Bezlepkový chleba z Michalíka 1 VYNIKAJÍCÍ
Potřebné ingredience
150 g bezlepkové mouky Finax zelená, 150 g bezlepkové mouky Michalík 1 ,200 g bezlepkové mouky Jizerka nová receptura ,2 čajové lžičky sušeného droždí ,1 polévková lžíce oleje ,450 ml vlažné vody , sůl ( cca 1,5 čajové lžičky )
Postup přípravy
Napřed dáme do nádoby vlažnou vodu, olej, sůl, potom smíchané mouky a nakonec droždí.
Pekla jsem na program rychlý .Recept není můj,čerpala jsem ze stránek ivako.
Makovec s vanilkovými obláčky
Potřebné ingredience
Opět jsem lustrovala internet a hledala něco nového méně tradičního. A hele, povedlo se! Vyzkoušela jsem a musím říct, že buchta je famózní. Ještě lepší než buchta vanilková kynutá. Doporučuji vyzkoušet. Ti, co mají rádi mák budou nadšené:-) Těsto: 100 g másla 120 g cukru 4 vejce 120 g hladké mouky 100 g mletého máku 1/2 prášku do pečiva 200 ml mléka citrónová kůra špetka soli Krém: 1 vanilkový pudink 400 ml mléka 50 g cukru 50 g másla Dále: med mandlové lupínky
Postup přípravy
Nejdříve si připravíme krém. Uvaříme vanilkový pudink ze 400 ml mléka. Uvařený pudink zakryjeme potravinářskou fólií, aby se nám nevytvořil škraloup a necháme vychladnout. Poté…
Buchta Vanilkový obláček
Potřebné ingredience
Hned na úvod musím dodat, že obrázek vytvořené dobroty není můj. Stáhla jsem jej z netu, jak jde jistě poznat :-)) Na netu jsem našla super buchtu. Kvůli její netradičnosti jsem ji neváhala vyzkoušet. Sice je recept na klasickou mouku, ale podařilo se mi buchtu vyrobit i z bezlepkové. Suroviny: 450 g Bezlepkové mouky ( použila jsem Schar mix C ), 50 g jemnější mouky ( já použila Doves farm ) ale lze použít i jemná pohanková , 2 lžíce oleje, 2 lžíce cukru krupice, 2 vejce, 2 lžičky sušeného droždí nebo půl (20 g) čerstvého, 1 rovná lžička soli, 250 ml mléka. Náplň: 100 g másla (nebo Hery), 1 žloutek, 1 cukr vanilka, rozinky namočené v rumu. Poleva: 150 ml smetany ke šlehání, 1 cukr vanilka
Postup přípravy
Postup:
Zpracujeme těsto a necháme vykynout. Pak vyválíme placku - válela jsem na utěrce. Líp se zavinuje, asi 20x40 cm a potřeme jí náplní, na kterou jsme utřeli máslo s…
Domácí tvarohové listové těsto
Potřebné ingredience
250g světlé bezlepkové mouky ( Schar, Jizerka ) 2 lžičky prášku do pečiva špetka soli 200g nízkotučného tvarohu 160g margarýnu nebo másla mouku na zpracování
Postup přípravy
1) Mouku smícháme s práškem do pečiva a se solí. Tvaroh a margarýn přidáme k mouce. Všechny přísady uhněteme do vláčného těsta.
2) Těsto opatrně rozválíme na moukou…
Kokosovo-marcipánové muffiny bez mouky
Potřebné ingredience
150g marcipánové hmoty, 150g másla, 80g třtin.cukru, 4 vejce, špetka soli, nastrouhaná kůra z 1 limetky, 150-160g kokosu, 50g kandované citrusové kůry(nemusí být), 2 lžíce škrob.moučky, 1 lžičku mandlového aroma
Postup přípravy
Marcipán a máslo nakrájíme na kousky, necháme povolit v mikrovlnce(pozor, nespalte marcipán) a ručním šlehačem šleháme dokud se nespojí, pak přidáme vejce, sůl, citronovou kůru,…
Bezlepkové piškoty - různé varianty
Potřebné ingredience
100 g bezlepkové mouky promix uni, 1 ks puding dr. oetker podle vlastní chuti (vanilkový, jahodový, čokoládový-), 3 vajíčka, 100 g cukr moučka, 1 balíček vanilkového cukru
Postup přípravy
Oddělíme si žloutky a bílky zvlášť. Mouku smícháme s pudinkem.
Z bílků a a 2 PL cukru a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Žloutky, zbytek cukru a vanilkový cukr vyšleháme do…
Bezlepkové zelňáky
Potřebné ingredience
kyselé zelí, brambory (stačí jen pár), vajíčka, uzenina, sůl, majoránka, česnek, pepř, kmín, jizerka na zahuštění
Postup přípravy
Z kyselého zelí slijeme vodu a překrájíme ho na menší kusy. Oškrábané brambory postrouháme na struhadle, přidáme ostatní suroviny. Smažíme jako klasické bramboráky menší velikosti.
Tvarohové mini koblížky
Potřebné ingredience
1 kostka tvarohu ( 250g), 250 g bzl. mouky (Jizerky...), 4 vejce, 5 polévkových lžic mléka, sůl, 1/2 prášku do pečiva, trošku cukru (nemusí být)
Postup přípravy
Všechny suroviny smícháme dohromady v husté těsto. V případě nutnosti přisypáváme mouku. Rozpálíme pořádnou vrstvu oleje ve vysokém hrnci, pomocí lžíce nabíráme těsto a vkládáme…
Bezlepkové langoše
Potřebné ingredience
Těsto: 450 g Jizerky, 250 ml kefíru (nebo kysaného podmáslí), 100 ml vlažného mléka, 1/2 kávové lžičky cukru, 3/4 kostky droždí, 2 g sody (1/2 kávové lžičky), 50 ml oleje.............. Varianty naa potření: kečup, česnek, strouhaný sýr, zakysaná smetana, marmeláda....
Postup přípravy
Z vlažného mléka, cukru a droždí zaděláme kvásek. Do mísy dáme polovinu mouky, vykynutý kvásek a ostatní suroviny na těsto, vymícháváme a přidáváme zbytek mouky. Těsto nenecháváme…
Mazanec
Potřebné ingredience
cca 250g mouky - já smíchala 50 g Mantler, 50 g, Jizerky a zbytek jsem dala mouku ze Sparu, 60 g rozinek, 50 g rozpuštěného másla, 80 g cukru, 150 ml mléka - či alternativa, 1 lžíce oleje, 1 celé vejce a jeden žloutek, šťáva z 1/2 citonu, cca půl kostky droždí - já měla 25 g, špetka soli
Postup přípravy
Do šlehací mísy jsem dala vlažné mléko, rozdrobila droždí, sypla trošku cukru a poprášila moukou, tak 10 - 15 min jsem nechala v teple vzejít kvásek. Mouky, cukr, sůl a rozinky…