Fíkové a datlové pralinky
Potřebné ingredience
200g mandlí, 200g sušených fíku a 200g datlí bez becek
Postup přípravy
Naprosto jednoduchý a rychlý recept na cukrovíčko. Nastrouháme mandle, pomeleme na masovém mlýnku nebo mixéru datle a fíky, každé zvlášť. Smícháme datle s polovinou mandlí a fíky…
ŠNECI S MÁKEM A JABLKY
Potřebné ingredience
Objevila jsem supr recept v albert. časopise a vyzkoušela z bezl. mouky. Trochu jsem poupravila a byl supr :-) Těsto: 200g rýžové polohr. mouky a 200g mouky mantler, 2 lžičky kypř. prášku, 100g cukru, 1 vanil. cukr, 200g polot. tvarohu, 6 lžic mléka, 1 vejce + na potření, 8 lžic oleje. Náplň: 4 větší jablka, 1/2 lžičky skořice, 120g mlet. máku /měla jsem méně-přidala jsem kokos/ 100g bezl. piškotů, rozinky, 1 vejce a 2 lžice medu nebo trochu cukru.
Postup přípravy
Oloupaná jablka nakrájíme na kousky a se skořicí lehce svaříme v 250ml vody, scedit a nechat okapat. Do vody z jablíček vmícháme mák a rozdrcené piškoty, přivedeme k varu a…
JABLEČNÝ ŠTRŮDL Z TVAROHOVÉHO TĚSTA
Potřebné ingredience
250g bezlepkové mouky (dělala jsem z PROMIX UNI), 1 lžička kypř. prášku, 150g másla (hera), 2 vejce a vejce na potření, sůl. 100g měkkého tvarohu. Náplň - 800g jablek, cukr rozinky skořice
Postup přípravy
Mouku, máslo, vejce, tvaroh, sůl a kypr. prášek smícháme a propracujeme nejlépe el. hnětačem a necháme na chvíli odležet v ledničce. Těsto rozdělíme na 2 půlky a na pomoučeném peč…
Makové koláčky
Potřebné ingredience
Dělala jsem z olejového kynutého těsta, které mám v receptech. Vyzkoušela jsem i z jiné mouky, z Promix uni, ale dala jsem ji více asi 430g :-))
KYNUTÁ PLETENÁ VÁNOČKA - BEZLEPKOVÁ
Potřebné ingredience
Pekla jsem poprvé :-)Udělaná z olejového kynutého těsta, které mám v receptech :-) Přidala jsem více cukru, rozinky...podle receptu se má ještě přidat šťáva z půlky citronu. Nedávala jsem ...nesmím citrusy :-( Těsto jsem nechala kynout v pekárně asi 25 min a pak s ním tvořila. Dobře se s ním pracuje, nelepí... Za chvilku byla vánočka spletená...
Postup přípravy
Nechala jsem kynout v troubě na 40 st a pak pekla asi 25-30 min na 170 st. Vánočka se měla péct hodinu ve formě / podle původního receptu /, ale po 25 min mi začala tmavnout, tak…
BEZLEPKOVÉ SLANÉ OLEJOVÉ TĚSTO - SUPR!!!
Potřebné ingredience
Napadlo mě, že olejové kynuté těsto, které mám v receptech udělám na slaný způsob a povedlo se. Dejte jen lžíci cukru a více soli asi 2 malé lžičky.Nenechávejte těsto nakynout, jen jsem nechala 15 min odpočinout. Když budete těsto brát z pekárny, tak se bude o trošku více lepit než těsto sladké, ale je třeba jen více pomoučit ruce. Udělala jsem pečivo ve tvaru preclíku a pletýnky, potřela bílkem a nechala až nyní pořádně nakynout. Pekla jsem na 180 st. Jsou výborné, nadýchané a chutnají tak trošku jako loupáky...příjemná změna....tak at se povedou !!!
DOKONALÉ BEZLEPKOVÉ HRABĚNČINY ŘEZY
Potřebné ingredience
450g, mouky mantler / z jiné jsem nezkoušela/,4 vejce, 270 g cukru /používám třtinový/, 1/2 kypřícího prášku do peč. Oetker, 250g hery, vanilkový cukr, 1 kg strouhaných jablek, skořice, špetka soli
Postup přípravy
Naprosto skvělá ňamka. Neváhejte a vyzkoušejte :-) Takže z mouky, soli, žloutků, 120g cukru, tuku a kypř. prášku uděláme těsto. S těstem z mantlera se supr pracuje. Hroudečku…
BEZLEPKOVÉ BANÁNOVOBORŮVKOVÉ NEJEN MUFINKY
Potřebné ingredience
200g mouky mantler, 120g cukru /dávám třtinový/, 2 vejce, 80 ml mléka, 60 ml oleje, 1/2 balíčku kypř. prášku Oetker, 1 větší banán a borůvky
Postup přípravy
Mufinky jsou výborné, banán jim dodá vláčnost a jsou okamžitě pryč. Cukr vyšleháme s vejci do pěny. Přidáme mléko, olej, kypř, prášek, mouku a zamícháme. Pak přidáme lehce…
BEZLEPKOVÉ PLNĚNÉ ROHLÍČKY, KOBLIHY A ŠNEČCI
Potřebné ingredience
Vše z kynutého olejového těsta, které mám v receptech. Těsto jsem nechala 30-45 min vykynout a pak jsem tvořila :-)
Postup přípravy
Těsto jsem rozdělila na dvě části. Z první jsem udělala plněné rohlíčky jablkem, jsou nejlepší, vláčné. Postup v obrázkovém postupu :-)Vyšlo 16 ks. Druhou část těsta jsem vyválela…
Bezlepkové kynuté, olejové těsto
Potřebné ingredience
Konečně jsem našla kynuté těsto se kterým jsem maximálně spokojená, je to olejové těsto. Nabízím dvě varianty receptů, jedno z nouky mantlér a druhé z mouky Jizerka. Možná znáte, možná ne :-) Mám odzkoušené na makovém zatočeném závinu, makových hřebenech, makových pletýnkách /, Honzíkových buchtách, koláčích i smažených vdolkách, ale těsto na vdolky jen 2 lžíce oleje :-). Dnes jsem dělala jablkový překládaný závin a pečené koblihy plněné jablkem. Vše naprosto supr. S těstem se dobře pracuje a je chutné. Ruce a pečící papír na kterém "tvoříte" mějte vždy dobře pomoučené. Budeme potřebovat : 250 ml mléka, 9 kostek nebo lžiček cukru, 3 žloutky, 1 dc oleje, špetka soli, 1/2 kostky droždí, 400 g mouky Mantler. Těsto z Jizerky : 500g Jizerky, 250ml mléka, 80g cukru, 1 dc oleje, větší půlka čerstvého droždí, 1 vejce.
Postup přípravy
Vše dám do pekárny a nechám půl hodiny vymíchat. Pak hned dám na pomoučený pečící papír, rozdělím na dvě půlky. Těsto vyjde na dva velké záviny. Jednu polovinu jsem vyválela asi…