelou,polejeme polevou a zdobíme dle fantazie
Linecké cukroví
Potřebné ingredience
400 g Jizerky, 200g másla, 100g cukru moučky, 1 vejce, 1 žloutek, vanilkový cukr
Postup přípravy
Všechno dát na jednu hromadu, vypracovat polotuhé těsto a nechat v chladu odpočinout. Následně vyválet, vykrájet různé tvary, dát na plech na pečicí papír a v předehřáté troubě…
Bezlepková srdíčka
Potřebné ingredience
500g mouky jizerka 250g cukru moučka 200g tuku 1/2 sáčku kypřícího prášku 2 vejce
Postup přípravy
Mouku smícháme s moučkovým cukrem a práškem do pečiva. Přidáme na kousky nakrájený tuk (použila jsem heru) a vejce. Vypracujeme hladké těsto které uložíme na 1/2 hod do lednice.…
Jednoduché okopčené vanilkové rohlíčky - fantastické
Potřebné ingredience
280g Jizerky, 70g cukru moučka, nebo třtinový, 100g vlašských ořechů. Kdo má rád lískové, může použít 50 lískových a 50 vlašských, 200g másla - nenahrazovat margarýnem!!!! Na obalení cukr moučka, nebo jemně mletý třtinový + vanilkový cukr
Postup přípravy
Spojíme dohromady. Necháme v ledničce hodinu odpočinout. Poté tvarujeme bud formičkou nebo rukama rohlíčky. Dáváme 1,5- 2 cm od sebe. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stunů cca 5-6…
Linecké Vánoční cukroví
Potřebné ingredience
200g Jizerky, 60g jemě namletých vlašských ořechů, 110g cukru moučka, nebo třtinový, 180g másla ( nenahrazujeme margarýnama), 2 žloutky, nastrouhaná citrónová kůra z jednoho citrónu - kůra těsto provoní
Postup přípravy
Ingredience spojíme dohromady. Vyválíme na 3mm a vykrajujeme. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 5 minut. Po vychladnutí slepujeme marmeládou dle chuti.
*neměla jsem…
bezlepkové linecké
Potřebné ingredience
250g Hery 150g mouč.cukru půlka vanilkového cukru 420g Jizerky
Postup přípravy
změklou Heru utřeme s cukrem,přidáme vanilkový cukr,mouku a vypracujeme hladké těsto(bochánek)
ten vložíme přikrytý potravinovou folií alespoň na dvě hodiny do ledničky
vánoční mandlové cukroví(těsto na rohlíčky)
Potřebné ingredience
285g Jizerky 210g Hery 110g namletých(já je nasekám v robotu) 80g cukru moučky
Postup přípravy
mandle spařit,vyloupat,nasekat na jemno(nastruhat,namlet)
změklou Heru(pokojová teplota)utřeme s cukrem
postupně zapracujeme mouku a mandle až bude těsto krásně spojené…
filé v obláčku:-))
Potřebné ingredience
1 kostku filé 2PL Jizerky 2menší vajíčka troška soli
Postup přípravy
filé po rozmrznutí rozdělíme na čtyři dílky
vajíčko rozšleháme,přidáme sůl a přidáváme Jizerku dokud nemáme husté těstíčko
v něm obalíme filé a dáme do rozpáleného oleje a…
Šlehačková bábovka - BZL
Potřebné ingredience
1,5 hrnku bezlepkové mouky Jizerka, 1 hrnek cukru krupice, 3 vejce, 2,5 dcl šlehačky, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový puding
Postup přípravy
Vejce s cukrem utřeme do pěny. Přidáme šlehačku a opět promícháme. Pak dáme mouku, prášek do pečiva a puding. Vše důkladně promícháme do hladka a hotové těsto vlijeme do vymazané…
kynutý houskový knedlík
Potřebné ingredience
230g Jizerky 70g pohankové mouky mléko 1vejce 1kostka droždí 1lžička cukru půl lžičky soli(pro dospělého klidně víc) 2plátky chleba Scharr na kostičky(dávám patky celozrného)mají ho v Globusu,nebo DM(zkusila jsem použít sypké kvasnice,nemusím tak dávat dělat kvásek,je to rychlejší:-))a knedlíky jsou stejné.)(toho mléka je cca 130ml.)
Postup přípravy
do vlažného mléka(cca250ml)rozdrobím kvasnice a posypu cukrem...dám do trouby na 50 stupňů vzejít kvasnice(tak na dvacet minut)
pak to naliju do mouky,přidám vajíčko,sůl..…